Bourjois French Manucure Nagellak Set

 

De meest stijlvolle manier om je nagels te lakken is natuurlijk een French Manicure. Bij een French Manicure lak je het tipje van de nagel wit, en de rest van de nagel geef je een glanzend laagje. Deze look is tijdloos en elegant, en past bij elke outfit of gelegenheid. Je nagels zien er verzorgd en gezond uit. Even geleden vond ik dit setje van Bourjois, met drie nagellakjes om een perfecte French Manicure te verwezenlijken. 

Het setje

Het setje

De nagellakjes van Bourjois zijn mijn meest favoriete. Ze brengen supergemakkelijk aan met het speciaal gevormde borsteltje. Met één strijk over je nagel is vrijwel je hele nagel gelakt. Ook de lak zelf is heel goed, omdat hij niet te lopend is, maar ook niet te dik.

De lakjes in het setje

De lakjes in het setje

Op de zijkant van het doosje (en ook op de achterkant, trouwens) wordt duidelijk uitgelegd hoe je te werk moet gaan. In het eerste flesje zit een witte lak, waarmee je het tipje van je nagels gaat lakken. Het borsteltje van deze nagellak is speciaal ontworpen om het tipje gemakkelijker in te kleuren. Met twee strijkjes langs elke kant van de nagel is je tipje gelakt. Vervolgens ga je aan de slag met het tweede flesje, dat een roze kleur bevat. Deze roze lak is vrij doorschijnend en maakt je nagel niet helemaal roze, maar geeft hem eerder een roze schijn. Om het af te werken bevat het setje ook een topcoat: een glanzende lak die je over de kleur aanbrengt zodat de nagellak langer blijft zitten. Deze derde kan je natuurlijk over elke andere nagellak die je hebt aanbrengen, en doet je nagellak drie extra dagen blijven zitten.

Mijn nagels met een French Manicure

Mijn nagels met een French Manicure

Ik heb het setje al een aantal keer uitgeprobeerd, en hoewel het enige oefening vergt voordat je tipjes er perfect uitzien, vind ik dat het een mooi resultaat geeft. Om de witte kleur aan te brengen moet je heel voorzichtig en rustig te werk gaan, en een vaste hand hebben. Al bij al ging het na enkele keren proberen vrij vlot. Ik moet zeggen dat ik de mooiste French Manicures maak met dit setje. Ik heb al vaak geprobeerd om dergelijk effect te bekomen door een stukje plakband net onder mijn tipje te kleven, het tipje wit te lakken, en dan het stukje plakband er af te halen, maar dat mislukt altijd: de plakband trekt wat van de nagellak mee weg, er blijven stukjes ‘plak’ over, … Op deze manier, met het speciale borsteltje, heb ik dat probleem niet meer. Het enige dat spijtig is, is dat je het randje van de witte lak niet altijd perfect kan krijgen. Het borsteltje is namelijk gemaakt van haartjes en het kan altijd gebeuren dat er één haartje een beetje naar voor of naar achter zit.

Als je een fan bent van perfecte French Manicures, maar je faalt steeds met plakband, dan is dit setje zeker een aanrader! Je kan het doosje bij de drogist kopen voor zo’n 18 euro. Tip: wacht tot er een aanbieding is (2 producten van Bourjois voor 15 euro) en dan kan je zotte deals doen! 
P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.