How to: lipstick mat maken

Een matte lipstick, vind jij het ook niet prachtig? Ik vind het er heel stijlvol en modern uitzien, en het blijft ook een stuk beter zitten! Daarom heb ik vandaag een artikel voor jullie waarin ik uitleg hoe je van een glanzende lipstick een matte lipstick kunt maken! Let’s go!

Wat heb je nodig?

Wat heb je nodig?

Dit heb je nodig om je lipstick mat te maken:

  1. Een borstel: hij moet niet heel groot zijn, een borstel waarmee je poeder op je gezicht aanbrengt is ideaal. 
  2. Een poeder: het liefst een transparante, ik gebruik de essence all about matt poeder, die is heel goed en ook nog eens goedkoop!
  3. Een zakdoekje: een papieren zakdoekje, weliswaar. Of een stukje ervan, het moet je mond kunnen bedekken.
  4. Een lipstick naar keuze, die je graag mat op je lippen wilt!

Lipstick mat maken

Als eerste moet je het zakdoekje uit elkaar trekken in laagjes. Je wilt een zakdoekje overhouden dat zo dun mogelijk is.

Lipstick op mijn arm: voor

Lipstick op mijn arm: voor

Hierboven zie je een swatch van een (heel) glanzende lipstick op mijn arm. Om de demonstratie duidelijk te maken, zal ik de werkwijze eerst laten zien op mijn arm.

Zakdoekje over swatch aangebracht

Zakdoekje over swatch aangebracht

Om de lipstick mat te maken, breng je het stukje van het dunne laagje van het zakdoekje aan over de swatch. Druk het goed aan, zodat het een beetje vastplakt aan je lippen – of in dit geval: je arm. Neem vervolgens je borstel en dep hem in het matterende poeder. Je mag best veel op je borstel nemen, zodat je heel de swatch met het poeder kan bedekken. Breng het poeder aan over het zakdoekje, op je swatch of lippen. Zorg dat je het poeder kan zien liggen op het zakdoekje. 

De swatch op mijn arm na het proces

De swatch op mijn arm na het proces

Als je vervolgens het zakdoekje voorzichtig van de lipstick haalt, zul je zien dat de lipstick een beetje lichter van kleur is geworden, maar vooral: mat! Op de foto hierboven kan je zien hoe de lipstick eruit ziet nadat ik hem mat heb gemaakt. 

Dan zal ik nu laten zien hoe het effect eruit ziet op mijn lippen!

Een glanzende lipstick op mijn lippen Vòòr het mat maken

Een glanzende lipstick op mijn lippen
Vòòr het mat maken

Een glanzende lipstick op mijn lippen Vòòr het mat maken

Een glanzende lipstick op mijn lippen
Vòòr het mat maken

Ik heb voor de duidelijkheid gekozen voor een sterk glanzende lipstick, namelijk Kiss Kiss HibisKiss van Catrice uit de Ultimate Shine lijn. Hij glanst echt héél erg hard, zoals je kan zien op de bovenstaande foto’s. 

Een glanzende lipstick op mijn lippen Tijdens het mat maken

Een glanzende lipstick op mijn lippen
Tijdens het mat maken

Ik heb erg mijn best gedaan om de ’tijdens’-foto niet eng te maken, maar het is me helaas niet gelukt. Hierboven zie je dat ik het stukje zakdoek op mijn lippen heb geplakt om vervolgens heel mijn mond zwaar af te poederen.

Een glanzende lipstick op mijn lippen Na het mat maken

Een glanzende lipstick op mijn lippen
Na het mat maken

Een glanzende lipstick op mijn lippen Na het mat maken

Een glanzende lipstick op mijn lippen
Na het mat maken

En voilà! Hierboven een foto van het resultaat. De lipstick ziet er een beetje lichter uit, maar vooral erg mat. Ik vind het effect echt heel graaf, dit is dus wat ik bedoel met dat een matte lip er modern uitziet. Bij deze nog een vergelijkfoto:

Glanzend - mat

Glanzend – mat

Wat zie jij het liefst: een glanzende of een matte lip? 

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.