YSL Mascara Volume Effet Faux Cils

Ik kreeg onlangs een staaltje van de mascara van Yves Saint Laurent. Het was de Mascara Volume Effet Faux Cils. Ik denk dat het de meest standaard mascara is die YSL momenteel in z’n collectie heeft. De laatste tijd ben ik weer helemaal into budgetmascara’s, en ik ben benieuwd of deze high-end mascara mij kan bekoren. 

YSL Mascara Volume Effet Faux Cils De huls van de mascara

YSL Mascara Volume Effet Faux Cils
De huls van de mascara

Zoals ik al zei is dit een staaltje van de mascara. De full size mascara zit in een gouden huls, al vind ik dat dit zwarte, kleine formaat er al vrij luxueus uitziet.

YSL Mascara Volume Effet Faux Cils De huls en het borsteltje

YSL Mascara Volume Effet Faux Cils
De huls en het borsteltje

Toen ik de mascara opendraaide, was ik niet erg onder de indruk van het borsteltje. Het is een vrij dun borsteltje, het ziet er niet super speciaal uit, maar dat wilt natuurlijk nog niets zeggen. Ik vind vaak dat het effect van een mascara sterk afhangt van het borsteltje, en persoonlijk hou ik het meeste van dikke borsteltjes, die geven het meeste volume. Toch kan de formule van de mascara ook veel betekenen.

YSL Mascara Volume Effet Faux Cils Een close-up van het borsteltje

YSL Mascara Volume Effet Faux Cils
Een close-up van het borsteltje

Wel ziet het borsteltje er erg stevig uit. Ik moet ook wel zeggen dat het me opviel hoe aangenaam het voelde toen ik met de haartjes van het borsteltje langs mijn wimpers gleed. Ik had veel grip, en zo leek het of ik alle wimpers langs het borsteltje kon laten gaan.

YSL Mascara Volume Effet Faux Cils Boven: zonder mascara Onder: met de YSL Mascara Volume Effet Faux Cils

YSL Mascara Volume Effet Faux Cils
Boven: zonder mascara
Onder: met de YSL Mascara Volume Effet Faux Cils

Ik vind het resultaat wel oké, maar niet om over naar huis te schrijven. Ik vind dat de mascara genoeg volume geeft, maar vrij weinig lengte. De krul – die je op de middelste foto goed kan zien – vind ik dan weer wél goed. Wat ik ook erg goed vind aan deze mascara is dat hij mijn wimpers mooi scheidt.

Conclusie: de mascara doet eigenlijk wel wat hij belooft: ik krijg volume en mijn wimpers zijn mooi gesepareerd, maar ik vind dat hij wat meer lengte had kunnen geven. Een full size mascara van YSL kost daarbij ook €29,99, wat toch al aan de prijzige kant is. Daarom ben ik een beetje teleurgesteld; ik had meer verwacht. Een mascara van Essence kost rond de €2, en geeft hetzelfde resultaat, als het al niet beter is.

Vind jij high-end mascara’s beter dan budgetmascara’s?

Heb je deze al gelezen?

No Comments

  • tammip schreef:

    Net als jou hou ik het meeste van dikke borsteltjes! Spijtig dat het niet genoeg lengte geeft. Daarom hou ik van reviews! Eerst reviews lezen en dan kopen!
    x Tamara

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.