Extensions: mijn ervaringen

Mijn guilty pleasure is al jarenlang extensions. Wie houdt er niet van vol, dik, lang haar? Als iemand me advies vraagt over extensions, word ik altijd veel te enthousiast en begin ik te praten tot er niks meer over te zeggen valt. Ik ben dus zeer verheugd om dit artikel te kunnen schrijven. Ik wil jullie graag het verhaal vertellen van mijn ervaringen met extensions, in combinatie met de kleuren en de kapsels die mijn haar hebben gehad doorheen de jaren. Het wordt heel spannend!

Ik heb heel vaak haar-issues gehad, vooral na een vreselijk mislukte kappersbeurt: de colorist had mijn haar simpelweg ontkleurd, en had niet eens de moeite genomen om mijn wortels mee te kleuren. De kwaliteit van mijn haar was op één dag een heel stuk achteruitgegaan, mijn haar had nog nooit zo droog gevoeld. Toen ben ik begonnen met m’n haar heel goed te verzorgen, en na een jaar of twee had ik het weer onder controle. Toch wilde mijn haar niet meer groeien, en ik wou zo graag dik haar! Het was op dat moment dat ik mijn eerste set extensions heb gekocht. Ik weet het nog goed, het was een set echt haar, met een prachtige slag erin. Ik had ze gevonden in een winkel bij het station, ik was toen nog een extensions-noob. Ik geloof dat deze set zo’n €50 kostte, en dat was toen een hele hap uit mijn budget! Toch was ik heel blij met de lokken, en ik heb er nooit spijt van gehad!

human hair extensions

Mijn eerste hair extensions

De extensions hadden nog geen clipjes, die moest ik apart kopen en er zelf aannaaien, maar dat had ik er graag voor over! Ik heb ze regelmatig gedragen, vooral naar (verkleed)feestjes. Ik heb ze nog steeds in mijn kast liggen, al zijn ze wel vrij versleten en nu veel te dun voor mijn haar. Het is een beetje extensions-nostalgie, denk ik.

Even later had ik een job gevonden, en ik wist direct waar ik mijn geld aan zou uitgeven: extensions! Niet zomaar clip-ins, nee, ik wou vaste extensions. Ik was al een paar keer gaan praten met mijn kapper, en hij had mij direct overtuigd. De extensions waren van Great Lengths, dat zijn heel kwaliteitsvolle extensions. Mijn bindingen waren uitgevoerd in was, en de haren waren wel 50cm lang, en van uitstekende kwaliteit. Er hing natuurlijk wel een prijskaartje aan vast, en wat voor een: ik heb geloof ik wel zo’n €600 euro uitgegeven! Natuurlijk krijg je wel waar voor je geld: mijn haar werd eerst gewassen, de extensions werden gekleurd en geknipt, en als ik een probleem had, kon ik altijd bij mijn kapper terecht.

Mijn great lengths

Mijn great lengths

Ik heb echt nooit spijt gehad van mijn Great Lengths, ze waren prachtig, dik en vol. Mijn haar lag altijd perfect, ik moest het maar wassen en het was in orde. Toch zou ik nu mijn geld er niet meer aan uitgeven, en ik raad je dat ook niet echt aan. Ik herinner me trouwens ook nog de dag dat ik ze eruit liet halen (dat was zo’n 6 à 7 maanden nadat ik ze had laten zetten). Het deed pijn!

Op dezelfde dag dat ik mijn extensions eruit liet halen, heb ik ook mijn haar donkerbruin laten kleuren. Mijn haar was ondertussen weer gezond geworden, en ik wou eens iets anders. Omdat mijn vorige – blonde – extensions niet meer bij mijn haarkleur pasten, ging ik op zoek naar een alternatief. En toen vond ik Luxy Hair. Ik was verliefd zodra ik ze zag: het was de 160 gram set van 20 inch (zo’n 40 centimeter) in Chestnut Brown. Ik heb aan deze extensions ongeveer €100 uitgegeven. Ze waren prachtig, ze pasten perfect bij mijn haarkleur, ze waren gemakkelijk en bleven goed zitten en ze waren heel dik. Ik heb ze heel vaak gedragen.

Luxy Hair Extensions in Chestnut Brown

Luxy Hair Extensions in Chestnut Brown Copyright by Lode van Ierssel

Ik word echt blij als ik ze zie! Ze liggen nog steeds in mijn kamer, al vrij afgedragen, natuurlijk, maar ik ben er nog steeds aan gehecht. Toen ik ongeveer een jaar later besloot om mijn haar weer blond te verven, wist ik dus meteen welke extensions ik zou aanschaffen: de Luxy Hair Extensions in Dirty Blonde. Ik had ze al gekocht voordat ik mijn haar had laten verven, en ik was echt blij toen ik ze kon dragen. Ik droeg ze zeker niet elke dag, maar toch haalde ik ze eens in de twee weken uit mijn kast.

Luxy Hair Extensions in Dirty Blonde

Luxy Hair Extensions in Dirty Blonde Copyright by Lode van Ierssel

Mijn Luxy Hair Extensions zijn echt favoriet! Het is nu al meer dan twee jaar geleden dat ik ze voor het eerst droeg, en ik draag ze nog steeds. Ze zijn nog helemaal in orde, en ik word nog steeds blij als ik ze zie. Ze zijn gemakkelijk te krullen en blenden perfect met mijn haarkleur. Wat kan een mens nog meer wensen?

Mijn extensions nu

Mijn extensions nu

Ik draag niet elke dag extensions, ik zou er zelfs van versteld staan als ik ze al eens per maand zou dragen. Ik vind het leuk om ze aan te doen voor een speciaal feestje, en dan krul ik ze. Met zo’n volle, lange haardos voel ik me super glamorous, al voegen ze niet overdreven veel toe. Mijn haar is tegenwoordig vrij lang en aan de dikke kant. Ik denk dat ze ongeveer 5cm toevoegen, en een heel klein beetje dikte. Toch vind ik dat ze iets extra’s toevoegen als ik ze krul.

Ik hou van extensions, en ik zal er altijd van blijven houden! Vooral de Luxy Hair Extensions zijn echt indrukwekkend! Als je op zoek bent naar een goede set extensions, die mooi blenden met je eigen haar en die je lang kan dragen, check dan zeker de website van Luxy Hair. Kijk ook zeker eens naar hun Youtube-kanaal waar je allerlei haar-tutorials vindt, en ook veel informatie over de extensions.

Draag jij soms extensions?

Heb je deze al gelezen?

3 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.