Front Cover: Colours of the Catwalk

Toen ik in Frankrijk mijn Naked 2 palet van Urban Decay kocht, kreeg ik een soort luxe-staaltje mee van het een makeupmerk waarvan ik nog niets in mijn bezit heb: Front Cover is een merk dat bekend is voor z’n ‘make-updoosjes’. Bij Sephora kan je momenteel zes verschillende sets kopen. Ik kreeg een setje met de naam Colours of The Catwalk, met als thema koele roze tinten. 

Front Cover Colours of the Catwalk

Front Cover Colours of the Catwalk

Hierboven zie je hoe het doosje eruit ziet. De koele roze tinten vallen meteen op. Ik vind dat de ooglook die het model draagt er ook prachtig en fris uitziet. Zoals ik al een paar keer vertelde ben ik de laatste tijd heel geïnteresseerd in koele kleuren. Je weet wel: modern enzo.

Front Cover Colours of the Catwalk Het doosje opengeklapt

Front Cover Colours of the Catwalk: Het doosje opengeklapt

Als je het doosje openklapt zie je meteen héél veel tekst. Dat komt natuurlijk omdat de tekst er in het Frans én in het Engels opstaat, maar toch vind ik dat de lay-out er wat chaotisch uitziet. Wat opvalt zijn de woorden ‘un regard charbonneux en 8 minutes chrono’ wat zoveel wil zeggen als ‘een smokey eye in 8 minuten’. Ik denk ook wel dat je met deze kleuren een gemakkelijke smokey eye kunt maken. Het doosje bevat een paletje met drie oogschaduwkleuren en twee lipstickkleuren, en ook een borsteltje met twee kantjes. Ik vind dit echt luxe!

Front Cover Colours of the Catwalk: het borsteltje

Front Cover Colours of the Catwalk: het borsteltje

Het borsteltje heeft twee kanten: aan de ene kant zit een standaard sponsapplicator, en aan de andere kant een lipkwastje. Een sponsapplicator kan naar mijn mening niet goed of slecht zijn, het is gewoon een sponsapplicator. Ik gebruik sponsapplicators bijna nooit, en als ik er een gebruik, is het om te patten (dat wil zeggen een oogschaduw op je ooglid drukken en niet vegen). De lipkwast, daarentegen, vind ik wel speciaal. Hij is vrij plat en de haartjes staan dicht op elkaar. Zo kan je gemakkelijk veel product opnemen en zorgvuldig aanbrengen.

Front Cover Colours of the Catwalk: Het paletje

Front Cover Colours of the Catwalk: Het paletje

Wat me als eerste opvalt is het feit dat Moon Shadow en Nightshade erg op elkaar lijken. De lipsticks vind ik er wel prachtig uitzien, vooral in Passion Flower valt de blauwe ondertoon op. Passion Flower schrikt me op het eerste zicht wel een beetje af, omdat het een heel erg koele kleur is, en ik draag niet heel vaak een koele lipstickkleur. Wat wel positief is, is dat een koele lipstick je tanden er witter doet uitzien! Tijd voor de swatches

Front Cover Colours of the Catwalk: boven zonder flits - onder met flits

Front Cover Colours of the Catwalk: boven zonder flits – onder met flits

Wauw! Ik heb nog nooit zulke zachte oogschaduws gevoeld, en dat meen ik echt. Ze lijken wel een crème-consistentie te hebben. Op de swatches kan je zien dat Nightshade een stuk donkerder van kleur is dan Moon Shadow. Op die manier kan ik Moon Shadow gebruiken als highlight-kleur onder mijn wenkbrauw en in mijn binnenste ooghoek, en Night Shade om diepte te creëren in mijn buitenste ooghoek. De kleuren zijn allemaal vrij goed gepigmenteerd, alleen Passion Flower lijkt iets minder pigment te hebben.

Ik heb met de oogschaduws twee looks gecreëerd: één voor overdag, en één voor ’s avonds.

Front Cover Colours of the Catwalk Een look voor overdag

Front Cover Colours of the Catwalk
Een look voor overdag

Voor de overdaglook bracht ik Moon Shadow aan over mijn gehele bewegend ooglid. Ik bracht vervolgens Nightshade aan op de buitenste helft van mijn ooglid en langs de buitenste helft van mijn onderste wimperrand. Deze look is vrij licht, met toch een kleine toets glamour.

Front Cover Colours of the Catwalk Een avondlook

Front Cover Colours of the Catwalk
Een avondlook

De avondlook kopieerde ik van de beschrijving op het boekje. Ik voerde dezelfde stappen uit als bij de look voor overdag, en voegde Lobelia toe langs de buitenste helft van mijn ooglid, en ook langs de binnenkant van mijn ogen. Ik voegde ook een heel klein beetje van Lobelia toe op mijn onderste wimperlijn.

De oogschaduws brengen gemakkelijk aan, blenden heel mooi met elkaar en voelen ook op het ooglid heel erg zacht aan. Ook over het pigment ben ik tevreden. Ik heb op alle foto’s geen primer aan, en ik merkte dat de oogschaduw lichtjes in mijn lijntjes trok. Dat is wel spijtig, maar ik denk dat je met de juiste basis dit probleem gemakkelijk oplost. Ik ben heel tevreden met de kwaliteit.

Front Cover Colours of the Catwalk Mijn lippen zonder iets op

Front Cover Colours of the Catwalk
Mijn lippen zonder iets op

Front Cover Colours of the Catwalk Mijn lippen met

Front Cover Colours of the Catwalk
Mijn lippen met Wink Pink

Front Cover Colours of the Catwalk Wink Pink

Front Cover Colours of the Catwalk
Wink Pink

Wat een pigment! Als dit niet indrukwekkend is! Het is een heel felle fuchsia kleur met een duidelijke koele ondertoon. Hij brengt perfect egaal aan en dekt ook perfect. Ik kan niet geloven dat ik nog maar zo weinig heb gehoord en gelezen over Front Cover. Deze lipstick zie ik mezelf nog wel dragen!

Front Cover Colours of the Catwalk Mijn lippen met Passion Flower

Front Cover Colours of the Catwalk
Mijn lippen met Passion Flower

Front Cover: Colours of the Catwalk Mijn lippen met Passion Flower

Front Cover: Colours of the Catwalk
Mijn lippen met Passion Flower

Zoals ik al had verwacht is Passion Flower een ontzettend koele ondertoon. Op de close-upfoto ziet hij er nog vrij nude uit, maar op de full-facefoto ziet hij er eerder naar de paarse kant uit. Hij is redelijk gewaagd, ik vind hem zelfs gewaagder dan Wink Pink. Toch vind ik deze kleur interessant en ik denk dat hij wel draagbaar is als kleuraccent. Beide lipstickkleuren kan je bovendien ook gebruiken als blush. Dat is leuk, want op die manier kan je je lippen matchen met je wangen.

Conclusie: dit pakketje van Front Cover beviel me erg goed. Mijn mening over Front Cover is gevormd: kwaliteit! Ook de prijs is zeker geen minpunt: voor de volledige kit (waar je nog een extra borstel, een mascara en zelfs nog meer bij krijgt) betaal je slechts €19,00. Not bad!

Heb jij ervaringen met Front Cover?

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.