Mijn haarverzorging

Mijn haarverzorging

Als je wilt dat je haar er dik en gezond uitziet, dan moet je het goed onderhouden. Dat doe je door de juiste producten te gebruiken, om zo je haar goed te voeden. In dit artikel zal ik vertellen hoe ik mijn haar verzorg. Er zijn vier momenten waarop ik mijn haar verzorg: in en na de douche, de ochtend dat ik mijn haar niet was, en eens in de maand. 

IN DE DOUCHE
Normaal gezien was ik mijn haar elke twee dagen. Ik vind mijn haar het mooist net nadat ik het gewassen heb. Als ik in de douche stap, heb ik een vaste routine:
1. Ik maak mijn haar nat
2. Ik was mijn haar met een verzorgende shampoo
3. Ik spoel mijn haar af
4. Ik was mijn haar nogmaals met een verzorgende shampoo (behalve als ik een evenement heb, dan was ik het de tweede maal met een volumeshampoo)
5. Ik spoel mijn haar af
6. Ik breng een conditioner of masker aan in mijn haar
7. Ik laat de conditioner inwerken en terwijl was ik mijn gezicht en lichaam
8. Ik spoel mijn haar af
Ik was mijn haar altijd twee keer, omdat ik redelijk dik en veel haar heb. Zo is het moeilijk om de eerste keer al het vuil eruit te krijgen, en alle plekjes tussen mijn haar te bereiken.
Welke shampoo ik gebruik, hangt af van de situatie. Zo gebruik ik bijna altijd een voedende shampoo, enkel wanneer ik iets speciaal ga doen, en ik er extra goed wil uitzien, gebruik ik tijdens de tweede keer wassen een volumeshampoo. Zoals ik al zei is mijn haar vrij dik, maar het is ook redelijk stroef. Een voedende shampoo is daarom geschikt voor mijn haar: die maakt mijn haar glad en glanzend. De shampoo breng ik steeds aan bij de wortels van mijn haar, ik masseer het heel goed in, zodat mijn hoofd helemaal bedekt is met schuim, en de shampoo die over is, wrijf ik van de wortels van mijn haar naar de punten.
Ik gebruik ook vrijwel altijd een conditioner of masker na het wassen. Ik heb niet echt een voorkeur voor welke, soms gebruik ik een lichte, en soms een hele voedende. Het hangt er echt van af hoe ik me voel bij mijn haar op die dag. Ik breng de conditioner aan op de onderkant van mijn haar, ik begin bij mijn haarpunten (die zijn het droogst) en ga zo door naar mijn haarlengtes. Ik breng nooit conditioner aan bij de wortels van mijn haar, want daarvan kan je haaraanzet er vet gaan uitzien.

NA DE DOUCHE
Wanneer ik uit de douche stap, wring ik de lengtes van mijn haar zachtjes uit, zodat het meeste water er al uit kan vallen. Dan wikkel ik het even in een handdoek om het even te laten drogen. Ondertussen ga ik door met mezelf insmeren, mijn tanden te poetsen, en zo van die dingen. Wanneer ik de handdoek van mijn haar haal, is mijn haar handdoekdroog. Om mijn haar nog wat extra verzorging te geven, en tegelijkertijd om het te beschermen tegen de hitte van de haardroger, spray ik een leavein conditioner met arganolie over mijn haar.

Argan Oil Heat Defence Leave In Spray

Argan Oil Heat Defence Leave In Spray

Deze leave in spray kocht ik in een discountwinkel, maar je kan hem ook online kopen (via Amazon, bijvoorbeeld). Hij kost zo’n €2 tot €2,5. Heel goedkoop dus, voor zo’n topper! Ik breng de leave in spray aan op mijn haarlengtes en -punten.
Daarna breng ik graag ook een beetje serum aan op mijn haarpunten. Zo zien ze er super glad en verzorgd uit.

L'Oréal Elsève Fibralogy Thickening Serum

L’Oréal Elsève Fibralogy Thickening Serum

Het materiecreërende serum van L’Oréal vind ik echt zalig. Je drukt op het pompje, en er komen twee verschillende serums uit. Ik meng ze in mijn handpalmen en breng het mengsel voorzichtig aan in mijn haar. Van het materiecreërende aspect merk ik niet veel, maar wat ik wel merk is dat het mijn haar niet vet maakt. Dat is een probleem dat ik vaak zie voorkomen bij serums en haarolies. Ik ben dus heel blij dat ik deze gevonden heb! Het thickening serum kan je kopen bij Kruidvat voor zo’n 9 of 10 euro.
Net voordat ik mijn haar begin te drogen, breng ik ook graag een root lifter aan. Die zorgt ervoor dat je haarwortels iets stugger worden, zodat je vanboven op je hoofd wat meer volume krijgt.

John Frieda Full-Blown Blonde Root lifting Spray

John Frieda Full-Blown Blonde Root lifting Spray

Ik gebruik momenteel die van John Frieda voor blond haar, en die vind ik heel goed. John Frieda producten kan je ook bij Kruidvat kopen, deze spray was €9,99, geloof ik.

DE OCHTEND DAT IK MIJN HAAR NIET WAS
Wat haat ik de ochtenden dat ik opsta en dat mijn haar vet en plat is. Gelukkig zijn er oplossingen voor die problemen. De eerste klinkt je hoogstwaarschijnlijk bekend in de oren: droogshampoo. Een fles poeder in sprayvorm dat je op de vette delen in je haar spuit, en na een paar minuten er gewoon weer uitkamt. Het poeder zuigt dan alle overtollige olie van je haar op, zodat je haar er weer mat en fris uitziet.

Andrélon Droogshampoo Zomer Blond

Andrélon Droogshampoo Zomer Blond

Als droogshampoo gebruik ik al een paar weken de Andrélon droogshampoo in de variant Zomer Blond. Het is een droogshampoo speciaal voor blond haar, al weet ik niet wat daarvoor de reden is. Het poeder dat uit de bus komt is niet opvallend wit, maar laat wel een beetje een witte waas na. Verder werkt hij prima: hij maakt mijn haar fris en schoon en voegt zelfs een beetje volume toe. Ik kocht deze bus droogshampoo voor €4,85 bij Kruidvat (in Nederland, dan, want Andrélon kan je niet kopen in België). Als je dat nog te duur vindt, of je kan niet naar Nederland gaan, de droogshampoo van het Kruidvat-merk werkt ook super!
Als mijn haar echt super plat ligt, en ik krijg er echt geen volume in, dan gebruik ik een mousse. Daardoor wordt je haar een stuk stugger en krijg je veel volume bij de aanzet.

Nivea Diamond Gloss Styling Mousse

Nivea Diamond Gloss Styling Mousse

Hij kwam ook al voor in mijn favorietenartikel, maar dan in de Volume variant. De Diamond Gloss geeft nét iets minder volume, maar wel wat extra glans aan je haar. Ik breng een bolletje mousse ter grootte van een kleine appel aan op de haaraanzet. Dan droog ik alle delen van mijn haar die nat zijn geworden van de mousse met de haardroger. Resultaat: glanzend en volumineus haar! Deze mousse kan je kopen bij Kruidvat voor €4,59.

EENS IN DE MAAND
Om mijn haar in goede conditie te houden, knip ik de puntjes elke maand bij. Hoe je je eigen haarpuntjes kan knippen, kan je hier lezen. Door je puntjes te knippen kan je vermijden dat je haar korter en dunner wordt. Meestal knip ik mijn haar dan ’s avonds, terwijl ik naar een film of serie kijk. Als ik mijn haar dan helemaal bijgeknipt heb, doe ik graag een oliemasker. Dan breng ik over mijn gehele haardos én hoofdhuid een olie aan. Soms kies ik voor olijfolie, maar sinds ik een flesje arganolie heb gekocht, gebruik ik dat veel vaker.

Mia Flora Moroccan Argan Oil

Mia Flora Moroccan Argan Oil

In dit flesje zit 100% arganolie, arganolie staat erom bekend heel voedend te zijn. Het is echt een wonderproduct: je kan het gebruiken voor je huid én je haar. Een flesje arganolie is spijtig genoeg wel vrij duur, voor dit flesje, bijvoorbeeld, betaalde ik zo’n €24,99. Maar het is het zeker waard! Na een nachtje slapen met je haar gedrenkt in arganolie (en na het gewassen te hebben, natuurlijk) is mijn haar altijd glad en glanzend.
Als laatste wil ik nog even praten over zilvershampoo. Met zilvershampoo kan je de gele schijn uit je haar halen, en aangezien mijn haar blond is, is dat wel vrij relevant. Mijn haar is niet overdreven geel, maar ik vind het toch heel mooi als het er een beetje koeler uitziet. Een zilvershampoo is meestal paars, waardoor je je haarkleur wat koeler kan maken. Daarom gebruik ik zo nu en dan eens een zilvershampoo en nog vaker een zilvermasker.

Guhl Zilvershampoo

Guhl Zilvershampoo

Guhl Zilvermasker

Guhl Zilvermasker

Ik gebruik daarvoor de zilvershampoo en het masker van Guhl. Vooral het masker werkt erg goed, al na het eerste gebruik merkte ik dat mijn haar iets assiger was geworden (een heel klein beetje, weliswaar).

Zo, dit was dus mijn actuele haarverzorgingsritueel. Het is een lang artikel geworden, ik weet het, maar haarverzorging is iets waar ik veel over te vertellen heb, en bovendien ook een aspect dat ik heel belangrijk vind. Het is belangrijk om je haar goed te verzorgen omdat je haar toch vaak veel bepaalt over hoe je eruit ziet.

Hoe verzorg jij je haar? Heb jij nog andere technieken om je haar gezond te houden?

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.