Essence Volumizing Lash Powder

Iedereen wil het wel: lange, volumineuze wimpers. Ze kunnen een ooglook net die glamoureuze toets geven, en valse wimpers dragen is soms zo onhandig! Maar volgens essence zijn valse wimpers nu overbodig, want hier is het Volumizing Lash Powder. In principe zijn het gewoon kleine vezeltjes die je aan je wimpers kleeft, om je wimpers er op die manier langer en dikker uit te doen zien.

Essence Volumizing Lash Powder

Je krijgt een pakketje met het potje met vezeltjes, en een spooly (zo heet het borsteltje). Met het borsteltje moet je de vezeltjes aanbrengen op je wimpers. Hieronder ter verduidelijking nog enkele foto’s van de vezeltjes.

De vezeltjes op het borsteltje

De vezeltjes op het borsteltje

De vezeltjes in het potje

De vezeltjes in het potje

De vezeltjes in het dekseltje

De vezeltjes in het dekseltje

De vezeltjes zou je kunnen beschrijven als miniscule draadjes. Ze zijn heel licht, je voelt ze bijna niet, maar ik kan je verzekeren dat ze op je gezicht heel erg kunnen kriebelen! Ze zijn zo fluffy (wees eerlijk: ze zien er echt knuffelig uit). Je gebruikt ze als volgt: eerst breng je een laag mascara aan op je wimpers, vervolgens sprenkel je wat van de vezeltjes over je nog natte wimpers met het borsteltje, en dan breng je nog een laag mascara aan.

Dit zijn mijn wimpers zonder mascara

Dit zijn mijn wimpers zonder mascara

Mijn wimpers zijn niet moeilijk op het vlak van mascara, ik vind ze niet te kort, en de krul blijft er altijd goed in zitten. Maar natuurlijk zou ik het leuk vinden als ik ze extra dik en lang zou kunnen maken! Tijd om de Essence Volumizing Lash Powder te testen, dus!

Hier heb ik een eerste laag mascara aangebracht

Hier heb ik een eerste laag mascara aangebracht

Ik breng meestal maar één laag mascara aan, dat geeft me wat extra lengte, en het nodige volume, zonder het natuurlijke effect weg te nemen. Op de bovenstaande foto zien mijn wimpers eruit zoals ik ze meestal draag.

Hier heb ik de vezeltjes op m'n natte wimpers aangebracht - als je goed kijkt, kan je ze zien zitten

Hier heb ik de vezeltjes op m’n natte wimpers aangebracht – als je goed kijkt, kan je ze zien zitten

De vezeltjes zijn een beetje moeilijk op het borsteltje te krijgen, en je morst heel gemakkelijk, maar er valt wel mee te werken. Ik raad trouwens niet aan om tussen de mascarabeurten door foto’s te maken, want je moet alle stappen redelijk snel na elkaar kunnen uitvoeren. Ondanks het feit dat mijn mascara al half opgedroogd was, kreeg ik de vezeltjes op mijn wimpers. Schrik niet als je in het begin veel te veel aanbrengt, je borstelt het teveel aan vezeltjes gewoon weg met de spooly. Het enige dat wel lastig is daarbij, zijn de vezeltjes die naar beneden, over je gezicht dwarrelen. Dat kriebelt namelijk heel erg! Maar gebruik gewoon een poederborstel om de vezeltjes van je gezicht te krijgen.

Hier zie je mijn wimpers na de tweede laag mascara, over de vezeltjes

Hier zie je mijn wimpers na de tweede laag mascara, over de vezeltjes

Ik probeerde zo snel mogelijk foto’s te maken, zodat de mascara er gemakkelijk weer over zou glijden. Ik had verwacht dat het moeilijk zou worden, maar eigenlijk is dat niet zo. Een paar keer met je mascara borstel over je wimpers gaan, en je ziet niets meer van de vezeltjes. Of je daardoor de vezeltjes zwart kleurt, of ze gewoon van je wimpers afborstelt, durf ik niet te zeggen. Ik vind het resultaat niet verbluffend, het lijkt niet of ik valse wimper opheb. Ik zie wél meer volume, zeker in de middelste foto, waarop ik naar beneden kijk. Mijn wimpers zien er dik uit! Heel veel lengte is er niet bijgekomen, maar er is wel veel volume bijgekomen in de lengten van mijn wimpers!

Hier nog even een overzicht

Een overzicht van de stappen

Een overzicht van de stappen

Conclusie

Het Essence Volumizing Lash Powder geeft je wimpers wel wat extra volume, maar ze echt vergelijken met valse wimpers, kan ik niet doen. Ik denk wel dat ik het poeder nog eens ga gebruiken, voor een feestje ofzo – ik draag namelijk echt niet graag valse wimpers.

Het is een leuk extraatje, maar geen absolute must. Maar aangezien de zachte prijs van €2,99 niet zo’n grote hap uit je budget is, is het het uitproberen wel waard. 
P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.