Hei Poa Monoï Oil with Grapefruit

Ik gebruik al lang olie om mijn haar te verzorgen. Normaal gezien kies ik voor olijfolie met daar wat ingrediënten bij zoals avocado, een ei, melk, of een andere soort olie. Ook mijn flesje arganolie gebruik ik al enige tijd zeer frequent en met veel liefde. Onlangs kreeg ik een flesje met Monoï olie van mijn vriendin Cailin. Het gaat over de Hei Poa Monoï Oil with Monoï Oil Grapefruit. Het product zag er zo exotisch uit dat ik het meteen wou testen!

Hei Poa Monoï Oil with Grapefruit

Hei Poa Monoï Oil with Grapefruit

Het is dus een product speciaal voor je huid en je haar. Ik gebruik olie soms om mijn huid mee in te smeren, vooral mijn benen kunnen wel eens droog worden, en dan is olie de ideale oplossing. Maar ik gebruik het vaakst olie om mijn haar een behandeling te geven. Je las het misschien al in mijn artikel over haarverzorging, maar eens in de maand vind ik het leuk om mijn gehele haardos – inclusief hoofdhuid – in te smeren met olie en daar de nacht mee door te brengen. Als ik daarna mijn haar was, voelt het weer helemaal verzorgd, en ziet het er zacht en glad uit. Monoi is een gemacereerde parfumolie, gemaakt van geweekte bloemblaadjes van de Tiaré-bloem, in een half-wasachtigekokosolie. Monoi-olie is een heel verzorgende olie omdat het rijk is aan methylsalicylaat, een stof die de huid kalmeert, en ook beschermt tegen zon. Het dringt in in de opperhuid en houdt vocht vast. Ik twijfel dus niet of deze olie mijn haar goed zal doen.

Hei Poa Monoï Oil with Grapefruit Ingrediënten

Hei Poa Monoï Oil with Grapefruit
Ingrediënten

Het eerste ingrediënt, en dus ook het ingrediënt waarvan er het meeste inzit, is kokosolie. Dat is een goed teken! Ook zie ik de pompelmoes (grapefruit) als een van de eerste ingrediënten staan. Ik hou echt van de geur van pompelmoes, en die ruik ik ook sterk als ik aan de olie ruik.

Ik heb de olie al één keer gebruikt als behandeling voor mijn haar, en ik moet toegeven dat hij echt heel goed werkt. Ik weet nog niet of ik hem beter vind werken dan olijfolie, maar de geur is in ieder geval een stuk aangenamer! Zeker als je het heel de nacht moet ruiken. Leuk weetje: je kan met de monoi-olie ook massages geven!

De Monoï olie met pompelmoes van Hei Poa kan je kopen bij Sephora voor €10.

Wat is jouw favoriete olie?

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.