Ooglook: Pop Of Colour

Vandaag heb ik voor jullie een fototutorial voor een iets specialere ooglook. Ik hou van neutrale oogschaduwkleuren, maar ik vind het ook altijd wel leuk om een felle kleur te gebruiken. Helaas is het niet gemakkelijk om een felle oogschaduwkleur draagbaar te maken. Omdat ik zoveel oogschaduwkleuren heb die ik niet durf gebruiken, maakte ik deze ooglook. Het is een neutrale ooglook met toch een klein beetje kleur. Het leuke aan deze look is dat hij bij iedereen staat, en je kan elke felle kleur gebruiken die je wilt!

Pop of colour De oogschaduws die ik gebruik

Pop of colour
De oogschaduws die ik gebruik

 1. Als eerste heb je een perzikkleur nodig, die kleur ga je gebruiken als transitiekleur. Een transitiekleur is een kleur die je aanbrengt in je arcadeboog, zodat de andere kleuren beter blenden.
 2. Een bruine kleur voor de onderkant van het oog.
 3. Een donkerbruine kleur om definitie te brengen op het bovenste deel van je oog.
 4. Een lichte kleur om te highlighten, ik gebruikte een crèmekleurige oogschaduw met shimmers. 
 5. Een felle kleur! Je kan eender welke kleur kiezen die je mooi vindt, en die goed bij je oogkleur staat. Ik koos voor deze aqua-kleur, simpelweg omdat ik dat een leuke kleur vind. 
Stap één tot 4

Stap één tot 4

 1. We beginnen met een naakt oog, je kan eventueel een oogschaduwprimer aanbrengen, zodat je oogschaduw beter blijft zitten en niet in de lijntjes trekt.
 2. Eerst brengen we onze transitiekleur aan, dat is in dit geval een perzikkleurige oogschaduw. De transitiekleur breng je aan in de arcadeboog, dat is de ‘plooi’ tussen je bovenste en onderste ooglid. Ik gebruikte hiervoor een klein fluffy kwastje.
 3. Vervolgens neem ik een platte, schuine oogschaduwkwast en dep hem in de bruine oogschaduw. Deze stap klinkt misschien raar, maar geeft een heel vol en smokey effect: je gaat een lijntje onder je oog zetten, maar niet direct tegen je wimperrand. De lijn moet iets verder dan het midden van je oog beginnen en je mag de lijn helemaal doortrekken tot ongeveer een centimeter van je wenkbrauw. Let er wel op dat de lijn de vorm van je wimperlijn volgt, en eens je voorbij de wimperlijn bent, moet hij naar boven gaan. Een beetje alsof je een wing zou zetten.
 4. Ik neem een potloodvormig oogschaduwkwastje (een dik, kort kwastje) en blend de lijn voorzichtig uit. Je wil een smokey effect krijgen. Zorg er dus voor dat er geen harde lijn meer te zien is.
  Stappen vijf tot 8

  Stappen vijf tot 8

 5. Zo zou je oog er voorlopig moeten uitzien. Je ziet het onderste lijntje nog wel, maar het ziet er zacht uit.
 6. Met een ander fluffy kwastje breng ik de donkerbruine kleur aan in mijn buitenste ooghoek. Zorg dat de donkerbruine kleur samenvalt met het bruine lijntje dat je daarjuist hebt gezet. Blend alles mooi uit.
 7. Ik neem een platte kwast met daarop mijn highlighterkleur en druk de oogschaduw op 2/3 van de binnenkant van mijn ooglid, en ik breng hem ook een beetje aan onder mijn wenkbrauw. 
 8. De laatste stap is de pop of colour. Ik gebruik hiervoor de top van mijn ringvinger. Ik dep mijn vinger in de felle kleur en druk de kleur op mijn binnenste ooghoek. Ik veeg de randjes een beetje weg zodat alles er mooi en vervaagd uitziet. Je kan de felle kleur er zo fel of zo zacht doen uitzien als je wilt. Wil je het extra fel maken, kan je je vingertop eerst een beetje vochtig maken en dan de kleur aanbrengen, of in verschillende laagjes werken.

Werk je ooglook af met een klein beetje eyeliner en een gulle laag mascara! Als je dat hebt gedaan zien je ogen er zo uit:

Pop of colour Klaar!

Pop of colour
Klaar!

Pop of colour Klaar!

Pop of colour
Klaar!

Deze ooglook is vrij neutraal, maar toch een beetje creatief en speels. Stem de kleur af op je oogkleur of op de kleur van je outfit (zoals ik hier dus niet heb gedaan). Speel met verschillende kleuren om te zien wat jij het leukste vindt! Het is een heel gemakkelijke ooglook, maar het ziet er toch uit alsof je er lang aan bezig bent geweest. 

Hoe maak jij een felle kleur draagbaar?

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.