Mijn huidverzorging

Onlangs heb ik al een artikel geschreven over mijn haarverzorging, en vandaag ga ik mijn gezichtsverzorging uitgebreid bespreken. Gezichtsverzorging is even essentieel als haarverzorging, want voordat je makeup aanbrengt, wil je dat je ‘canvas’ goed zit. Het belangrijkste aan gezichtsverzorging is wellicht hydrateren, je huid voeden. Ik heb dit artikel opgedeeld in vier delen: hoe ik mijn huid ’s ochtends verzorg, hoe ik dat ’s avonds doe, dingen die ik elke twee dagen doe, en dingen die ik wekelijks doe om mijn huid in topconditie te houden! 

’s Ochtends

Als ik opsta ga ik eerst naar de badkamer, ik was mijn handen en ik poets mijn tanden. Dat is altijd waar ik mee begin, en dan voel ik mij altijd direct wat wakkerder. Vervolgens neem ik een wattenschijfje en maak ik dat wattenschijfje vochtig met micellair water. Micellair water is een product waarmee je je makeup kan verwijderen. Het werkt een beetje als een makeupremover voor je ogen, maar dan voor je hele gezicht. Het werkt echt heel snel en gemakkelijk, en al je makeup is er in één veeg af. ’s Avonds heb ik het grootste deel van mijn makeup er al afgehaald, maar de ochtend erna kan er nog een klein beetje opzitten. Dus haal ik het snel weg met dit gemakkelijke product. Momenteel gebruik ik een micellair water van L’Oréal, maar ik veronderstel dat elk ander merk even goed werkt.

L'Oréal Paris Sublime Soft 3in1 Verzachtend Micellair water €5,51 in de supermarkt of drogisterij

L’Oréal Paris Sublime Soft 3in1 Verzachtend Micellair water
€5,51 in de supermarkt of drogisterij

Mijn gezicht is nu gereinigd, maar als ik mijn gezicht net heb gereinigd, voelt mijn huid vaak wat trekkerig aan. Daarom ga ik meteen verder met een dagcrème. Een dagcrème zorgt ervoor dat je huid wordt gehydrateerd en gevoed, en je hebt een dagcrème voor elk huidtype. Ik heb een gecombineerde huid, en daarom heb ik gekozen voor een dagcrème van Philosophy: hope in a jar oilfree. Hij zit niet in een jar, maar in een tube – lekker handig – en door het feit dat er geen olie inzit, gaat mijn huid er niet van glimmen.

Dagcrème Philosophy Hope In A Jar Oil Free, €38,60 bij de parfumerie

Dagcrème
Philosophy Hope In A Jar Oil Free, €38,60 bij de parfumerie

Na mijn dagcrème aangebracht te hebben ga ik verder met me klaarmaken. Dan doe ik mijn haar, mijn makeup en ik kleed me aan.

’s Avonds

Voordat je gaat slapen is het belangrijk om je makeup eraf te halen. Zo geef je je huid de kans om adem te halen. Bovendien is de nacht de perfecte gelegenheid om je huid wat extra te verzorgen. ’s Avonds kan je een dagcrème aanbrengen die wat rijker, en voedender is, zodat die heel de nacht kan doorwerken. Ik haal mijn makeup er graag af met olie. Als je een wat vettere huid hebt, is het goed om olie te gebruiken in je skincare routine. Veel mensen hebben de neiging om producten met veel alcohol te gebruiken, zodat hun huid minder vet zou worden. Het probleem is dat als je je huid uitdroogt, je talgklieren net nog méér talg gaan produceren, omdat je al het talg weghaalt. De juiste reactie op een vette huid is dus goed te voeden, en dat kan je doen door – net als ik – een olie te gebruiken om je makeup te verwijderen.

Reinigingsolie Home made!

Reinigingsolie
Home made!

 

Mijn oliereiniger maak ik altijd zelf. Wat ik erin doe, hangt af van wat ik op dat moment in huis heb. Als basis gebruik ik meestal olijfolie, en deze keer zit er wat theeboomolie bij. Ik breng wat oliemengeling aan in mijn handen en breng het aan op mijn gezicht. Tijdens het aanbrengen probeer ik alle makeup al wat ‘los te wrijven’. Dan spoel ik de olie met water van mijn gezicht. Om mijn reiniging te beëindigen ga ik nog eens met een wattenschijfje met wat micellair water over mijn gezicht, zodat alle makeup verdwijnt.

Als avondverzorging gebruik ik vaak dezelfde als ’s ochtends, dat is gemakkelijk. Maar soms, als ik merk dat mijn huid een beetje extra verzorging nodig heb, neem ik er een wat rijkere dagcrème bij.

Elke twee dagen

Sinds ik voor Kerstmis een VisaPure heb gekregen, gebruik ik hem met veel liefde. Ik vind hem vooral handig om in de douche te gebruiken. Als ik hem bij de gootsteen gebruik, wordt alles nat, en daar hou ik niet van! Ik gebruik de VisaPure steeds terwijl ik mijn conditioner laat inwerken, en aangezien ik mijn haar doorgaans om de dag was, gebruik ik de VisaPure ook elke twee dagen. Als ik het zou kunnen volhouden om hem elke dag, ’s morgens en ’s avonds, zou kunnen gebruiken, zou ik dat zeker doen, maar ik weet dat ik dat niet kan. Toch vind ik het in de douche heel gemakkelijk en ik vind het altijd aangenaam als ik mijn gezicht extra goed kan reinigen.

Gezichtsborstel: Philips VisaPure, €159 bij de elektronicazaak

Gezichtsborstel: Philips VisaPure, €159 bij de elektronicazaak

 

Ik ben onlangs veranderd van reinigingsproduct dat ik in combinatie met de VisaPure gebruik, hede ten dage gebruik ik de essence MySkin Mattifying Cleansing Gel. Hij werkt prima, en dat voor maar een paar euro’s!

Reinigingsgel Essence MySkin Mattifying Cleansing Gel, €2,29 bij de drogisterij

Reinigingsgel
Essence MySkin Mattifying Cleansing Gel, €2,29 bij de drogisterij

 

Wekelijks

Ik had er lang over getwijfeld, maar op een dag heb ik de knoop doorgehakt. Ik had al veel positieve ervaringen gelezen over de Philosophy MicroDelivery Peel en hij leek zo geschikt voor mijn huid. Het is wel een duur zaakje, maar het is zijn geld zeker waard. Ik doe nu al zo’n half jaar met mijn set, en ik denk dat hij nog niet eens voor de helft op is. De Philosophy MicroDelivery set is een soort van intense scrub, waarover je sallicylzuur aanbrengt. Hij heeft eigenlijk een beetje het effect van een peeling die je kan laten doen bij een kliniek. Hij is echt fantastisch!

Philosophy MicroDelivery Peel, €64,94 bij de drogisterij

Philosophy MicroDelivery Peel, €64,94 bij de drogisterij

Als je twijfelt over de MicroDelivery Peel, kan je best even wachten tot een winkel waar je hem kan kopen een aanbieding doet, zo kan je heel wat besparen! Als je niet over het budget beschikt, kan je natuurlijk ook kiezen voor een gewone scrub, maar kies dan altijd voor een scrub met een zo fijn mogelijke korrel. Met een korrel die te grof is, kan je namelijk je huid beschadigen.

Nadat ik de MicroDelivery Peel gebruik, vind ik het ook altijd belangrijk om mijn huid wat extra te hydrateren. Ik heb hiervoor een masker dat ik al jaren lang gebruik en aan iedereen aanraad! Dit is echt een beetje mijn holy grail. Ik heb het over het Vitamine E masker van The Body Shop. Ruikt heerlijk, trekt goed in de huid en werkt fantastisch. Ik zit nu aan mijn tweede pot, maar zo’n potje gaat echt heel lang mee! Dit is echt een superhydraterend masker, ik zou niet zonder kunnen.

Vochtinbrengend masker, Vitamin E Sink In Moisture Mask, €15,90 bij The Body Shop

Vochtinbrengend masker, Vitamin E Sink In Moisture Mask, €15,90 bij The Body Shop

Zo, dat is mijn huidverzorgingsroutine. Het is alweer een lang artikel geworden, maar ik heb er ook zo veel over te vertellen!

Hoe verzorg jij je huid?

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.