Catrice lipsticks: Ultimate Shine & Ultimate Colour

Wat is het toch leuk om een uitgebreide collectie lipsticks te hebben. Zo kan je elke dag een andere kleur kiezen, en je lipkleur steeds aanpassen aan je outfit of je ooglook. En met de lipsticks van Catrice hoeft zo’n collectie uitbreiden niet eens zo duur te zijn! Voor minder dan vier euro koop je al een lipstick. Vandaag zal ik 14 kleuren swatchen en reviewen uit de collectie, zowel van de Ultimate Colour als van de Ultimate Shine lijn. 

De veertien lipsticks die ik zal swatchen en reviewen.

De veertien lipsticks die ik zal swatchen en reviewen.

Ik heb drie lipsticks uit de Ultimate Shine lijn, zeven uit de Ultimate Colour lijn, en vier uit een limited edition. Er zitten enkele lichte kleuren bij (de zogenaamde nudes) maar ook felle, en zelfs donkere lipsticks. Het leuke aan de lipsticks van Catrice vind ik dat ze niet alleen elk een nummer hebben, maar dat elke kleur ook een bijpassende naam heeft gekregen. Soms zijn de verwijzingen erg eenduidig, maar soms moet je de betekenis erachter zoeken. 

Catrice Lipsticks Swatches op mijn arm Boven: zonder flits Midden: met flits

Catrice Lipsticks
Swatches op mijn arm
Boven: zonder flits
Midden: met flits

Op de swatch-foto hierboven zie je dat de eerste drie lipsticks erg glanzend zijn. De rest van de lipsticks zijn ook overwegend glanzend, met enkele uitzonderingen die een matte finish hebben. Alle lipsticks zijn wel echt heel dekkend, dat ziet er dus al heel positief uit! 

050 Simply Rosewood

050 – Simply Rosewood

050 - Simply Rosewood

050 – Simply Rosewood

Ik begin met een Ultimate Shine lipstick. Simply Rosewood is een vrij paarse, maar toch lichte lipstick. De naam: rosewood is Engels voor rozenhout, of palissanderhout, een donkere houtsoort die wordt gebruikt voor inlegwerk op luxe meubelen en kleine gedraaide voorwerpen. De kleur doet niet meteen aan een houtsoort denken, dus ik zocht nog even verder. Rosewood is ook een plaats in de Amerikaanse staat Florida. Misschien heeft de naam daar iets mee te maken, ik weet het niet, maar ik vind in ieder geval dat de sfeer die de naam uitstraalt wel past bij de lipstick. Doordat hij een prachtige glans heeft, glijdt hij gemakkelijk over je lippen. Ik ben de laatste tijd wel into koele kleuren, en deze lipstick met zijn koele kleur, sluit daar perfect bij aan. Het is een iets gewaagdere kleur, maar ik denk dat veel mensen hier goed mee staan!

130 - Ketch-me-up

130 – Ketch-me-up

130 - Ketch-Me-Up

130 – Ketch-Me-Up

Deze is gemakkelijker: Ketch-Me-Up verwijst duidelijk naar ketchup! En dat merk je ook wanneer je hem aanbrengt. Het is een dieprode kleur die echt opvalt. Het speciale aan deze kleur is dat hij vrij neutraal van ondertoon is, dus bij heel veel mensen goed staat. Voor een zwoele, stijlvolle rode lipstick, moet je dus bij Catrice, en meer bepaald bij Ketch-Me-Up zijn.

210 - Kiss Kiss HibisKiss

210 – Kiss Kiss HibisKiss

210 - Kiss Kiss HibisKiss

210 – Kiss Kiss HibisKiss

Bij de naam Kiss Kiss HibisKiss denken we direct aan de hibiscus, een prachtige bloem met felle kleuren. Toen ik HibisKiss opzocht, kwam ik er bovendien ook achter dat dat de naam is van een ‘merk’ van hibiscusbloemen die aangepast zijn om groter en feller te zijn. Interessant. De lipstick is suuuperglad, en enorm glanzend. Hij is ook heel erg fel roze, het is waarschijnlijk de meest felle kleur die ik in mijn bezit heb. Als ik Kiss Kiss HibisKiss heb aangebracht, voelen mijn lippen werkelijk aan als boter. Ik hou van deze finish! Het enige dat ik merk is dat de meest glanzende lipsticks er wel het gemakkelijkst af gaan, maar als je je lippen even bijwerkt is dat probleem gemakkelijk verholpen! Het is trouwens echt een plezier om hem aan te brengen, zo zacht, zo smooth, ik ben fan!

010 - Be Natural

010 – Be Natural

010 - Be Natural

010 – Be Natural

Be Natural is een nude kleur, dat wil zeggen dat hij de kleur heeft van naakte lippen. Bij mij is Be Natural niet zo ‘natural’, mijn lippen zijn namelijk van zichzelf een stuk donkerder dan de kleur van de lipstick. Toch vind ik dat de kleur mooi staat, ik vind dat hij mijn gezicht opfrist. Ik draag meestal geen nude’s, omdat ik ze voorzichtig moet aanbrengen: ik moet ervoor zorgen dat ik hem aanbreng tot nét over mijn natuurlijke liplijn, anders lijkt het ofdat ik een donker lijntje rond mijn lippen heb. En dat is écht niet wat ik wil! Als ik hem goed heb aangebracht, ben ik wel blij met het resultaat, ik hou eigenlijk wel van de nude-look!

130 - Frozen Rose

130 – Frozen Rose

130 - Frozen Rose

130 – Frozen Rose

De naam Frozen
Rose
doet me een beetje denken aan frosted lipsticks, dat zijn lipsticks die heel licht zijn, zelfs lichter dan je huidskleur. Ze zien er erg koel uit, en doen je gezicht er ziekjes uitzien. Ik hou helemaal niet van frosted lipsticks, dus Frozen Rose is een kleur waar ik een beetje bang van was. Toch vind ik hem er niet erg frosted uitzien, hoewel hij wel vrij licht is. Ik vind hem zelfs vrij draagbaar, zelfs voor mij! Het enige waar ik altijd een beetje voor moet opletten met alle roze-tinten, is het barbie-effect. Met mijn blonde haar doet dat zich namelijk wel eens voor, maar als ik het bij één accent in roze hou, is dat effect makkelijk ontweken! 

190 - The Nuder The Better

190 – The Nuder The Better

190 - The Nuder The Better

190 – The Nuder The Better

The Nuder The Better is – vanuit mijn standpunt alleszins – de meest bekende budget nude lipkleur. Het is een erg universele nude-kleur, die nagenoeg bij elk huidtype goed staat. The Nuder The Better is iets bruiner van ondertoon dan Be Natural, daarom blendt hij goed met je huidskleur. Als je dus nog op zoek bent naar een goede nude lipstick, geef deze van Catrice dan een kans. 

260 - It's a Matt World

260 – It’s a Matt World

260 - It's a Matt World

260 – It’s a Matt World

De eerste matte lipstick van vandaag is It’s A Matt World. Zijn kleur is koraalrood, een redelijk lichte rode kleur. Ik hou van lichtrode kleuren, ze zien er altijd heel fris uit. Ook vind ik de finish heel leuk, mat is erg trendy en mag dus niet ontbreken in een goede lipstickcollectie. Doordat hij zo mat is, wordt hij erg draagbaar, ondanks de opvallende kleur. Matte lipsticks blijven ook nog eens extra goed zitten. Let wel op, want matte lipsticks kunnen je lippen er soms erg droog doen uitzien, zodat velletjes zichtbaar worden. Belangrijk is dus om je lippen vooraf goed te hydrateren met een balsem. 

330 - The Lips Are On Fire

330 – The Lips Are On Fire

330 - The Lips Are On Fire

330 – The Lips Are On Fire

The Lips Are On Fire is een rode lipstick, met een glanzende finish en een warme ondertoon. Je zou hem zelfs ook oranje kunnen noemen. Dit is by far de meest warme lipstick die ik heb, dus de naam is wederom goed gekozen voor deze lipstick!

340 - Berrie Bradshaw

340 – Berry Bradshaw

340 - Berrie Bradshaw

340 – Berry Bradshaw

Berry Bradshaw is duidelijk vernoemd naar de ster uit sex and the city Carry Bradshaw. Het is een donkerpaarse kleur met een erg koele ondertoon. Ik vind dat hii er bij mij wat vampier-achtig uitziet. Dit is zeker geen lipkleur die ik overdag zou dragen, maar ’s avonds, in het zwoele avondlicht, des te meer!

350 - MATador

350 – MATador

350 - MATador

350 – MATador

Een matador wordt ook wel een torero genoemd en is – zoals we in het Nederlands zouden zeggen – een stierenvechter. De kleur van MATador zal dus wel verwijzen naar de kleur van de rode vlag waarmee de matador zwaait om de stier te lokken. MATador is een dieprode kleur met een matte finish. Hij ziet er erg stijlvol uit en ik denk dat deze kleur ook een goede basic rode lipkleur is. Doordat hij mat is, blijft hij ook wat langer zitten op je lippen. 

C03 - Josephine's Joy

C03 – Josephine’s Joy

C03 - Josephine's Joy

C03 – Josephine’s Joy

Josephine’s Joy is een donkerrode lipstick uit de Feathers & Pearls limited edition. Deze LE was gericht op de roaring twenties en droeg de naam van de bekende danseres, zangeres en actrice Josephine Baker, die altijd donkerrode lipstick droeg. 

C03 - Marlene's Favourite

C03 – Marlene’s Favourite

C03 - Marlene's Favourite

C03 – Marlene’s Favourite

Marlene’s Favourite is een lipstick uit de Hollywood’s Fabulous 40ties limited edition en is vernoemd naar Marlene Dietrich, geloof ik. Marlene Dietrich was in de jaren ’40 een bekende zangeres en actrice. Deze lipkleur is toch ook een van mijn favorieten, want de kleur ervan lijkt heel erg op mijn eigen lipkleur. Voor mij zou dit dus een goede nude kunnen zijn.

C02 - Alluring Pink

C02 – Alluring Pink

C02 - Alluring Pink

C02 – Alluring Pink

Alluring Pink is een prachtige fuchsia lipstick uit de limited edition die momenteel nog voor de laatste dagen te verkrijgen is. Het gaat over de Metallure trend editie en de lip colours zitten in prachtige rosé-gouden hulsjes! Ze zien er niet alleen prachtig uit in hun verpakking, ook op de lippen zijn het pareltjes! 

C03 - Alluring Red

C03 – Alluring Red

C03 - Alluring Red

C03 – Alluring Red

Ook Alluring Red komt uit de Metallure limited edition en is een donkerrode, glanzende lipstick. Zoals alle andere lipsticks die ik vandaag heb getest is hij perfect dekkend en heel gepigmenteerd. De lipsticks van Catrice zijn stuk voor stuk prachtige dingen! Je zou echt nooit verwachten dat ze maar €3,99 kosten! 

Welke kleuren lipsticks van Catrice kunnen jullie mij verder aanraden?

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.