Urban Decay Naked 1 vs. Naked 2

Ik herinner me nog goed dat ik het Naked 1 palet van Urban Decay kocht. Ik had hem toen online besteld via de website van Sephora Frankrijk. De dagen dat ik op mijn pakje wachtte, waren misschien wel de meest spannende dagen van mijn leven! Toen ik het prachtig doosje eindelijk in mijn handen kreeg, bleef ik maar naar de oogschaduws kijken: in elk licht moest ik zien hoe ze eruit zagen. Het Naked 1 palet heb ik ondertussen al vele malen gebruikt, en elke keer sta ik versteld van de prachtige oogschaduws. Toen ik dus deze week in Frankrijk was, besloot ik om een uitstapje te plannen naar de Sephora, en het waarschijnlijk al even prachtige palet Naked 2 toe te voegen aan mijn collectie.

Omdat de Naked paletten van Urban Decay redelijk prijzig zijn (ze kosten ongeveer €48 per stuk, en als je ze via de webshop van Sephora koopt, betaal je ook nog eens verzendingskosten) dacht ik dat het een goed idee was om de verschillen te tonen tussen de Naked 1 en de Naked 2, zodat je een idee krijgt welk palet het beste bij jou past. 

De verschillende doosjes

De verschillende doosjes

Het eerste verschil, en dat is ook hetgene wat je het eerst opmerkt, is natuurlijk de verschillende doosjes. Het doosje van Naked 1 is bruin en zacht met gouden letters. Het ziet er erg luxueus uit, en tegelijkertijd ook heel speciaal. Het doosje sluit door middel van een magneetje, wat ik altijd wel heel leuk vind. Het doosje van Naked 2 heeft een taupe kleur en een metallic finish. De letters zijn zilverkleurig en het doosje sluit door middel van een kliksysteem. Dat vind ik natuurlijk iets minder leuk, maar het sluit wel iets steviger. Natuurlijk mag het uiterlijk van het doosje je aankoop niet beïnvloeden, maar toch vind ik het belangrijk om dit verschil op te merken.

Naked 1 met de primer die je erbij krijgt

Naked 1 met de primer die je erbij krijgt

Naked 2 met de primer die je erbij krijgt

Naked 2 met de primer die je erbij krijgt

Naked 2 primer potions

Naked 2 primer potions

Het tweede verschil is van iets meer belang bij de aankoop, maar zal nooit de doorslaggevende factor zijn: de primer die je bij het palet krijgt. Bij de Naked 1 krijg je een luxe sample flesje van de original primer potion, terwijl je bij de Naked 2 een setje met een sample’tje van elk van de primer potions krijgt. Persoonlijk kan ik niet meteen zeggen welk van de twee extra’s ik het leukste vind: bij de luxe sample heb je wel het mooie flesje, en iets meer inhoud, maar bij het setje krijg je wel de vier verschillende… Moeilijke keuze!

De kwastjes

De kwastjes

Daarom gaan we over naar het volgende verschil: de borsteltjes die in het palet zitten. Bij het Naked 1 palet is dat een plat oogschaduwkwastje. Ik heb het kwastje al heel vaak gebruikt en ik moet toegeven dat het echt een heel erg goed ding is. Bij het Naked 2 palet zit een kwastje met twee uiteindes: een plat oogschaduwkwastje, en een fluffy kwastje om te blenden. Ik vind het kwastje van het Naked 2 palet een stuk leuker, want om het oogschaduwpalet te gebruiken hoef je in principe geen andere borstels te hebben. Bij het Naked 1 palet zal je bijna altijd een extra kwast erbij moeten nemen.

Naked 1 vs Naked 2 De kleuren

Naked 1 vs Naked 2
De kleuren

Het belangrijkste verschil is natuurlijk de kleuren van de oogschaduws. In het Naked 1 palet zitten voornamelijk warme kleuren, terwijl het Naked 2 palet koele kleuren bevat. Als je een van de paletten wilt kopen, zal je dus rekening moeten houden met welke soort kleuren je het beste staat. Mensen met een koele huidtint staan beter met de koele oogschaduwkleuren, terwijl mensen met een warmere huidtint beter staan met de warmere oogschaduwkleuren. Om te zien welke ondertoon jouw huid heeft, kan je het volgende proberen: trek eerst een kledingstuk dat spierwit is aan, en vervolgens een soortgelijk kledingstuk met een crème-witte kleur. Als je beter met het witte kledingstuk staat, heb je waarschijnlijk een koele huidtint. Als het crèmekleurige kledingstuk je beter staat, heb je waarschijnlijk een warme huidtint.

De beide Nakedpaletten bevatten zowel matte oogschaduws, als oogschaduws met een shimmerfinish en zelfs met een satijnfinish. Alle kleuren zijn geweldig goed gepigmenteerd, maar natuurlijk zijn de Nakedpaletten bedoeld om een natuurlijk ogende look te creëren. Ze zijn daarom niet overdreven fel, maar eerder zacht van kleur.

Naked 1: de oogschaduwkleuren

Naked 1: de oogschaduwkleuren

Naked 1 swatches

Naked 1 swatches

De kleuren van het Naked 1 palet zijn, zoals ik al zei, warm van ondertoon. In dit palet zie je veel bruintinten, een paar highlighters en een paar donkere kleuren. Ik bespreek elke kleur (van links naar rechts).
Virgin is een moeilijke kleur om te beschrijven. Hij heeft namelijk een satijnfinish, maar is echt bijna mat. Virgin heeft een lichtbeige kleur.
Sin is een champagne-kleurige oogschaduw met een shimmerfinish. Hij is echt prachtig om te highlighten.
Naked is een nude-kleur en heeft een matte finish. Deze oogschaduw is heel erg mooi voor een look voor overdag, in je arcadeboog.
Sidecar vervolgens, is een beige oogschaduw met een satijn- tot shimmerfinish en bevat microglitters.
Buck is een matte, donkerbruine kleur.
Half Baked is een oogschaduw die in de beide paletten zit. Het is een gouden oogschaduw met shimmerfinish.
Smog is een diep koperbruine oogschaduw met shimmerfinish.
Darkhorse is een mokkakleurige oogschaduw met shimmerfinish.
Toasted heeft een shimmerfinish en heeft een koperroze kleur.
Hustle is heeft een paarsbruine kleur en een shimmerfinish.
Creep is de donkerste kleur in het palet. Hij is heel donker grijs en heeft een matte finish, maar hij bevat toch enkele shimmers.
Gunmetal vind ik de meest interessante kleur in het palet, ik hou echt van de kleur. Hij doet me denken aan grafiet. De finish is shimmery.

Naked 2: de oogschaduws

Naked 2: de oogschaduws

Naked 2: swatches op mijn arm

Naked 2: swatches op mijn arm

Naked 2 is een stuk koeler, dat zie je direct aan de swatches. Toch zijn de kleuren niet heel fel, zodat ze bij veel verschillende kleuren passen. Bovendien wil ik graag opmerken dat alle kleuren perfect bij elkaar passen. Het palet is erg veelzijdig: je kan zowel lichte als donkere ooglooks maken met de beide paletten. Naked 2 bevat de volgende kleuren:
Foxy is een crèmekleurige oogschaduw met matte finish.
Half Baked zit ook in het Naked 1 palet en is een gouden oogschaduw met shimmerfinish.
Booty Call
is een koele crèmekleur met een satijnfinish. Dit is ook een ideale kleur om te highlighten.
Chopper
is een koperkleurige oogschaduw met satijnfinish, en bevat ook zilveren microglitters.
Tease
is een matte, bleekbruine kleur. Tease is echt de ideale kleur om te contouren op lichte huidskleuren.
Snakebite
is een donkerbronze kleur met shimmerfinish.
Suspect
is een goudbeige kleur met koele ondertoon, en met een shimmerfinish.
Pistol
is een shimmery oogschaduw met een licht grijsbruine kleur. 
Verve
heeft een shimmerfinish en een oesterkleur.
YDK
is een koele bronze kleur met shimmerfinish.
Busted
is een diepbruine oogschaduw met shimmerfinish.
Blackout
is écht speciaal: een matte oogschaduw heeft vaak weinig pigment, maar Blackout is echt het zwartste zwart dat je ooit gezien hebt!

Om af te sluiten heb ik twee looks gemaakt: één met het Naked 1 palet, en een andere met het Naked 2 palet.

Look met Naked 2

Look met Naked 2

Look met Naked 1

Look met Naked 1

De look met het Naked 1 palet heeft vooral een bruine tint, en ziet er erg warm uit. De Naked 2-look is zichtbaar koeler en heeft vooral grijstinten. Ik heb een vrij neutrale huidtint, dus bij mij maakt het niet erg veel uit welk soort kleuren ik gebruik. Toch vind ik dat de kleuren uit het Naked 1 palet zachter staan bij mij, en de kleuren van het Naked 2 palet iets harder. Ik wissel tegenwoordig de twee paletten graag af, maar voor overdag gebruik ik sneller de Naked 1 en ’s avonds eerder Naked 2.

Wat vind jij van de Naked-paletten? Welke huidtint heb jij?

Heb je deze al gelezen?

4 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.