Make up basics: Waarom make up dragen?

Er zijn verschillende redenen waarom je make up kan dragen. Het voor de hand liggende ‘om er mooier uit te zien’ wordt dikwijls als antwoord gegeven op deze vraag, maar vaak gaat het verder dan dat.

Ten eerste wordt make up gebruikt om het verschil tussen mannen en vrouwen te verduidelijken. Een vrouw kan vrouwelijker gemaakt worden, met make up bijvoorbeeld, en een man kan mannelijker gemaakt worden, door bijvoorbeeld de spieren te ontwikkelen. Om deze reden te begrijpen, is het misschien goed om de verschillen tussen een vrouwen- en een mannengezicht te kennen.

mannengezicht vs vrouwengezicht

mannengezicht vs vrouwengezicht

Een vrouw heeft smallere wenkbrauwen dan een man, daarom kan het uitdunnen van de wenkbrauwen ervoor zorgen dat een gezicht er vrouwelijker uitziet.
Mede door het feit dat een ‘vrouwelijk gezicht’ fijnere wenkbrauwen heeft, lijken de ogen van dit ‘vrouwelijke gezicht’ groter. Om dit effect te vergroten kan je mascara en oogschaduw aanbrengen, die je ogen benadrukken en ze zo vergroten.

vrouwengezicht vs mannengezicht

vrouwengezicht vs mannengezicht

Een vrouw heeft vaak ook dikkere lippen dan een man. Om het gezicht te vervrouwelijken kan je daarom lipstick aanbrengen, om je lippen te accentueren.
Blush en bronzer, ten slotte, kunnen ervoor zorgen dat je huid frisser en gezonder lijkt.

De tweede reden waarom veel mensen make up dragen, is om het zelfvertrouwen te versterken. Vaak worden we onzeker als we oneffenheden hebben, of als we er moe uitzien. Make up kan dan een oplossing voor dat probleem zijn, en er toe bijdragen dat je je zelfzekerder voelt. Verder moeten we opmerken dat make up heel erg beïnvloed wordt door de mode: vroeger wou je je huid er zo bleek mogelijk doen uitzien, zodat je er rijk uitzag, en vandaag wil je  er juist bruin uitzien. Make up is dus erg modegevoelig.

De reden waarom ik make up draag is vooral omdat ik het buitengewoon leuk vind om me op te maken. Ik hou ervan om ’s morgens even de tijd te kunnen nemen om me bezig te houden met iets dat ik superfijn vind. Verder vind ik natuurlijk ook dat ik er frisser en verzorgder uitzie als ik make up op heb.

Ik wil wel nog even duidelijk zijn over mijn mening over het dragen van make up: ik vind dat niemand make up nodig heeft. Iedereen is mooi hoe hij of zij is, en bovendien kan je met make up iemand niet veranderen. Wat je wel kan doen met make up is bepaalde dingen die je mooi vindt van jezelf accentueren. Als je bijvoorbeeld trots bent op je prachtige blauwe ogen, kan je die door een goud accent op je oogleden extra laten opvallen. Ik vind make up overigens geen masker, waarachter je je verschuilt. Je kan make up naar mijn mening vergelijken met kleding: je draagt gewoon wat je mooi vindt en waar je je goed in voelt. Daarom is het belangrijk te experimenteren met wat je leuk vindt!

quote
P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.