Create the look: 3D eyes

Sinds ik een nieuwe stick-highlighter heb gekocht, is dit de look die ik het vaakst gebruik: 3D eyes. Daarmee bedoel ik dat ik diepte creëer in mijn ogen. Ik breng schaduw aan op de delen die dieper liggen, en licht op de delen die ik naar voor wil brengen. Deze look is heel simpel, in twee stappen heb je hem al afgemaakt. Als je een neutrale ooglook zoekt die iedere oogvorm en -kleur flatteert, lees dan zeker verder!

Om deze look te kopiëren, heb je twee essentiële producten nodig. Ten eerste een highlighter om licht aan te brengen. Ik raad aan om een stick te gebruiken, voor meer precisie en meer pigment. Ik heb op elk oog een andere stick gebruikt. Op mijn linkeroog (rechts op de foto’s) heb ik een Duo Pencil Eyeshadowstick van 2B gebruikt. Die is echt wit, en daarmee creëer je een zeer opvallend effect. Op mijn rechteroog (links op de foto’s) heb ik een iets subtielere highlighter gebruikt, namelijk de Essence Bright Big Eyes highlighter in Funky. De essence stick geeft iets minder kleur af dan die van 2B, maar wel meer shimmers. Met de stick van 2B creëer je dus een mat effect, terwijl je met die van essence een glanzend effect krijgt.

Wat heb je nodig: een highlighter stick

Wat heb je nodig: een highlighter stick

Een swatch van de highlightersticks: links de essence big bright eyes en rechts de 2B Duoshadow

Een swatch van de highlightersticks: links de essence big bright eyes en rechts de 2B Duoshadow

Het tweede product dat je nodig hebt is een oogschaduw om schaduw te creëren. Opteer hierbij voor een matte oogschaduw, met een neutrale kleur (liefst donker). Hieronder heb ik enkele oogschaduws aangeduid die ideaal zijn voor deze look.

Tweede product: matte, neutrale oogschaduw

Tweede product: matte, neutrale oogschaduw

Als je deze twee producten hebt verzameld, kan je je ooglook nog afmaken met eventueel een oogpotlood of eyeliner, en mascara. Laten we beginnen met mijn naakt oog (ik had stiekem wel al oogpotlood en mascara aan, haha).

Mijn naakt oog (zonder flash)

Mijn naakt oog (zonder flash)

Mijn naakt oog (met flash)

Mijn naakt oog (met flash)

De eerste stap is natuurlijk de highlighter. Breng de stick aan in een lijn onder de wenkbrauw, breng wat extra aan op het wenkbrauwbot om je wenkbrauw te liften, in de binnenste ooghoek om je oog te openen, en in het midden van je ooglid om je oog ‘boller’ te doen lijken.

Stap 1: highlighter aanbrengen

Stap 1: highlighter aanbrengen

Hieronder zie je hoe de highlighter er zal uitzien zodra je het hebt geblend. Blenden kan je gemakkelijk met je vinger, omdat de highlighterstick een crème-achtige consistentie heeft.

Highlighter geblend (zonder flash)

Highlighter geblend (zonder flash)

Hieronder heb ik nog een foto toegevoegd met flash, omdat je dan kan het verschil in shimmers kan zien op beide ogen.

Highlighter geblend (met flash)

Highlighter geblend (met flash)

Je highlighter is geblend, en als je dat verkiest kan je hier stoppen. Ik koos ervoor om nog een donkere oogschaduw aan te brengen in de arcadeboog (dat is de plooi tussen je twee bovenste oogleden). Zorg ervoor dat je alles goed blendt, zodat het er natuurlijk uitziet. Hieronder zie je hoe dat eruit ziet.

Stap 2: Donkere oogschaduw in de arcadeboog aanbrengen (zonder flash)

Stap 2: Donkere oogschaduw in de arcadeboog aanbrengen (zonder flash)

Stap 2: donkere oogschaduw aanbrengen in de arcadeboog (met flash)

Stap 2: donkere oogschaduw aanbrengen in de arcadeboog (met flash)

Om nog meer diepte te creëren, kan je een extra stap invoeren: breng zwarte oogschaduw aan in een dun lijntje in je arcadeboog, en verbind het buitenste einde van dat lijntje met je wimperlijn.

Extra stap: zwarte (of heel donkere) oogschaduw in de arcadeboog

Extra stap: zwarte (of heel donkere) oogschaduw in de arcadeboog

Hieronder zie je hoe het eruit ziet zodra de zwarte oogschaduw geblend is.

Klaar! (zonder flash)

Klaar! (zonder flash)

Klaar! (met flash)

Klaar! (met flash)

Hieronder nog enkele foto’s voor en na, zodat je gemakkelijk kan zien welk effect deze look heeft op mijn ogen.

Boven: zonder 3D eyes Onder: met 3D eyes

Boven: zonder 3D eyes
Onder: met 3D eyes

Boven: zonder 3D eyes Onder: met 3D eyes (met flash)

Boven: zonder 3D eyes
Onder: met 3D eyes
(met flash)

Het effect is niet enorm opvallend, maar toch zie je dat mijn ogen meer open lijken, en dat mijn wenkbrauw gelift is. Dit is wederom een heel natuurlijke look, en vooral: een look die iedereen staat.

Gebruik jij highlighter op je ogen?

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.