Create The Look: Double Winged Liner

Een ooglook die ik heel vaak heb gezien dit seizoen is de Double Winged Liner. Daarmee bedoel ik een zwarte winged liner op je bovenste wimperrand, met daarboven nog een winged liner, maar dan in een andere kleur. Ik heb onlangs de 2in1 liner van de Wave Goddess collectie van essence gereviewd, en deze lichtblauwe, bijna witte kleur was ideaal om deze look mee te creëren. 

Op zich is deze look echt heel simpel om te maken. Het enige dat je hoeft te doen is twee keer een winged liner zetten. Daarom probeer ik ook even te demonstreren hoe ik zelf te werk ga als ik een winged liner wil.

Stap 1: naakt oog

Stap 1: naakt oog

Beginnen doen we, zoals altijd, met een naakt oog. Als je eventueel primer wilt aanbrengen, dan hoeft dat op zich enkel bij je wimperrand, aangezien ik voor deze look geen oogschaduw ga gebruiken.

Stap 2: eerste zwarte lijntje

Stap 2: eerste zwarte lijntje

Voor de eerste winged liner – de zwarte – teken ik eerst een lijntje van mijn buitenste ooghoek naar het einde van mijn wenkbrauw toe. Hoe lang je de wing wilt maken, moet je op dit moment beslissen. Ik hou ervan als mijn wing niet té lang is.

Stap 3: tweede zwarte lijntje

Stap 3: tweede zwarte lijntje

Het tweede zwarte lijntje kon ik niet zo goed fotograferen, ik heb het er daarom later op getekend. Je tweede zwarte lijntje begint van het buitenste 2/3e deel van je wimperrand, en loopt net iets minder naar boven dan het eerste lijntje. Het tweede lijntje moet iets lager stoppen dan het eerste. Vervolgens verbind je de twee uiteinden van de zwarte lijntjes.

Stap 4: vorm inkleuren

Stap 4: vorm inkleuren

Vervolgens probeer ik om het vormpje dat ik net heb getekend mooi in te kleuren. Het is een precisiewerkje, maar als je een vaste hand hebt, lukt het je zeker. Als je niet zo’n vaste hand hebt, dan raad ik aan om je elleboog op een tafeltje te zetten. Zo kan je je focussen op de bewegingen van je pols en vingers.

Stap 5: tweede wing zetten

Stap 5: tweede wing zetten

Als je je eerste, zwarte wing hebt getekend, is het tijd om langs de vorm van de eerste wing een tweede te zetten. In welke kleur je dat doet, kan je natuurlijk zelf kiezen. Ik ging voor deze lichte liner, omdat dat voor een fel contrast zorgt met de zwarte wing. Je kan deze wing op dezelfde manier tekenen als je de zwarte hebt getekend, maar je kan ook gewoon met je stiftje de zwarte lijn volgen. Dat is een stuk simpeler, en omdat je de vorm al bij de zwarte wing hebt getekend, moet je dat niet per se opnieuw doen.

Resultaat: double winged liner

Resultaat: double winged liner

Het resultaat is een trendy ooglook, die toch niet te opvallend is!

Experimenteer jij graag met eyeliner?

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.