Your website title
Lifestyle

Ik neem een hypotheek: waar moet je aan denken?

5 juni 2018 | By | Tags: , , ,

Ik ben nog maar net alleen gaan wonen in mijn allereerste appartementje, maar toch kijk ik al naar de toekomst. Ik woon hier heel graag, en wil hier nog wel een paar jaar blijven, maar daarna wil ik wat minder centraal gaan wonen. Mijn droom is namelijk om een huis te kopen. Dat is allemaal heel spannend, maar er zijn zo veel praktische dingen waar je aan moet denken. Een hypotheek, bijvoorbeeld. Wat is dat? En waar moet je aan denken?

Wat is een hypotheek?

Een hypotheek, of hypothecaire lening, is een lening waarbij je een onroerend goed (je huis) als onderpand geeft. Als je dus geld gaat lenen voor de aankoop van een huis, en je geeft het huis als onderpand, ga je een hypotheek aan.

Waar moet je rekening mee houden?

Eerst ga je bepalen welk bedrag je kan en gaat lenen, en of je al dan niet eigen inbreng kan leveren. Ook moet je kiezen welke vorm van hypotheek je kiest. Neem je de hypotheek samen met je partner, of zet je ze op één naam? Ja kan ervoor kiezen om een adviseur aan te nemen die je helpt bij het bepalen van al deze dingen.

In veel gevallen is het belangrijk om een overlijdensrisicoverzekering te nemen als je een hypotheek aangaat. Ga even na of dat bij jou het geval is, en ga op zoek naar een verzekeraar waarbij je een overlijdensrisocoverzekering afsluiten kan. Een overlijdensrisicoverzekering dekt de kosten voor je nabestaanden als je voor het verlopen van de verzekering overlijdt. Het is dus zeker geen slecht idee om daar even wat rond op te zoeken! Je kan eventueel ook nog een arbeidsongeschiktheidsverzekering of een werkloosheidsverzekering afsluiten.

Heb jij een huis gekocht? Heb je nog tips voor mij?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *