Cameleo Kleurshampoo in 7.4 Copper Red

Ik liep onlangs een beetje rond te kijken in de Big Bazar, wat amuseer ik mij daar toch altijd! Normaal gezien kijk ik nooit uitdrukkelijk naar de haarkleuringen, en ik zou ook niet precies kunnen vertellen wat mij dat die dag wél deed doen, maar mijn oog viel op een zakje met kleurshampoo. 

 

Cameleo Kleurshampoo in 7.4 Copper Red

Cameleo Kleurshampoo in 7.4 Copper Red

De Cameleo Kleurshampoo bevat een felgekleurde substantie die inderdaad erg doet denken aan een shampoo, de kleur is na zo’n vier tot zes keer wassen uit je haar. Ik kon kiezen uit een aantal kleuren: rood (die heb ik gekozen), bruin, zwart en ook zilverblond. Ik vond de koperkleur er het leukst uitzien dus van die kleur nam ik een paar zakjes mee naar huis.

Ik was erg benieuwd naar het resultaat want in mijn lichtblonde haren valt zo’n kleur natuurlijk snel op. Ik koos er daarom voor om eerst een testronde te doen. Bovendien had ik nog nooit van het merk Cameleo gehoord, en vond ik er ook niet zo veel over op het internet. Ik stelde me een aantal vragen bij het product: is de kleur wel zo uitwasbaar als op de verpakking staat? Hoe sterk zal het kleurresultaat werkelijk zijn? Zal de kleurshampoo mijn haar uitdrogen? De testronde bestond uit het kleuren van een lok haar aan de achterkant van mijn hoofd, die onder de rest van het haar zat. Zo zou de kleur – als het effect toch zou tegenvallen – het minst opvallend zijn. Bovendien is dat stuk van mijn haar wat donkerder dan het bovenste deel van mijn haar, en zou de intensiteit van de kleur niet te ver gaan.

Cameleo Kleurshampoo in 7.4 Copper Red Mijn haar voordat ik de kleurshampoo gebruikte

Cameleo Kleurshampoo in 7.4 Copper Red
Mijn haar voordat ik de kleurshampoo gebruikte

Hierboven zie je een foto van mijn haar hoe het eruit ziet voordat ik de kleurshampoo had gebruikt. De onderste lok die ik erboven besprak is wat donkerder dan het bovenste deel van mijn haar.

Het kleuren
Op de gebruiksaanwijzing staat dat je de kleurshampoo gebruikt op handdoekdroog, gewassen haar. Dat is wat ik deed: ik waste m’n haar, stapte uit de douche en deed al het haar dat ik niet wou kleuren vast in een knotje bovenop mijn hoofd. De lok die toen nog los hing, had de perfecte dikte voor de test. Ik scheurde het zakje open en er zat een donkerrode shampoo in. Ik heb het product aangebracht op de lok zoals ik een shampoo zou aanbrengen. Ik heb wel vrij veel van het product gebruikt, zodat ik er zeker van was dat al het haar dat ik gekleurd wou zien, gekleurd zou worden. Toen ik heel de lok had ingesmeerd met het goedje, heb ik er wat zilverpapier omheen gedaan, met als voornaamste reden dat ik niet helemaal vol wou staan met rode strepen. Ik heb de kleurshampoo iets meer dan een halfuur laten inwerken en dan heb ik al het product uitgespoeld onder de douche.

Toen ik mijn haar helemaal had gedroogd zag het er zo uit:

Cameleo Kleurshampoo in 7.4 Copper Red Dag 1

Cameleo Kleurshampoo in 7.4 Copper Red
Dag 1

De kleur was heel egaal en vooral ook fel. Ik was erg tevreden met het resultaat. Op de foto hierboven valt het rode stuk heel erg op, maar als ik mijn haar gewoon naar achter droeg, was van de rode kleur niet erg veel te zien. Ik was wel opgelucht om te zien dat het kleurresultaat intens was, want ik heb – voor mijn haar – niet al te veel product nodig gehad, een half zakje was genoeg geweest. Na de kleurbehandeling vond ik ook dat mijn haar er zeker niet droger op geworden was. Het rode stuk glansde zelfs heel erg.

Cameleo Kleurshampoo in 7.4 Copper Red Dag 1

Cameleo Kleurshampoo in 7.4 Copper Red
Dag 1 – met flits – zonder flits

Hierboven zie je nog eens een close-up van mijn haar.

Na de eerste wasbeurt

Na de kleurbehandeling was ik aangenaam verrast met het resultaat, maar ik was bang dat de kleur er snel uitgewassen zou zijn. Ik was mijn haar namelijk elke twee dagen en als ik mijn haar was, doe ik dat altijd twee keer omdat ik veel haar heb. Toen ik mijn haar de eerste keer aan het wassen was, zag ik trouwens wel een hoeveelheid kleur wegstromen. Toen mijn haar na het wassen weer droog was, zag ik toch nog een aardige hoeveelheid kleur in mijn haar zitten.

Cameleo Kleurshampoo in 7.4 Copper Red Na de eerste wasbeurt

Cameleo Kleurshampoo in 7.4 Copper Red
Na de eerste wasbeurt

Na de eerste wasbeurt zat er nog veel kleur in mijn haar, maar het zag er toch al een stuk minder fel uit dan voor het wassen. Toch vind ik dat de kleur – die nu eerder oranje was geworden dan rood – er  nog steeds heel leuk uitzag.

Cameleo Kleurshampoo in 7.4 Copper Red Na de eerste wasbeurt - met flits - zonder flits

Cameleo Kleurshampoo in 7.4 Copper Red
Na de eerste wasbeurt – met flits – zonder flits

Op de foto met flits valt de kleur nog vrij hard op, maar op de foto zonder flits zie je toch dat de kleur al een stuk vervaagd was.

Na de tweede wasbeurt

Zou de kleur een tweede wasbeurt overleven?

Cameleo Kleurshampoo in 7.4 Copper Red Na de tweede wasbeurt

Cameleo Kleurshampoo in 7.4 Copper Red
Na de tweede wasbeurt

Na de tweede wasbeurt was het meeste rood al uit mijn haar. Je kon enkel nog een rosse schijn op de gekleurde lok zien.

Cameleo Kleurshampoo in 7.4 Copper Red Na de tweede wasbeurt - met flits - zonder flits

Cameleo Kleurshampoo in 7.4 Copper Red
Na de tweede wasbeurt – met flits – zonder flits

De kleur was na de tweede wasbeurt bijna helemaal weg, op de foto met flits zie je enkel nog een rosse schijn.

Na de derde wasbeurt

 

Cameleo Kleurshampoo in 7.4 Copper Red Na de derde wasbeurt

Cameleo Kleurshampoo in 7.4 Copper Red
Na de derde wasbeurt

Hierboven een foto van mijn haar hoe het eruit zag na de derde wasbeurt. Je ziet nog wel een stuk haar onderin dat wat donkerder is dan het bovenste deel van mijn haar, maar je zou toch echt niet meer zeggen dat er een rode kleurshampoo op zit. Ondertussen zijn we al een paar wasbeurten verder en kan ik met zekerheid het volgende zeggen: de kleur is helemaal uitwasbaar. Er zit geen enkele rode of oranje schijn meer in mijn haar.

Cameleo Kleurshampoo in 7.4 Copper Red Na de kleuring - na de eerste wasbeurt - na de tweede wasbeurt

Cameleo Kleurshampoo in 7.4 Copper Red
Na de kleuring – na de eerste wasbeurt – na de tweede wasbeurt

Conclusie: de Cameleo Kleurshampoo – althans die in de kleur 7.4 Copper Red – is volledig uitwasbaar, heeft een sterke kleurintensiteit en droogt het haar niet uit. Bovendien is hij gemakkelijk in gebruik. Na vier keer wassen is de kleur er echter volledig uit. Het is dus geen haarkleuring waar je lang mee doet, maar eerder voor als je eens een andere kleur wilt proberen voor een feestje, of als je eens wilt zien hoe je met de haarkleur staat. Een zakje van de Cameleo kleurshampoo kost slechts 0,89 euro, en ik denk dat ik om al mijn haar te kleuren genoeg zou hebben met twee zakjes.

Ik heb nog een paar zakjes over en ik ben van plan om in de nabije toekomst eens heel m’n haar in het koperrood te verven, al weet ik nog niet precies wanneer. Als ik het doe, komt het resultaat zeker op m’n blog te staan!

Kleur jij je haar soms in felle kleuren? En had jij al eens van het merk Cameleo gehoord?

Heb je deze al gelezen?

11 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.