Metallure Catrice Limited Edition

Metallure Catrice Limited Edition

Metallure Catrice Limited Edition

De maanden augustus en september zouden wel eens mijn favoriete maanden kunnen worden. Catrice heeft namelijk een prachtige limited edition uitgebracht die in deze maanden te koop zijn. De naam Metallure doet denken aan metallic producten, maar het mooiste aan de collectie is de kleur: rosé-goud! 

Metallure Catrice Limited Edition

Metallure Catrice Limited Edition

Dit waren de drie producten die me het meeste aanspraken: een lipstick in een prachtige rosé-gouden huls, een gebakken bronzer en een dieprode nagellak. Deze drie producten zal ik daarom bespreken in dit artikel.

Catrice Metallure Lip Colour in C03 - Alluring Red De huls

Catrice Metallure Lip Colour in C03 – Alluring Red
De huls – de bullet met flits – de bullet zonder flits

Wat een kunstwerk, toch? Het rosé-goud ziet er zo enorm chique uit, ik wil hem op mijn bureau zetten! En de prachtige kleur van de lipstick zelf doet mijn hart ook smelten. Op de foto met flits ziet de bullet er koraalrood uit, maar op de foto zonder flits ziet de kleur er iets donker uit. Ik moet zeggen dat de kleur er naar mijn gevoel net tussen ligt. Hij is niet super licht, maar ook niet heel donker. Check maar op de swatchfoto’s.

Catrice Metallure Lip Colour in C03 - Alluring Red Zonder flits Met flits

Catrice Metallure Lip Colour in C03 – Alluring Red
Zonder flits
Met flits

Catrice Metallure Lip Colour in C03 - Alluring Red Op mijn lippen

Catrice Metallure Lip Colour in C03 – Alluring Red
Op mijn lippen

Catrice Metallure Lip Colour in C03 - Alluring Red Zonder flits Met flits

Catrice Metallure Lip Colour in C03 – Alluring Red
Zonder flits
Met flits

De lipstick heeft een klein beetje glans, maar het is zeker geen spiegeleffect. De kleur vind ik erg mooi en ook de dekking vind ik prachtig. Op de close-up foto’s van mijn lippen zie je dat hij wel vrij hard glanst, maar toen ik hem ophad vond ik hem er toch eerder naar de matte kant uitzien. Ik vind dit een heel mooie finish, en het maakt hem ook een stuk draagbaarder. Bovendien is de kleur super classy en ik denk echt dat hij iedereen goed zou staan!

Metallure Catrice Luminizing Bronzer in C01 - Shimmer Shade

Metallure Catrice Luminizing Bronzer in C01 – Shimmer Shade

Metallure Catrice Luminizing Bronzer in C01 - Shimmer Shade met flits zonder flits

Metallure Catrice Luminizing Bronzer in C01 – Shimmer Shade
met flits
zonder flits

De Luminizing Bronzer is een gebakken bronzer die een glanzende finish heeft. Wat me opviel aan het doosje is dat het heel dik is. Dat geeft een heel ‘duur’ effect, vind ik. Het poeder dat in het doosje zit doet me erg denken aan de bronzer die ik de laatste tijd als blush gebruik. Ik heb het over de Maybelline Terre Indienne bronzer. Toen ik de twee poeders met elkaar vergeleek, zag ik de gelijkenis heel duidelijk. Ik vind de Terre Indienne echt heel mooi, dus ik hoopte natuurlijk dat deze bronzer voor mij hetzelfde zou doen!

Metallure Catrice Luminizing Bronzer in C01 - Shimmer Shade Swatch op mijn arm  zonder flits - met flits

Metallure Catrice Luminizing Bronzer in C01 – Shimmer Shade
Swatch op mijn arm
zonder flits – met flits

Op de swatchfoto’s ziet de bronzer er opnieuw ongeveer hetzelfde uit als de Terre Indienne. Ik vind wel dat hij er heel glanzend uitziet, maar voor op je jukbeenderen is dat ideaal: zo hoef je geen extra highlighter aan te brengen.

Metallure Catrice Luminizing Bronzer in C01 - Shimmer Shade De bronzer aangebracht op mijn wangen

Metallure Catrice Luminizing Bronzer in C01 – Shimmer Shade
De bronzer aangebracht op mijn wangen

Op de foto hierboven heb ik de bronzer gebruikt als blush op mijn jukbeenderen, en ik heb hem ook een beetje uitgeveegd naar de zijkanten van mijn voorhoofd en langs mijn haarlijn. Daardoor ziet mijn gezicht er een stuk warmer uit. Ik vind de bronzer er heel natuurlijk uitzien, zowel van kleur als van finish. Hij is wel een beetje naar de warme kant, heeft een beetje een rode ondertoon, maar als je hem toch als blush gebruikt, is dat ideaal. Hij glanst ook niet te hard, hij geeft eerder een subtiele glow. Ik merk wel dat hij minder pigment heeft dan mijn Terre Indienne. Op zich is dat niet zo’n probleem, want de Terre Indienne geeft naar mijn mening soms iets te veel kleur af, en ik moet altijd mijn borstel goed ‘aftikken’ voor ik het poeder aanbreng. Ik raad wel niet aan om deze bronzer te gebruiken om te contouren, daarvoor is hij één: té glanzend, en twee: te warm van kleur. Maar als blush is hij echt perfect. Ik zie mezelf deze Luminizing Bronzer nog wel vaker gebruiken.

Metallure Catrice Nail Lacquer in C01 - Alluring Red

Metallure Catrice Nail Lacquer in C01 – Alluring Red

De nagellak is het laatste product van deze limited edition die ik ga testen. Alluring Red is een dieprode nagellak met een satijnen tot metallic finish. Ik vind hem er heel chique uitzien in zijn prachtige flesje en met die diepe kleur.

Metallure Catrice Nail Lacquer in C01 - Alluring Red Op mijn nagels zonder flits - met flits

Metallure Catrice Nail Lacquer in C01 – Alluring Red
Op mijn nagels
zonder flits – met flits

Nagellakjes met metallic finish brengen vaak wat streperig aan. Gelukkig doet deze dat niet. Met het platte, afgeronde borsteltje glij je gemakkelijk over je nagels en laat je een even laagje achter. Op de foto’s hierboven heb ik twee laagjes aangebracht. Na één laagje zie je je nagelrandje er nog een klein beetje door, maar na het tweede laagje is dat probleem alweer verholpen. Ik vind de kleur heel mooi en heel stijlvol, maar het enige dat me ergens stoort is het feit dat mijn nagels me nu heel erg doen denken aan rode inpaklinten. En rode inpaklinten doen mij denken aan Kerstmis! Maar het is zomer! Oké, dat is echt een belachelijke opmerking en daardoor zie ik de nagellak natuurlijk niet minder graag!

Heb jij de Metallure LE al gespot?

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.