Essence MySkin Mattifying Cream & Cleansing Gel

De MySkin gezichtsverzorging bestaat al een tijdje, ik heb ooit de matterende dagcrème van de lijn nog gebruikt. Even geleden trok de MySkin lijn toch opnieuw mijn aandacht, omdat de lijn is vernieuwd. Ik had toevallig net een nieuwe cleanser nodig om te gebruiken met mijn VisaPure, dus ik vond dit de ideale gelegenheid om de nieuwe Cleansing Gel te testen, met de daarbij horende mattifying cream

Essence MySkin Mattifying Cleansing Gel & Mattifying Cream

Essence MySkin
Mattifying Cleansing Gel & Mattifying Cream

De dagcrème zat vroeger in een potje, dat herinner ik me maar al te goed: zo onhandig! Tegenwoordig is het potje vervangen door een tube, dat is veel handiger én hygiënischer. Dat vind ik al een hele verbetering. Verder weet ik niet exact wat er is veranderd, maar ik denk dat de verpakking de voornaamste verandering is. En ik vind hem geslaagd!

Essence MySkin Mattifying Cleansing Gel

Essence MySkin
Mattifying Cleansing Gel

Laten we beginnen met de cleanser. De essence MySkin Mattifying Cleansing Gel is zoals de naam zegt een cleanser in gel-vorm. Ik heb nog nooit een gel-cleanser gebruikt. Ik gebruikte altijd een mousse- of crèmevariant. De Mattifying Cleansing Gel reinigt grondig, matteert de huid en vermindert glans. Ik heb een gecombineerde huid, dus ik heb soms last van overmatige glans in mijn T-zone (voorhoofd, neus, kin). Een matterend effect kan ik dus goed gebruiken. Dit is wat er de cleanser op de achterkant belooft:

Deze zachte reinigende gel verwijdert make-up, vuil en overtollige olie tot diep in de poriën. De speciaal ontwikkelde formule matteert de huid en tegelijkertijd voedt en verzorgt ze de huid met ingrediënten zoals lychee extract, druivenpitolie en panthenol. Voor een heldere en glansvrije teint!

Essence MySkin Ingrediëntenlijst Mattifying Cleansing Gel

Essence MySkin
Ingrediëntenlijst Mattifying Cleansing Gel

Klinkt goed! Op de ingrediëntenlijst valt me op dat het ingrediënt panthenol redelijk vooraan in de lijst staat, dat is een goed teken. Panthenol houdt vocht vast, kalmeert de huid en herstelt de huid. Daarna staan de druivenpitolie en het lychee-extract. Deze ingrediëntenlijst bevalt me!

De gelconsistentie voelt heel zacht en verzorgend aan op de huid. Ook nadat ik de cleanser gebruikt heb voelt mijn huid zacht aan. Het is altijd zo leuk om goede producten te vinden voor zulke lage prijzen! Ik vind de Mattifying Cleansing Gel ideaal om te gebruiken in combinatie met de VisaPure.

Essence MySkin Mattifying Cream

Essence MySkin
Mattifying Cream

Ik probeerde ook de Mattifying Cream uit. Deze dagcrème verzorgt en absorbeert snel, matteert de huid en vermindert glans. Op de achterkant van het doosje (ja, de tube zit in een doosje! Wat een luxe!) lees ik het volgende:

Deze lichte, snel absorberende crème is speciaal ontwikkeld voor de behoeften van de gecombineerde huid. De glimmende T-zone blijft lange tijd gematteerd dankzij een poederachtig ingrediënt. De formule, verrijkt met lychee-extract en druivenpitolie, overgiet de huid met vocht en verzorging. Voor een prachtig foutloze en niet-glimmende teint.

Essence MySkin Ingrediëntlijst Mattifying Cream

Essence MySkin
Ingrediëntlijst Mattifying Cream

Ik heb de crème een paar keer getest, en ik was een beetje bezorgd. Je moet er namelijk rekening mee houden dat ik normaal gezien de Philosophy Hope In A Jar oil free gebruik. Dat is een heel goede, maar ook heel dure dagcrème. Ik heb gemerkt dat de essence crème iets minder snel in mijn huid trekt dan mijn Philosophy crème, maar op zich is dat niet zo’n probleem. Ik moest gewoon iets langer wachten voordat ik met mijn makeup kon beginnen. Verder vond ik de crème prima, hij verzorgt mijn huid genoeg en dat is voor mij het belangrijkste aan een dagcrème. Van het matterende effect ben ik bijna nooit echt onder de indruk, maar ik vind niet dat mijn huid harder glom dan wanneer ik de Philosophy crème gebruikte. Daar zit hij dus ook goed!

Ik denk dat ik, wanneer mijn geliefde Hope in a Jar oil free op is, ga overschakelen op deze van essence. Ik ben nog niet zeker, ik twijfel nog tussen deze of een crème van Garnier. Ik stel de keuze nog even uit, maar op lange termijn ben ik er zeker van dat deze mattifying cream ooit in mijn huidverzorgingsroutine komt. Hij kost zo belachelijk weinig! Het enige minpuntje vind ik dat de consistentie nog vrij dik is. Het liefst gebruik ik serums op mijn huid, die trekken het allersnelste in, maar die geven natuurlijk niet zoveel voeding als een dikkere crème.

Conclusie: ik ben vooral heel tevreden over de cleanser, die gebruik ik met veel liefde en raad ik aan aan iedereen wiens t-zone wel eens glanst en die een zachte, maar toch goede reiniging nodig heeft. De mattifying cream is goedgekeurd, maar ik ben er niet gek van. Wanneer je echter de prijs hoort, ben je zeker wél overtuigd: de cleanser kost €2,29 en de mattifying cream kost €2,69. Nice!

Wat voor cleanser gebruik jij? Gel, crème, mousse, of iets helemaal anders? 

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.