Basic makeuplook

In dit artikel zal ik laten zien hoe ik mijn basic make-uplook doe. Dit zijn de stappen die ik zo goed als iedere dag toepas. In deze look gebruik ik gewoon de meest basic producten, en ik ben eerlijk als ik zeg dat ik denk dat iedereen deze make-uplook zelf kan doen. Er is niet veel ingewikkelds aan, gewoon een beautifying look die bij iedereen past. Het enige dat ik er nog bij wil vermelden is dat je niet verplicht bent de producten te gebruiken die ik gebruik. Ik gebruik de producten die ik zelf leuk vind, die goed passen bij mijn huid, mijn huidskleur, mijn haarkleur. Het is goed mogelijk dat jij liever een andere concealer gebruikt, of dat je beter staat met een andere kleur blush. Jezelf mooi leren opmaken is vooral een proces van trial and error, experimenteer met verschillende dingen en zo vind jij jouw perfecte basic make-uplook.

Bij wijze van inleiding zal ik even opsommen welke stappen ik zal doorlopen bij deze basic look.

  1. Foundation om mijn huidskleur te egaliseren
  2. Concealer om te camoufleren
  3. Bronzer om m’n gezicht op te warmen
  4. Blush om m’n teint er gezond te doen uitzien en kleur aan mijn gezicht toe te voegen
  5. Wenkbrauwpotlood om mijn wenkbrauwen bij te tekenen (uiteraard)
  6. Oogpotlood om mijn ogen definitie te geven
  7. Mascara voor vollere en langere wimpers

In totaal 7 stappen. Je kan stappen toevoegen of weglaten, naargelang je wil. Wat je misschien zou kunnen doen is poeder toe te voegen om je t-zone matter te maken. Of als je van jezelf al volle wenkbrauwen hebt, kan je het wenkbrauwpotlood weglaten. You are the artist.

Foundation: L'oréal nude magique eau de teint

Foundation: L’oréal nude magique eau de teint

Foundation: L'oréal nude magique eau de teint

Foundation: L’oréal nude magique eau de teint

Stap 1: foundation

Stap 1: foundation om de huidskleur te egaliseren

Beginnen doe ik met een NoMakeupSelfie. Een gedachte hierbij: ik vind dat niemand make up nodig heeft, ik gebruik make up om me er frisser te doen uitzien en omdat ik het superleuk vind om mezelf op te maken!
Breng een stipje foundation aan op je wangen, je voorhoofd, je neusbrug en je kin. Blend de stipjes uit met je vingers, met een sponsje, of, zoals ik,  met een borstel. Ik gebruik graag een borstel waarbij de haartjes heel dicht tegen elkaar staan, zodat je het product gemakkelijk kan uitvegen, maar niet wegveegt! Rechts zie je hoe de foundation eruit ziet als hij uitgeblend is.
Ik gebruikte hiervoor L’Oreal Nude Magique Eau de teint in 110 – Warm Ivory.

Concealer: roller van Garnier in Light

Concealer: roller van Garnier in Light

Concealer: roller van Garnier in Light

Concealer: roller van Garnier in Light

Stap 2: concealer

Stap 2: concealer om oneffenheden te vervagen

Na mijn foundation gebruik ik een concealer om het gebied onder mijn ogen lichter te maken. Ik heb niet heel veel last van donkere kringen, maar ik gebruik graag een concealer die lichter is dat mijn eigen huidskleur om te highlighten onder mijn ogen. Dan zie ik er ineens frisser, wakkerder en stralender uit. Mijn concealer blend ik ook uit met een borstel, meestal met dezelfde borstel als waarmee ik mijn foundation heb aangebracht. Ik heb het idee dat het dan mooier blendt met elkaar.
Ik gebruikte hiervoor een roller van Garnier in de kleur Light.

Stap 3: bronzer om je gezicht op te warmen

Bronzer: Rimmel Natural Bronzer

Stap 3: bronzer om je gezicht op te warmen en diepte te geven

Stap 3: bronzer om je gezicht op te warmen en diepte te geven

Ik breng een poederbronzer aan onder mijn jukbeenderen, op mijn kaaklijn en aan de zijkanten van mijn voorhoofd. Dit doe ik in de eerste plaats om mijn gezicht weer diepte te geven. Door foundation kan je gezicht er erg vlak gaan uitzien, en met bronzer kan je schaduwen toevoegen waardoor je gezicht er weer driedimensionaal uitziet. Een bronzer zorgt er ook voor dat je gezicht er warmer gaat uitzien, zodat het lijkt of je in de zon hebt gelegen. Ideaal!
De bronzer die ik gebruikte is de Rimmel Natural Bronzer in de kleur 021 – Sun Light. Zoek een bronzer met een matte finish voor een natuurlijk resultaat.

Blush: Maybelline Terre Indienne in Teint Bronzé

Blush: Maybelline Terre Indienne in Teint Bronzé

Blush: Maybelline Terre Indienne in Teint Bronzé

Blush: Maybelline Terre Indienne in Teint Bronzé

Stap 4: blush om je gezicht kleur te geven

Stap 4: blush om je gezicht kleur te geven

Een heel belangrijke stap vind ik blush. Door een klein beetje blush toe te voegen geef je je gezicht een gezonde uitstraling. Tegenwoordig gebruik ik een blush die redelijk bruin is. Dat geeft voor mijn huidskleur een natuurlijk effect. Wat ook heel leuk is aan de blush die ik gebruik is dat hij glanst! Je wilt natuurlijk dat je wangen het licht vangen en dat doet deze blush echt prachtig.
Als blush gebruik ik een bronzer van Maybelline. Omdat de bronzer een vrij rode ondertoon heeft, past hij niet goed bij mijn huidskleur als bronzer, maar wel heel goed als blush. Het gaat om de Terre Indienne poeder in Teint Bronzé (dat is de donkerste kleur).

Mascara, oogpotlood en wenkbrauwpotlood

Mascara, oogpotlood en wenkbrauwpotlood

Stap5: wenkbrauwen bijtekenen

Stap5: wenkbrauwen bijtekenen

Op deze foto heb ik mijn wenkbrauwen bijgetekend. Ik doe niks extreems, ik maak mijn wenkbrauwen een beetje langer en vul eventuele gaatjes in. Deze stap sla ik vaak over, aangezien mijn wenkbrauwen redelijk vol zijn.
Om mijn wenkbrauwen bij te tekenen gebruikte ik het wenkbrauwpotlood van Essence in de kleur blonde.

Afgewerkte look met oogpotlood en mascara

Afgewerkte look met oogpotlood en mascara

Als laatste stap (het zijn er eigenlijk twee) heb ik een heel klein beetje zwart oogpotlood aangebracht langs mijn bovenste wimperlijn, en dat langs de buitenkant van mijn ooglid. Vaak veeg ik het lijntje ook een beetje uit, voor een zachte look. Ik beëindig mijn look door mijn wimpers twee lagen mascara te geven. Eventueel breng ik ook nog een beetje lippenbalsem aan. En dan ben ik klaar!
Ik gebruikte een oogpotlood van Clinique (maar je kan eender welk zwart oogpotlood gebruiken) en de Essence get BIG! lashes volume CURL mascara, een favoriet (zie vorig bericht).

Een basic look hoeft zoals je kan zien niet moeilijk te zijn. Na een aantal keer te proberen kan je de perfecte samenstelling voor je gezicht vinden! Zoek naar de juiste kleuren, de juiste formules en de juiste hoeveelheid product. Mooi resultaat gegarandeerd!

Welke producten gebruik jij voor een dagelijkse look?

 

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.