DIY gezichtsmaskers

De huid van je gezicht is heel delicaat en vergt vaak een specifieke verzorging. Naargelang je huidtype veranderen de behoeften van je gezichtshuid. Als je een droge huid hebt, zal je bijvoorbeeld je huid moeten voeden, en als je een vette huid hebt, heb je olievrije producten nodig. Een passende huidverzorging is cruciaal om je huid in goede conditie te houden, maar het aanschaffen van al die verzorgingsproducten kan duur oplopen. Daarom vind ik het altijd leuk om zelf maskertjes te maken: ze zijn goedkoop en ook helemaal natuurlijk! In dit artikel vind je recepten voor drie DIY (Do It Yourself) gezichtsmaskers, die elk een oplossing bieden tegen een ander probleem. Let’s get cooking!

Muntmasker voor vette huid

Muntmasker voor vette huid

MUNTMASKER

Het probleem: vette huid, zichtbare poriën en oneffenheden.

Ingrediënten

 • 20 muntblaadjes
 • 1 el yoghurt
 • 1 tl honing
 • 1 tl citroensap
 • 2 el havermoutvlokken

Doe alles in een blender en meng tot een papje. Breng het masker aan op je gereinigd gezicht, laat 20 minuten zitten en spoel af met lauwwarm water.

Resultaat: een matte, egale teint en een diep gereinigd gezicht.

De muntblaadjes en de honing hebben een ontstekingsremmend effect, waardoor oneffenheden genezen en er minder rood zullen uitzien. De havermout maakt je gezicht matter en de yoghurt maakt je gezicht buitengewoon zacht.

Peel-offmasker voor doffe teint

Peel-offmasker voor doffe teint

Peel-off masker

Het probleem: doffe teint, pigmentvlekjes.

Ingrediënten:

 • 2 pakjes gelatine (zonder smaak)
 • een half kopje groene thee
 • een halve citroen
 • 2 eiwitten

Pers de halve citroen. Meng de nog warme thee met de gelatine, zodat alles goed oplost. Voeg het citroensap bij de thee met gelatine. Als alles nog niet is opgelost, zet de substantie dan 20 seconden in de microgolf en roer. Voeg daarna de eiwitten toe. Breng een eerste laag aan. Na 3 minuten breng je een extra laag. Laat alles 20-30 minuten intrekken (of tot het is opgedroogd), en dan komt het leukste deel: pel het masker van je gezicht!

Resultaat: een stralende, egalere teint.

Gelatine bevat een enorme hoeveelheid collageen, een stof die ervoor bekend staat de huid voller en strakker te maken. De groene thee zorgt ervoor dat pigmentvlekjes minder zichtbaar worden, en door het citroensap wordt je teint verhelderd. De eiwitten, tenslotte, maken je huid strakker.

Avocadomasker voor droge huid

Avocadomasker voor droge huid

Avocadomasker

Het probleem: een droge huid, hier en daar velletjes.

Ingrediënten:

 • een halve avocado, hoe rijper (of platter) hoe beter
 • 4 el honing

Plet de halve avocado in een kommetje en voeg dan de honing toe. Breng aan over je gehele gezicht en laat zo’n 10 minuten intrekken. Spoel het masker vervolgens af met een natte doek en breng dan je dagcrème aan.

Resultaat: een diep gevoede, niet-droge huid.

Terwijl de avocado een enorme hoeveelheid aan voedende olie bevat en je huid dus diep voedt, zorgt de honing ervoor dat je huid gezuiverd wordt.

Ik vind het heel leuk om verzorgingsproducten zelf te maken. Experimenteer met nieuwe ingrediënten en maak zo het perfecte masker voor jouw huid! 

Heb jij een recept voor een DIY gezichtsmasker?

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.