Essence Colour & Go Nail Polish

Als je ook maar een beetje bezig bent met nagellak, is de kans groot dat je al gehoord hebt van het merk essence en de Colour & Go nagellak van het budgetmerk. De flesjes hebben een kenmerkende vorm zodat je ze altijd en overal kan herkennen. De lakjes bestaan in maar liefst 48 kleuren, met verschillende soorten finishes, van glanzend tot mat tot zandeffect. De Colour & Go lakjes zijn zulke klassiekers dat ik vond dat ik er een artikel over moest schrijven, want dat verdienen ze!

Essence Colour & Go De vijf kleuren die ik ga swatchen

Essence Colour & Go
De vijf kleuren die ik ga swatchen

Ik heb momenteel vijf van de 48 kleuren in mijn bezit, met als eerste de lichtroze nagellak in nummer 106: Free Hugs. Verder heb ik ook de zwarte nagellak 144 – Black is Back, een donkerrode kleur 113 – Do You Speak Love?, de matte koraalkleur 185 – Candy Crush en de grijze lak met glitters én zandeffect 176 – Headphones On!

De nagellakjes van essence zijn enorm betaalbaar, voor één lakje betaal je slechts €1,69. Als je dus een grote nagellakcollectie wilt bekomen voor weinig geld, ben je bij essence aan het juiste adres. De lakjes hebben elk een plat en afgerond kwastje, wat het lakken heel gemakkelijk en snel maakt. 

Essence Colour & Go 106 - Free Hugs zonder flits - met flits

Essence Colour & Go
106 – Free Hugs
zonder flits – met flits

Free Hugs is een echt barbieroze lakje. Ik vind dat hij er in het flesje vrij flets uitziet, maar eens ik hem had aangebracht op mijn nagels was ik blij verrast met het effect. Hij heeft een koele ondertoon wat hem er erg speels en fel doet uitzien. Hij dekt erg goed: ik heb twee laagjes aangebracht, maar na het eerste laagje was mijn nagel al bijna volledig bedekt.

Essence Colour & Go 144 - Black is Back zonder flits - met flits

Essence Colour & Go
144 – Black is Back
zonder flits – met flits

Black is Back is mijn favoriete zwarte nagellak! Dit is inmiddels al het tweede flesje, het eerste flesje was al snel op. Ik vind zwarte nagellak er altijd heel stijlvol uitzien, en het past bij elke outfit. Ik draag heel graag – en ook heel vaak – zwarte nagellak, zowel op mijn vinger- als op mijn teennagels.

Essence Colour & Go 113 - Do You Speak Love zonder flits - met flits

Essence Colour & Go
113 – Do You Speak Love
zonder flits – met flits

Do You Speak Love is een lakje met mijn favoriete kleur. Hij is donkerrood en heeft een beetje een paarse look. Ik vind hem heel erg lijken op het Color Riche lakje Exotic Grenade. 

Essence Colour & Go 185 - Candy Crush zonder flits - met flits

Essence Colour & Go
185 – Candy Crush
zonder flits – met flits

Candy Crush is een koraalrode nagellak met een matte finish. Dat merk je al wanneer je hem aan het lakken bent: de consistentie is iets dikker dan de andere Colour & Go lakjes. Hij is overigens niet heel erg mat, slechts een beetje matter dan de andere lakjes, maar ik vind vooral de kleur heel mooi: hij is heel fel en speels. 

Essence Colour & Go 176 - Headphones On! zonder flits - met flits

Essence Colour & Go
176 – Headphones On!
zonder flits – met flits

Als laatste swatchte ik Headphones On!, een lak met een sparkle sand effect. Het ‘zandeffect’ houdt in dat de nagellak een ruw oppervlak creëert. Eerst was ik hier niet zo’n fan van, maar toen ik hem probeerde vond ik toch dat hij er heel graaf uitzag. Ook de donkergrijze kleur in combinatie met de glittertjes ziet er heel feestelijk uit. Deze nagellak draag ik ook vaak, hij lijkt eerst zwart, maar heeft toch een andere finish. Hieronder zie je nog een close-up van hoe het oppervlak eruit ziet:

Essence Colour & Go 176 - Headphones On! Close-up van het oppervlak

Essence Colour & Go
176 – Headphones On!
Close-up van het oppervlak

Op de foto ziet het er niet heel ruw uit, maar dat is het wel, en het is echt een heel leuke lak om aan te voelen! Als ik hem opheb, raak ik voortdurend mijn eigen nagels aan. Zo’n leuk gevoel!

Ben jij fan van de essence Colour & Go nagellak?

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.