Naked Basics – Urban Decay

Jeej! Ik heb het Naked Basics palet van Urban Decay gekocht! Ik had de Naked 1 versie al langer, en ik was er zo blij mee dat ik alle andere Naked paletten wil kopen. Te beginnen met de Basics. Ik kreeg het aan en maakte het in de auto al gretig open. Wat een prachtig ding, dat Naked Basics palet! Ik kan niet wachten om het te testen. 

Naked Basics - het doosje heb ik al een paar keer iets te enthousiast open en dicht gedaan. Het is al wat gekreukt.

Naked Basics – de verpakking heb ik al een paar keer iets te enthousiast open en dicht gedaan. Het is al wat gekreukt.

Naked Basics - het doosje is gemaakt van rubber.

Naked Basics – het doosje is gemaakt van rubber.

Ik vind de verpakking van de Naked paletten van Urban Decay altijd heel mooi. Heel simpel, maar ook heel modern. Dit doosje is erg klein en dus handig om mee te nemen. Het voelt ook heel stevig aan, wat essentieel is als je het vaak moet verplaatsen. Ik ben zo benieuwd naar de kleurtjes!

Naked Basics - de kleuren zijn overwegend mat.

Naked Basics – de kleuren zijn overwegend mat.

Het doosje bevat drie lichte kleuren en drie donkere. De kleuren zijn overwegend mat, met als enige uitzondering Venus (de eerste), dat is namelijk een kleur met een half matte finish (een beetje een satijnen finish). Deze lichtste kleur is ideaal om te gebruiken als highlighter onder je wenkbrauw en in je binnenste ooghoeken. De tweede kleur is Foxy, een matte, crème-kleurige oogschaduw. Deze kleur vind ik echt uniek: het is heel moeilijk om pigment te krijgen in matte oogschaduws, en al zeker als het om een lichtgekleurde oogschaduw gaat. Om deze kleur ben ik dus het meest benieuwd naar de swatches. W.O.S. (Walk of Shame) is een lichte kleur die ik zou kunnen omschrijven als beige-roze-oranje, en die kan dienen om je blik op te helderen. Naked 2 is de koele variant van de befaamde Naked-kleur. Naked 2 is een matte taupe kleur, die je kan gebruiken om te contouren. Faint is weer een paar tinten donkerder en is zeker een bruine kleur. En als laatste vinden we in het doosje Crave, een diepe, zwarte, matte kleur.

Naked Basics - de swatches op mijn arm.

Naked Basics – de swatches op mijn arm.

Ik was erg bang dat het pigment niet goed genoeg zou zijn, maar gelukkig zie je alle kleurtjes heel duidelijk op mijn arm. Zelfs Foxy, waar ik het meeste voor vreesde, is goed zichtbaar. Ik hou van de kleurencombinatie: kleuren die je elke dag kan dragen, die overal bij passen. En het belangrijkste aan dit palet vind ik dat je je ooglook heel licht kan houden – door de lichte kleuren te gebruiken – maar ook heel donker kan maken – door Crave toe te voegen aan de wimperlijn en in de arcadeboog. Ik hou van de veelzijdigheid van het palet. Als ik van al mijn oogschaduwpaletten maar één zou mogen bijhouden, zou het zeker deze zijn (of de Naked 1, natuurlijk). Na een paar dagen het palet in mijn bezit te hebben, en er een beetje mee geëxperimenteerd te hebben, heb ik een vaste techniek hoe ik het gebruik. Ik creëer een ooglook voor overdag, waardoor mijn ogen er een beetje frisser, en een beetje meer gedefinieerd uitzien.

Naked Basics - ooglook

Naked Basics – ooglook

1. Beginnen doen we, zoals steeds, met een naakt ooglid.

2. Ik breng Foxy aan over mijn bewegend ooglid, en ook onder mijn wenkbrauw. Dit doe ik om mijn oogopslag er frisser te doen uitzien.

3. W.O.S. breng ik aan over mijn bewegend ooglid, waardoor de kleur van mijn ogen beter zal uitkomen.

4. Naked 2 is de volgende kleur die ik gebruik. Ik breng de kleur aan in mijn arcadeboog. Ik focus vooral op het buitenste deel van mijn oog. Ik blend de kleur een beetje uit naar binnen, en naar het buitenste deel van mijn bewegend ooglid.

5. Vervolgens zorg ik er met Faint voor dat de kleur in mijn arcadeboog iets donkerder wordt. Ook breng ik de kleur lichtjes langs mijn wimperlijn aan.

6. Ik neem een beetje Crave op mijn schuin oogschaduwkwastje en ga hiermee langs mijn gehele wimperlijn, waardoor die voller wordt.

Naked Basics - oog

Naked Basics – oog

Zo ziet mijn oog er uit nadat ik mascara heb aangebracht. Dit vind ik echt een ideale look voor overdag. Lekker fris, maar toch verzorgd.

Het Naked Basics palet van Urban Decay is een prachtig en essentieel palet. De matte kleuren zijn genoeg gepigmenteerd om een natuurlijke overdag-look te maken, maar je kan er zeker ook een avondlook mee creëren, door de combinatie van lichte en donkere kleuren. Je kan het palet kopen op de website van Sephora (Sephora.fr) voor €26,50.
P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.