YSL Touche éclat

Als je mij vraagt wat hét make-upproduct van make-upartiesten is, dan antwoord ik waarschijnlijk de Touche Eclat van Yves Saint Laurent. Ik had er al enorm veel over gehoord en gelezen, en was er al voor ik hem ooit had gebruikt van overtuigd dat de Touche Eclat hét schoonheidsgeheim is voor ‘8 uur slaap met één klik’. Toen ik hem onlangs weer zag staan in de Ici Paris Xl, was ik direct overtuigd: ik moest en zou hem testen! 

YSL Touche Eclat Het product: een soort pen met borstelharen

YSL Touche Eclat
Het product: een soort pen met borstelharen

De Touche Eclat is een highlightende concealer, en is dus bedoeld om te gebruiken onder de ogen. Hij zou je er volgens de advertenties en beschrijvingen uitgerust en verfrist doen uitzien. Het product zit in een prachtige gouden huls, het is echt al een plezier om ernaar te kijken. Als je de dop eraf haalt, zie je een soort pen-uiteinde met borstelhaartjes. Vanonder aan de huls is een knopje (je kan het zien op de foto: het zwarte topje onderaan) waar je op moet drukken om het product uit de pen te krijgen. Als je één keer klikt, komt er één druppel uit de pen en kan je gemakkelijk een streepje zetten. Eén keer klikken is genoeg om één oog te concealen.

YSL Touche Eclat Een swatch op mijn arm Boven: streepje gezet Onder: streepje uitgeblend Zonder flits - met flits

YSL Touche Eclat
Een swatch op mijn arm
Boven: streepje gezet
Onder: streepje uitgeblend
Zonder flits – met flits

Als ik hem swatch op mijn arm, zie ik het direct: de dekking is echt fantastisch. Ook de consistentie zit meteen goed, hij is niet te dik, maar ook niet te vloeibaar. Als ik hem uitblend valt ook het highlight-effect op. Je ziet op de onderste foto’s vrij duidelijk een gehighlight streepje staan.

YSL Touche Eclat Voordat ik de Touche Eclat heb gebruikt

YSL Touche Eclat
Voordat ik de Touche Eclat heb gebruikt

Hierboven zie je een foto hoe mijn ogen eruit zien zonder enige concealer eronder. Zoals je kan zien heb ik geen opvallend donkere kringen rond mijn ogen, maar ik heb wel een beetje paarse verkleuring onder mijn ogen. Dat zie je vooral op de close-up foto zonder flits.

YSL Touche Eclat De Touche Eclat aangebracht en nog niet geblend

YSL Touche Eclat
De Touche Eclat aangebracht en nog niet geblend

Hier zie je hoe de Touche Eclat eruit ziet onder mijn ogen zonder dat hij uitgeblend is. Ik heb in elk oog één ‘klikje’ van de pen aangebracht, en dat is eigenlijk al iets te veel. Ik denk dat je met één klikje wel genoeg kan hebben voor je twee ogen.

YSL Touche Eclat De Touche Eclat onder mijn ogen, uitgeblend

YSL Touche Eclat
De Touche Eclat onder mijn ogen, uitgeblend

Als ik de Touche Eclat heb uitgeblend – wat overigens heel vlot ging, door de zachte, vloeibare consistentie – zie ik dat de ruimte onder mijn ogen minder donker is. Het effect is niet extreem, maar eerder natuurlijk. Ik vind wel dat ik er frisser uitzie, maar voor alle duidelijkheid nog een voor- en nafoto:

YSL Touche Eclat Voordat ik de Touche Eclat aangebracht had - Nadat ik de Touche Eclat aangebracht had

YSL Touche Eclat
Voordat ik de Touche Eclat aangebracht had – Nadat ik de Touche Eclat aangebracht had

Nu de voor- en de nafoto naast elkaar staan, zie ik het verschil toch duidelijk. Het gebied onder mijn ogen is opgelicht en de paarse gloed is verdwenen. Ik ben het ermee eens: dit is echt een topproduct. Ik denk dat ik echt heel blij ga zijn met de Touche Eclat op een van die dagen dat ik me moe voel, en er graag frisser wil uitzien. De Touche Eclat trekt bovendien ook helemaal niet in de lijntjes onder mijn ogen, wat ik toch wel belangrijk vind. Als een concealer dat wel doet, worden die lijntjes namelijk benadrukt, en dat willen we niet, natuurlijk!

Conclusie: ik ben echt heel blij met mijn Touche Eclat, en ik zie mezelf deze prachtige concealer nog vaak gebruiken. Maar ik vind wel dat hij aan de dure kant is met zijn €33,75. Toch vind ik hem het geld waard, aangezien hij er gewoon echt prachtig uitziet en zijn werk doet. Als je echter op zoek bent naar een goedkopere variant, kan ik zeker de Match Perfection aanraden van Rimmel. De Touche Eclat blijft voor de speciale gelegenheden.

Vind jij de Touche Eclat de hype en het geld waard? 

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.