NYC Smooch Proof Lipstain 16H

Wanneer ik mij klaarmaak, wil ik er graag fris en stralend uitzien. Daarom vind ik het vaak fijn om een beetje kleur op mijn lippen te hebben, zodat ik er gezonder uitzie. Voor elke dag vind ik een lipstick iets te dramatisch, dus prefereer ik iets lichter. Meestal kies ik dan voor een stain, die in je lippen trekt en dus lang zichtbaar blijft op je lippen. Al maanden – misschien zelfs wel jaren – gebruik ik bijna elke dag een lipstain die ik eens ontdekte van het merk New York Colour, afgekort NYC. Ze geven een vleugje kleur, en blijven urenlang zitten. Vandaag wil ik ze graag aan je laten zien.

NYC Smooch Proof Lipstains 16HR

NYC Smooch Proof Lipstains 16HR

Ik heb in totaal zeven kleuren, ik denk dat er nog zes kleuren beschikbaar zijn die ik niet in mijn bezit heb. Om ze te benoemen (van links naar rechts) heb ik een lijstje gemaakt:

  • 490 – Persistent Pink
  • 494 – Smooch Proof
  • 496 – Forever Fuchsia
  • 498 – Berry Long Time
  • 503 – Unstoppable Red
  • 504 – Orange On The Go
  • 506 – Coralicious
NYC Smooch Proof Lipstains 16HR De punt

NYC Smooch Proof Lipstains 16HR
De punt

De NYC Smooch Proof Lipstains zijn niet hetzelfde als een lipstick. Ze lijken eigenlijk meer op een soort viltstift. De substantie die in de stift zit is heel vloeibaar en niet crèmerig. Het handige aan het puntje van de NYC Smooch Proof Lipstains is dat het topje altijd een scherp puntje blijft. Met dat puntje kan je gemakkelijk een scherpe lijn rond je lippen tekenen, zodat je liplijn er clean uitziet. Vervolgens kan je je lippen inkleuren met de zijkant van de stift. Ik vind dat deze manier van aanbrengen het gemakkelijkste werkt, en ik vind deze stiftvorm zelfs handiger dan een lipstick.

NYC Smooch Proof Lipstains 16HR Swatches op mijn arm Boven: zonder flits, onder: met flits

NYC Smooch Proof Lipstains 16HR
Swatches op mijn arm
Boven: zonder flits, onder: met flits

Op de swatches kan je het effect dat ze creëren goed zien: ze hebben redelijk veel pigment, maar ze geven totaal geen dekking. Dat is ook de bedoeling van een lipstain, en dat komt omdat ze zo vloeibaar zijn. Wat de kleuren betreft: er zijn veel verschillende kleuren beschikbaar, maar ik vind dat het verschil tussen de kleuren niet altijd even groot is.

NYC Smooch Proof Lipstains 16HR De swatches uitgeveegd

NYC Smooch Proof Lipstains 16HR
De bovenste helft van de swatches uitgeveegd

Om het stain-effect te demonstreren heb ik op de foto hierboven de swatches uitgeveegd met micellair water. Met je hand of met een droog doekje moet je dat niet proberen, want zonder makeupremover is er geen beweging in te krijgen. Hierboven heb ik ze weggeveegd met een watje met micellair water, maar toch zie je dat enkele van de kleuren zichtbaar blijven.

NYC Smooch Proof Lipstains Mijn lippen zonder iets op

NYC Smooch Proof Lipstains
Mijn lippen zonder iets op

NYC Smooch Proof Lipstains 490 - Persistent pink

NYC Smooch Proof Lipstains
490 – Persistent pink

NYC Smooch Proof Lipstains 490 - Persistent pink

NYC Smooch Proof Lipstains
490 – Persistent pink

Persistent Pink is een lichtroze kleur met middelmatig pigment. Omdat hij zo licht is en ook omdat het pigment vrij zwak is, is hij nauwelijks zichtbaar op mijn lippen. Toch geeft Persistent Pink een lichte roze waas aan mijn lippen, wat ik uiteindelijk nog wel mooi vind.

NYC Smooch Proof Lipstains 494 - Smooch Proof

NYC Smooch Proof Lipstains
494 – Smooch Proof

NYC Smooch Proof Lipstains 494 - Smooch Proof

NYC Smooch Proof Lipstains
494 – Smooch Proof

Smooch Proof is de titel van het product, maar het is ook de naam van deze kleur. Het is wellicht daarom dat deze kleur het meeste pigment heeft en echt van je lippen af knalt. Erg leuk, deze koele, roze-rode kleur.

NYC Smooch Proof Lipstains 498 - Forever Fuchsia

NYC Smooch Proof Lipstains
498 – Forever Fuchsia

NYC Smooch Proof Lipstains 498 - Forever Fuchsia

NYC Smooch Proof Lipstains
498 – Forever Fuchsia

Forever Fuchsia is een prachtige fuchsia kleur, en ik moet toegeven dat deze kleur toch m’n favoriet is. Het pigment zit goed, en hij past ook bij elke huidskleur.

NYC Smooch Proof Lipstains 498 - Berry Long Time

NYC Smooch Proof Lipstains
498 – Berry Long Time

NYC Smooch Proof Lipstains 498 - Berry Long Time

NYC Smooch Proof Lipstains
498 – Berry Long Time

Berry Long Time is een donkerpaarse kleur. Hij heeft niet enorm veel pigment, wat ik in dit geval positief vind: een donkere kleur is vaak niet erg draagbaar, maar doordat hij niet te veel pigment heeft, wordt hij een stuk draagbaarder. Helaas vind ik dat ik niet erg goed sta met dit soort kleuren, maar ik weet zeker dat mensen met donkerder haar of een donkerdere huid hier prachtig mee zullen staan!

NYC Smooch Proof Lipstains 503 - Unstoppable Red

NYC Smooch Proof Lipstains
503 – Unstoppable Red

NYC Smooch Proof Lipstains

NYC Smooch Proof Lipstains

Je zou toch echt verwachten dat een lipkleur met de naam Unstoppable Red een felrode kleur heeft, niet? Helaas heeft deze lipstain iets te weinig pigment om echt als red lip bestempeld te worden. Hij geeft wel een beetje een rode waas, wat ik leuk vind. Ik gebruik lipstains namelijk om een vleugje kleur toe te voegen, zodat het natuurlijk blijft ogen. Met een felrode lip, valt het nogal snel op dat je lipstick op hebt.

NYC Smooch Proof Lipstains 504 - Orange On The Go

NYC Smooch Proof Lipstains
504 – Orange On The Go

NYC Smooch Proof Lipstains 504 - Orange On The Go

NYC Smooch Proof Lipstains
504 – Orange On The Go

Oranje? Waar? Orange On The Go is helemaal niet zichtbaar op mijn lippen, en dat vind ik heel erg spijtig want ik hou van oranje lipkleuren. Bummer.

NYC Smooch Proof Lipstains 506 - Coralicious

NYC Smooch Proof Lipstains
506 – Coralicious

NYC Smooch Proof Lipstains 506 - Coralicious

NYC Smooch Proof Lipstains
506 – Coralicious

Coralicious is – zoals de naam doet vermoeden – een koraalkeurige lipstain. Deze kleur vind ik wel erg mooi, hoewel hij niet erg veel pigment heeft. Hij voegt nét dat beetje kleur toe dat ik nodig heb om er gezond en fris uit te zien.

Conclusie: de NYC Smooch Proof Lipstains zijn iets voor jou als je op zoek bent naar een lipproduct dat niet afgeeft, lang blijft zitten en een klein vleugje kleur aan je lippen geeft. Ze geven een heel natuurlijk effect en zijn handig in gebruik. Koop ze niet als je alleen geïnteresseerd bent in felle lipkleuren die veel dekking geven, want dat effect kan je niet bereiken met deze NYC Smooch Proof Lipstains.

Gebruik jij soms een lipstain?

Heb je deze al gelezen?

4 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.