De laatste tijd weet ik niet goed wat ik moet doen met mijn haar. Het ziet er niet vreselijk uit, maar ook niet perfect. Ik ben geen enkele dag écht tevreden met hoe het ligt, de kleur, de puntjes, het volume, … Dus ik wil er graag iets aan doen. Vandaag wil ik het er met jullie even over hebben: wat zou ik met mijn haar doen? Ik denk eraan om er een kleuring op te zetten, en het eventueel wat meer in laagjes te laten knippen. Lees verder om mijn ideeën te lezen, en laat zeker een comment achter met wat jou het beste idee lijkt! 

De kleur

De laatste keer dat ik mijn haar kleurde is ondertussen al een jaar of vijf, zes geleden. Ik had het toen donkerbruin laten kleuren, en ging een paar maanden later weer terug naar mijn lichtere haarkleur. Sindsdien durfde ik mijn haar niet meer te kleuren, want mijn haar was heel droog en kwetsbaar.

Nu is mijn haar dus in zijn natuurlijke kleur, maar ik vind dat de kleurtoon niet helemaal goed zit. Het is net wat te warm, en heeft in bepaald licht een groene schijn. Ik denk er dus over na om mijn haar te verven. Niks te extreem, maar om het wat op te frissen.

Ik kwam onlangs de haarverf van WeColour tegen. Dat is blijkbaar een hele natuurlijke haarverf, met een steengoede kwaliteit, en de producten zijn heel betaalbaar. Ik heb er al heel wat positieve dingen over gelezen, dus ik denk eraan om een kit te bestellen. Heb jij ervaring met WeColour? Laat het me zeker weten!

Meer laagjes?

Mijn haar is heel lang en vol, en daar ben ik natuurlijk heel blij mee. Maar er zijn ook nadelen: doordat het lang is, is het heel zwaar, waardoor het heel vaak plat ligt. Ik krijg amper volume in mijn haar, en als ik het krul of opsteek, valt het er altijd meteen weer uit.

Mijn vriend is niet echt fan van mijn plan om mijn haar te laten knippen, maar ik ben zelf steeds zekerder. Ik wil zeker geen drastische verandering, maar een beetje meer beweging, dat mag zeker. Opnieuw: ik heb hier niet heel veel ervaring mee (de laatste keer dat ik naar de kapper ging is volgens mij al 4 jaar geleden) dus als jullie tips hebben, zijn die zeker welkom!

Wat zou jij met mijn haar doen?

P.S.: Volg je me al?