MUA Lipstick in Shade 3

MUA Lipstick Shade 3

In het kruidvatfiliaal in het dorp waar ik woon, kwam er enkele maanden geleden een nieuw merk tevoorschijn: MUA, oftewel Make Up Academy. Het schap zag er echt prachtig uit: alles was nieuw en mooi geordend, echt een lust voor het oog. De prijzen vallen te vergelijken met de producten van Gosh (dat is het merk dat in Kruidvat te koop was voordat MUA verscheen), vrij betaalbaar, dus. Ik moest even nadenken over wat ik mee naar huis zou nemen om te testen en te bespreken, en omdat ik vind dat je nooit genoeg lipsticks kunt hebben (echt nooit) nam ik de Lipstick in Shade 3 mee.

De huls van de lipstick

De huls van de lipstick

Alle producten van MUA zien er erg strak en daardoor professioneel uit. Dat is bij deze lipstick niet anders. De naam van de kleur is niet erg origineel (Shade 3) en dat vind ik wel spijtig: aan de naam kan je echt niet horen welke kleur het is. Wel handig is dat de huls vanonder een stukje heeft waarin je de kleur kan zien.

De bullet van de lipstick

De bullet van de lipstick zonder flash – met flash

Ik heb een vrij felle kleur gekozen. Eigenlijk kies ik vaak dit soort kleuren: fuchsia is mijn kleur, dus hiermee kan ik weinig fout doen.

Mijn lippen zonder lipstick

Mijn lippen zonder lipstick

Op de foto hierboven zie je mijn lippen zonder iets op. Mijn lippen zijn niet erg licht, ze hebben van zichzelf redelijk veel pigment, maar ik heb wel een klein stukje aan de linkerbovenkant van mijn lip dat geen pigment heeft (je ziet het op deze foto niet, hoor).

De MUA lipstick in Shade 3 aangebracht

De MUA lipstick in Shade 3 aangebracht

Hierboven zie je hoe de lipstick eruitziet op mijn lippen. De kleur is erg fel en ziet er precies zo uit als in de huls. Het aanbrengen ging heel gemakkelijk. De lipstick is heel zacht en mijn lippen voelen zacht wanneer ik hem heb aangebracht. Wat ik ook belangrijk vind aan lipsticks, is dat hij mijn tanden er wit doet uitzien (althans, niet geel). Hieronder daarom een close-up van mijn mond:

Close up van de lipstick Zonder flash - met flash

Close up van de lipstick
Zonder flash – met flash

Toen ik aan dit artikel begon te schrijven, nam ik de lipstick even vast om te checken of ik de naam wel juist had. Ik laat alles vallen, dus dat deed ik ook met deze lipstick. Ik kon hem gelukkig vangen met mijn benen maar het onderste stukje leek een beetje los te zitten (het gekleurde). Ik schroefde het snel terug vast, zodat het niet kapot zou gaan. Maar toen dacht ik: waarom zou je dat kunnen losdraaien? Dus ik draaide het los en wat ik zag was echt enorm schattig!

De onderkant van het hulsje erafgeschroefd

De onderkant van het hulsje erafgeschroefd

Eerst dacht ik dat het gewoon plastic zou zijn, maar toen ik er met mijn borsteltje in ging zag ik de crèmerige consistentie van de inhoud. Het onderste stukje is een soort potje waar nog lipstick in zit! Echt zo vreselijk schattig! Ik vroeg me af of het product in het potje hetzelfde is als die in de huls, dus ik maakte een swatch.

Product uit de huls - uit het potje zonder flash - met flash

Product uit de huls – uit het potje
zonder flash – met flash

Het is hetzelfde product. Ik dacht eerst misschien dat het een balsem zou zijn ofzo, maar het is gewoon lipstick. Ik heb me even afgevraagd waarom dit hele concept diende, maar ik ben tot de conclusie gekomen dat het gewoon dient zodat je de kleur goed kan zien als de huls dicht is. En eigenlijk vind ik dat wel geniaal: zo heb je geen extra plastic nodig, en je hebt wat extra product!

Heb jij al iets van MUA aangeschaft?

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.