Zenner Cable Elastics: geen knik meer in je haar?

Als ik ergens naartoe moet, heb ik vaak zin om een staart in te doen, met de mogelijkheid om later mijn haar weer los te doen. Een voorbeeld van zo’n situatie is als ik eerst naar de les moet, en daarna rechtstreeks naar een feestje ga ofzo. Dat ging tot voor kort niet! Als ik namelijk even een paardenstaart in m’n haar heb gehad, zit er, wanneer ik het elastiekje eruit haal, een knik in!

Dat is natuurlijk verschrikkelijk onaantrekkelijk. Ik weet wel dat er trucjes bestaan om dat fenomeen te vermijden: je  kan een scrunchie gebruiken (iew), of je kan een heel losse staart maken (maar dat wil ik niet!). Maar nu bestaat er een oplossing voor mijn probleem: Zenner Cable Elastics. Ze zien eruit als ronde stukjes telefoonkabel, en ze bestaan in allerlei kleurtjes en maten. Ik vond ze de moeite om te testen.

Mijn Zenner Cable Elastics

Mijn Zenner Cable Elastics

Zoals je ziet, het zijn grappige kleine bandjes. Ik heb er een witte, een zwarte en één met luipaardprint. Ik hoopte echt enorm hard op een goede uitslag voor deze elastiekjes, want mijn haar is bijzonder knikgevoelig.

Een Zenner Cable Elastic in mijn haar

Een Zenner Cable Elastic in mijn haar

Ik heb het elastiekje met luipaardprint gekozen voor de test, omdat ik die het leukste vond! Ik had even m’n twijfels of het ding wel goed in mijn haar zou geraken, en of het er lang in zou blijven zitten. Een staart met deze elastiekjes maken is echter super easy, net als met een gewoon elastiekje. Ik vind dat het er wel leuk uitziet als het in mijn haar zit: het haar rond het elastiekje krijgt een lokjeseffect (ik weet niet goed hoe ik het moet uitleggen). Ik heb mijn paardenstaart ingehouden tijdens de rit die ik moet maken als ik naar mijn kot in Gent ga, dus ongeveer twee uur. Toen ik aankwam in Gent heb ik hem nog een halfuurtje ingehouden en toen was het tijd voor het resultaat. Spannend!

Mijn haar na 2,5 uur een Zenner Cable Elastic in te hebben gehad

Mijn haar na 2,5 uur een Zenner Cable Elastic in te hebben gehad

Mijn oprechte excuses voor de enge foto (de rechtse), maar je kan toch duidelijk zien dat er geen sprake meer is van een knik. Ik heb het elastiekje gewoon uit mijn haar getrokken, mijn haar doorgeborsteld en dit was het resultaat. Er overkwam me een gevoel van opluchting: dit is ideaal! Nu kan ik altijd even een staart in mijn haar maken, en die er nadien zonder zorgen weer uithalen. Bovendien blijft er nagenoeg geen enkel haar in het elastiekje hangen, wat voor mij betekent dat het gezonder is voor je haar dan een gewoon elastiekje (zeker als het er een is met een metalen stukje).

Ik heb nadien nog een kleine uitbreiding uitgevoerd van deze test: ik heb het elastiekje namelijk ’s nachts in mijn haar gehouden. Als ik dat doe met een gewoon elastiekje, heb ik ’s morgens een knik die ik er in geen geval kan uitkrijgen. Met het kabelelastiekje had ik wel nog een knik, maar niet zo erg als met een gewoon elastiekje.

Conclusie: Zenner Cable Elastics, geen knik meer in je haar! Ik draag voortaan altijd een kabelelastiekje rond m’n pols (dat ziet er zelfs mooi uit). 
P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.