Make Up For Ever HD Microfinish Powder

Een merk dat me eigenlijk al jarenlang lichtjes afschrikt is het prachtige, maar heel prijzige makeupmerk Make Up For Ever. De producten van MUFE zag ik voor het eerst enkele jaren geleden in de Sephora, maar toen was mijn budget vrij beperkt en kwamen de producten van het merk niet in aanmerking voor mijn aankoop. Sindsdien heb ik niet vaak naar Make Up For Ever omgekeken, tot ik onlangs weer in de Sephora kwam. Ik nam een doosje van de HD Microfinish Powder mee, een transparant, matterend poeder. 

Make Up For Ever HD Microfinish Powder Het doosje

Make Up For Ever HD Microfinish Powder
Het doosje

Het doosje ziet er echt uitermate professioneel uit, net als alle andere producten van MUFE. De HD producten zijn bedoeld om de huid te perfectioneren en tegelijkertijd onzichtbaar te blijven, zowel voor het blote oog als voor de lens van een HD-camera. In de HD-lijn zitten naast het losse transparante poeder ook nog een foundation, concealer, blush en compact poeder. Make Up For Ever is een merk dat wordt gebruikt door makeupartiesten, ze verkopen niet alleen makeup voor een alledaagse look, maar ook producten om artistieke en niet-draagbare looks te maken en zélfs special effects producten. Ik heb dus hoge verwachtingen voor het kleine doosje HD Microfinish Powder.

Make Up For Ever HD Microfinish Powder Het doosje en het potje

Make Up For Ever HD Microfinish Powder
Het doosje en het potje

Ik kocht een miniversie van de HD Microfinish Powder, het zag er echt heel schattig uit en kostte een stuk minder dan de fullsize versie. Het kleine potje kan je namelijk kopen voor €14,50 terwijl je voor de fullsize zo’n €35 kwijt bent. Op de website staat trouwens bij de beschrijving van het product dat je maar een heel klein beetje poeder nodig hebt om heel je gezicht te matteren, dus met een klein potje heb je al genoeg voor een tijdje.

Make Up For Ever HD Microfinish Powder Het potje

Make Up For Ever HD Microfinish Powder
Het potje

De HD Microfinish Powder is een losse, transparante poeder. Ik hou eigenlijk niet echt van losse poeders, want ik mors voortdurend poeder en het poeder is niet overdreven goedkoop, dus ik moet extra voorzichtig zijn. Toch merk ik dat het potje gemakkelijk werkt. Ik let er gewoon op dat ik het potje steeds ondersteboven open en dicht doe, zodat het poeder dat eruit valt in het dekseltje valt. Het dekseltje is daarbij ook redelijk diep, zodat het poeder er niet gemakkelijk uit valt. Ik schud een beetje poeder in het dekseltje, en neem met een grote poederborstel wat poeder op. Ik tik de borstel even tegen het dekseltje zodat het overtollige poeder er weer invalt. Omdat het poeder transparant is, voegt het geen dekking toe, en is het bovendien geschikt voor elke huidskleur. Voor mijn everyday makeuplook ben ik nooit echt opzoek naar een zware dekking, dus een transparant poeder is ideaal.

Make Up For Ever HD Microfinish Powder Zonder het poeder - met het poeder

Make Up For Ever HD Microfinish Powder
Zonder het poeder – met het poeder

Ik heb vrij snel last van een glimmende T-zone (voorhoofd, neus en kin) dus een matterend poeder is vrij essentieel voor mij. Hierboven zie je op de linkse foto hoe mijn gezicht eruit ziet als ik mijn T-zone niet heb afgepoederd, en links zie je mijn gezicht als ik het HD Microfinish Powder heb aangebracht op mijn voorhoofd, neus en kin. Ik vind het verschil opmerkelijk, en zelfs van dichtbij ziet het er niet poederachtig uit. Ik kan met zekerheid zeggen dat het poeder écht onzichtbaar is, en daarvan ben ik enorm onder de indruk. Als ik na een paar uur opnieuw in de spiegel kijk, ziet mijn huid er nog vrij mat uit, maar ik merk wel dat ik het poeder moet bijwerken als ik niet wil glimmen. Aangezien ik echt heel snel begin te glimmen, ben ik ook daarmee heel tevreden, maar niet overdreven onder de indruk.

Positief:

  • Compleet onzichtbaar op de huid!
  • Matteert de huid perfect
  • Blijft redelijk lang zitten

Negatief:

  • Los poeder, dus je morst gemakkelijk
  • Blijft niet oneindig lang zitten
  • Duur

Wat is jouw ervaring met het merk Make Up For Ever?

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.