Deodorant is echt een essentieel product dat iedereen wel gebruikt, en ook zowat elke dag. Een product dat je elke dag gebruikt, zou toch veilig moeten zijn voor je huid. Dat vond ik, tenminste, en mijn zoektocht naar een veilig alternatief voor mijn normale deodorant begon. Ik kwam toen de deodoranten van We Love The Planet tegen en die spraken me meteen aan. Ze zijn volledig natuurlijk, en in crèmevorm. Erg interessant, maar ik vroeg me – net als jij, waarschijnlijk – af of ze écht hun werk doen. Lees snel verder!

We Love The Planet Natuurlijke Deodorant Sweet Serenity

De We Love The Planet Natuurlijke Deodorants zijn verkrijgbaar in vijf geuren: Sweet Serenity zie je hierboven, die heeft een subtiele rozengeur met honing en kruiden. Forever Fresh ruikt eerder naar citrusvruchten, Lovely Lavender ruikt naar lavendel – uiteraard, Mighty Mint heeft een muntgeur met rozemarijn, en Original Orange ruikt naar Spaanse mandarijn! We Love The Planet heeft behalve deodoranten ook diffusers, en de producten kan je zowel online als in een fysieke winkel kopen. Het merk kan je vinden in verschillende verkooppunten over heel Nederland, en er is zélfs een winkel in België waar je de producten kan krijgen.

We Love The Planet Natuurlijke Deodorant Sweet Serenity

De deodoranten van WLTP zijn enkel verkrijgbaar in crèmevorm, en dat is best speciaal voor een deodorant. Je gebruikt hem gewoon door hem één keer per dag op te smeren, en dat zou voldoende frisheid geven. Ik moet toegeven: de deodorant ruikt echt lekker. Niet chemisch, niet héél opvallend, maar fris en zoet. De ingrediëntenlijst is vrij beperkt, met als belangrijkste ingrediënten kokosolie, sodium bicarbonaat, bijenwas en maïszetmeel, die de basis vormen voor de deodorant, en er een fijne, smeerbare crème van maken. Verder bevat de deo ook zuiveringszout, dat ontgeurend werkt, en een aantal essentiële oliën die de deodorant lekker doen ruiken. Bij de Sweet Serenity zijn dat bijvoorbeeld citronellol en sint-janskruid.

We Love The Planet Natuurlijke Deodorant Sweet Serenity

Ik besloot de We Love The Planet Natuurlijke Deodorant Sweet Serenity te onderwerpen aan de zwaarste test: ik gebruikte hem tijdens de hittegolf! Het aanbrengen vond ik in het begin wat vreemd, je moet hem immers met je vingers opsmeren. Toch vond ik het niet echt onhygiënisch aanvoelen, het voelde gewoon als een zachte crème die mijn oksels verzorgde. Wat de werking betreft, ben ik best tevreden. Hij voegt een vleugje geur toe, en neutraliseert onfrisse geurtjes. Hij is niet vergelijkbaar met een anti-transpirant, maar hij werkt voor mij zeker even goed als een ‘gewone’ deodorant. En het feit dat hij volledig natuurlijk is vind ik echt wel een pluspunt!

We Love The Planet Natuurlijke Deodorant Sweet Serenity

Conclusie

Ik ben fan van de We Love The Planet Natuurlijke Deodorant in de geur Sweet Serenity. Ik vind de geur van rozen sowieso al fijn, en de geur van deze deo was daarom een schot in de roos. Bovendien vind ik het echt heel positief dat hij volledig natuurlijk is, want zo weet ik dat ik de huid van mijn oksels niet beschadig en goed verzorgd houd. Het aanbrengen is even wennen, want het kan in het begin wat onhygiënisch aanvoelen, maar ik vond het best wel meevallen. En nu gebruik ik hem bijna elke dag! Mijn oordeel is dus positief: ik geef hem een 9/10. Ben jij iemand die het belangrijk vindt dat producten natuurlijk zijn, dan is deze deo zeker het proberen waard. Ik ben zo benieuwd naar de andere geurtjes!

Welke geur van de We Love The Planet deodorant varianten lijkt jou het lekkerst?

P.S.: Volg je me al?