The Body Shop Hair Chalk – Falling For Blue

Onlangs kwam The Body Shop op de proppen met twee kleuren haarkrijt: een roze en een blauwe. Wat vind ik het toch altijd leuk om met felle kleuren te spelen! Met haarkrijt kan je op een speelse manier je haar er helemaal anders doen uitzien. Tot de volgende wasbeurt, althans. 

Eigenlijk was het roze potje haarkrijt bedoeld voor de blondines onder ons, en het blauwe potje was voor de brunettes. Ik heb dan ook even over getwijfeld welke kleur ik mee naar huis zou nemen om te testen. Om toch maar speciaal te doen, nam ik de blauwe kleur mee.

The Body Shop Hair Chalk - Falling For Blue Het potje

The Body Shop Hair Chalk – Falling For Blue
Het potje

Op het eerste zicht lijkt het potje Hair Chalk eerder een doosje oogschaduw. Niets is echter minder waar, dit blauwe poeder is wel degelijk bedoeld om je haar mee te kleuren! Het doosje ziet er heel simpel uit, ik vind het eigenlijk wel spijtig dat er nergens opstaat dat het een Hair Chalk is. Gewoon, om verwarring te voorkomen.

The Body Shop Hair Chalk - Falling For Blue Het poeder

The Body Shop Hair Chalk – Falling For Blue
Het poeder

De kleur is echt felblauw, het ziet er zo leuk uit! De consistentie lijkt eigenlijk ook heel erg op oogschaduw, alleen een beetje poederiger. Het leuke aan haarkrijt vind ik dat je er veel verschillende kanten mee op kan. Zo kan je bijvoorbeeld alleen je onderste haarpuntjes blauw kleuren, of een hele lok haar. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar dit waren de twee ‘ontwerpen’ die ik heb uitgeprobeerd.

The Body Shop Hair Chalk - Falling For Blue Swatch 1

The Body Shop Hair Chalk – Falling For Blue
Swatch 1

Ik wou het haarkrijt op verschillende haarkleuren uitproberen, om zo te laten zien dat hij echt veel kleur afgeeft! Ik denk dat hij zelfs op zwart haar een even fel effect geeft. Hierboven heb ik enkel de onderste haarpuntjes blauw gemaakt, om een trendy effect te geven.

The Body Shop Hair Chalk - Falling For Blue Close-up van het poeder

The Body Shop Hair Chalk – Falling For Blue
Close-up van het poeder

Hierboven zie je een close-up van hoe het poeder op het haar zit. Bij het aanbrengen moet je een beetje uitkijken dat het poeder niet op je kleren valt. Ik raad aan om een handdoek rond de schouders te dragen. Het aanbrengen ging verder heel gemakkelijk, daar stond ik echt van te kijken! Op de foto hierboven zie je ook dat het krijt het haar niet zo erg uitdroogt. Dat was wel iets waar ik bang voor was.

The Body Shop Hair Chalk - Falling For Blue Swatch 2

The Body Shop Hair Chalk – Falling For Blue
Swatch 2

Op Floors blonde haar heb ik aan de zijkant een gehele lok blauw proberen te kleuren. Ik vond het er wel leuk uitzien, maar erg draagbaar is het niet. De puntjes blauw maken ziet er iets minder opvallend uit. Toch kan je opnieuw goed zien hoeveel kleur het haarkrijt afgeeft. Deze keer vond ik wel dat het krijt het haar er een beetje droog deed uitzien, maar dat is gemakkelijk op te lossen door een beetje serum in het haar te doen.

Over het uitwassen: dat gaat zonder moeite. Eén keer wassen met shampoo is genoeg om al het krijt eruit te halen. Als het krijt eruit gewassen is, is het haar helemaal niet droog of aangetast. Nog een pluspunt, dus!

Conclusie: als je het blauwe haarkrijt van The Body Shop nog kan vinden, neem het dan mee! Het is een heel fijn product voor op feestjes, als je op een gemakkelijke en snelle manier je look wat opvallender wilt maken.

Heb jij al eens haarkrijt geprobeerd?

 

 

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.