Essence Wave Goddess Trend Editie

Essence trend editie Wave Goddess

Essence trend editie Wave Goddess

Nog tot vrijdag 8 augustus kan je de zomerse trendeditie Wave Goddess van Essence scoren in de winkel. De trendeditie is gebaseerd op sporten als surfen of body boarden. Het zijn dus crèmerige producten die ideaal zijn voor in de zomer, met een sportieve toets. Het symbool voor de editie is de hibiscusbloem, die je zo vaak ziet op surfboards en bikini’s.

De editie bevat 9 producten, waarvan ik er drie zal uittesten. Ik koos voor een nagellakje, een eyeliner en een gel blush. Ik had heel graag ook de beach waves hair wigs spray gekocht, maar die was jammer genoeg al uitverkocht.

Nagellak 03 - have a break

Nagellak 03 – have a break

Als eerste testte ik de nagellak. Ik heb gekozen voor kleur 03 – Have A Break, een babyblauw lakje. Het flesje zelf ziet er van vorm heel gewoon uit, niks speciaals aan te zien. Het leuke aan het flesje is de ring die je erbij krijgt. Het is een siliconen ringetje waar YOLO opstaat. Op de andere kleuren staan andere woorden, zoals Love of Early Bird. Ik koos voor de YOLO-kleur want, ja, YOLO!

Het ringetje aan de nagellak

Het ringetje aan de nagellak

Het ringetje is redelijk smal, rond mijn pink is hij net iets te groot, en rond mijn ringvinger zit hij iets te strak. En dat terwijl ik dunne vingers heb. Bovendien is het echt een belachelijk ding! Hij staat eigenlijk nog het leukst aan het nagellakje zelf.

YOLO nagellak in 03 - Have A Break

YOLO nagellak in 03 – Have A Break

De kleur ziet er op mijn nagels iets feller uit dan in het flesje, en – zo merkte ik bij het aanbrengen pas – er zitten hele fijne lichtblauwe shimmers in. Ik vind de kleur best leuk en de shimmers maken het lakjes speciaal, maar oh, wat lakt hij slecht! Het borsteltje is heel dun en neemt snel veel te veel nagellak op. Het lakt erg streperig en er vallen steeds druppels op je nagel. Resultaat: op de ene nagel een streperige lak, op de andere een super dikke laag blauw. Met veel concentratie en nauwkeurigheid is het me uiteindelijk gelukt om de nagels van mijn ene hand op een fatsoenlijke wijze gelakt te krijgen. Ik vind het erg spijtig dat hij zo slecht lak, want ik vind het genot van je nagels te lakken erg belangrijk bij de beoordeling van een nagellak. De kleur is wel leuk, maar dat overtuigt me niet genoeg om de stroefheid te vergeten.

2in1 eyeliner in 03 - stand up and paddle!

2in1 eyeliner in 03 – stand up and paddle!

De eyeliner koos ik omdat de kleur er echt leuk uitzag. Het is een superlicht blauwe (bijna witte) eyeliner met twee kanten: een dunne en een dikke met elk een andere vorm van penseeltje. De eyeliner brengt gemakkelijk aan, vooral de dunne kant is gemakkelijk voor lijntjes. De dikke kant geeft wat minder kleur af. Ik zou ook echt niet weten waarvoor ik de dikke kant zou gebruiken. Hieronder heb ik eerst een zwarte wing gezet, met daarboven een lichtblauwe wing met de eyeliner.

Eyeliner 2in1 in 03 - Stand Up And Paddle

Eyeliner 2in1 in 03 – Stand Up And Paddle

Aanbrengen ging gemakkelijk (het op foto krijgen was iets moeilijker), alleen ging het zwart van de zwarte wing over op het borsteltje van de blauwe eyeliner. Wat ik ook opmerk is dat de kleur eerder wit lijkt dan blauw. Dat vind ik wel spijtig, maar het is niet het einde van de wereld: een witte eyeliner is ook echt graaf!

Blush Tint in 01 - Loose Your Heart On The Board

Blush Tint in 01 – Loose Your Heart On The Board

Als laatste koos ik voor de blush tint, omdat dit echt het meest zomerse item was dat ertussen zat. Een blush in gelvorm geeft namelijk een heel natuurlijk effect, en doordat de blush tint een stain-effect geeft blijft hij ook enorm goed zitten. De kleur ziet er in het flesje redelijk naar de oranje kant uit. Dat vind ik wel leuk, want een perzikkleurige of oranje blush geeft toch vaak een natuurlijker effect dan een knalroze.

Blush Tint in 01 - Loose Your Heart On The Board Links: beetje blush aangebracht Rechts: blush tint uitgeblend (boven zonder flash, onder met flash)

Blush Tint in 01 – Loose Your Heart On The Board
Links: beetje blush aangebracht
Rechts: blush tint uitgeblend (boven zonder flash, onder met flash)

Bij het aanbrengen van een swatch op mijn hand valt het stain-effect echt op: nadat ik de substantie probeer uit te smeren, zie ik vooral de vorm van de vlek voordat ik hem had uitgeveegd. Daarom raad ik sterk aan om de blush eerst aan te brengen op je vingers en dan op je wangen te smeren. (Dus niet zoals op het flesje wordt gezegd aanbrengen op de wangen en uitvegen, want dan krijg je vlekjes.)

Blush Tint in 01 - Loose Your Heart On The Board Links: geen blush - Rechts: Blush Tint aangebracht

Blush Tint in 01 – Loose Your Heart On The Board
Links: geen blush – Rechts: Blush Tint aangebracht

Ik vind de kleur van de blush echt heel erg mooi. Hij oogt heel natuurlijk en geeft mijn huid een warme gloed: het lijkt of ik even in de zon heb gelegen. Ook de finish vind ik fantastisch, heel licht en opbouwbaar. De Blush Tint geeft echt de perfecte hoeveelheid kleur af.

CONCLUSIE: Ga zo snel mogelijk naar jouw Kruidvatfiliaal en koop de prachtige Blush Tint! De nagellakjes laat je liever staan, tenzij je erg van de siliconen ringetjes houdt en heel goed kan nagellakken. Als je op zoek bent naar een eyeliner met een koele witte kleur, koop dan eveneens de lichtblauwe eyeliner!

Koop jij soms iets van de limited editions?

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.