Essence Effect Nails: Glow in the Night Pearls

Zoals jullie wel zullen weten, ben ik niet de grootste artiest als het op nail-art aankomt. Toch vind ik het altijd leuk om iets speciaals te proberen, en daarom bespreek ik vandaag de effect nails: glow in the night pearls van essence. Klinkt veelbelovend, maar is het wel zo graaf als je zou verwachten? Dat vroeg ik me ook sterk af! Lees snel verder om te ontdekken wat ik ervan vind. 

Essence Nail Effects Glow in the Night Pearls Het doosje

Essence Nail Effects Glow in the Night Pearls
Het doosje

Essence Nail Effects Glow in the Night Pearls Het potje

Essence Nail Effects Glow in the Night Pearls
Het potje

Wat je krijgt is eigenlijk een kunststof potje met heel veel kleine, lichtgele bolletjes. Als je het dekseltje van het potje schroeft, zie je dat er nog een dekseltje onder zit. Dat is wel essentieel want die kleine bolletjes, het is echt een knoeiboel! Er is ook een versie met witte pareltjes, en je kan zelfs een potje kopen met bolletjes in allerlei kleurtjes. Omdat ik die avond een feestje had, dacht ik dat het wel gepast zou zijn om een glow in the dark-versie te kiezen.

Essence Nail Effects Glow in the Night Pearls De pareltjes in het dekseltje geschud

Essence Nail Effects Glow in the Night Pearls
De pareltjes in het dekseltje geschud

Het is de bedoeling dat je de bolletjes over je nog natte lak strooit, zodat ze aan je nagel blijven vastkleven. Je kan dus best de pareltjes vanuit het potje over je nagel strooien, terwijl je pareltjes die niet blijven plakken opvangt in het dekseltje. Ik merkte dat de bolletjes wel goed blijven kleven aan natte nagellak, maar het strooien is problematisch: je moet heel veel bolletjes strooien, en na het eerste gebruik lagen al bijna alle pareltjes in het dekseltje. Ik heb geprobeerd om de pareltjes die erna in het dekseltje lagen weer in het potje te krijgen, maar dat was onbegonnen werk. Bovendien kreeg ik het dekseltje niet meer op het potje geschroefd omdat het te vol zat. Uiteindelijk zag ik mij dus genoodzaakt om de pareltjes in het potje weg te gooien. Zonde.

Essence Nail Effects Glow in the Night Pearls De pareltjes op natte nagellak

Essence Nail Effects Glow in the Night Pearls
De pareltjes op natte nagellak

Wat ik verder opmerkte is dat je eerst een laag nagellak op je nagellak moet aanbrengen, die moet laten drogen, en dan nog een laag moet aanbrengen waarop je de pareltjes strooit. Op de foto hierboven zie je namelijk geen kikkerdril (daar lijkt het echt wel op, vind ik) maar wel de pareltjes die ik over één laagje nagellak heb gestrooid. Wat hierboven is gebeurd is het volgende: de natte nagellak ‘klimt’ op de pareltjes en daardoor wordt de onderlaag zichtbaar. Als je eerst een laagje laat hard worden, is dat probleem weer verholpen.

Essence Nail Effects Glow in the Night Pearls

Essence Nail Effects Glow in the Night Pearls

Ik was bang dat het niet goed zou lukken om de pareltjes mooi aan te brengen, dus ik besloot om eerst enkel de nagel aan mijn ringvinger te besprenkelen. Het was om eerlijk te zijn echt veel geknoei om het resultaat er goed te doen uitzien, en heel de badkamer lag vol kleine bolletjes. Daarom besloot ik het bij één nagel per hand te laten. Als nagellak gebruikte ik de Color Riche 850 – Lemon Meringue van L’Oréal Paris, een lichtgele nagellak die bijna dezelfde kleur had als de pareltjes. Ik gebruikte ook een transparante topcoat zodat ze extra lang zouden blijven zitten.

Essence Nail Effects Glow in the Night Pearls

Essence Nail Effects Glow in the Night Pearls

De pareltjes blijven wel goed zitten, al is het wel enorm verslavend om er voortdurend aan te prutsen, waardoor je er zo nu en dan wel eens een pareltje afprutst. Wat het glow in the dark-gehalte betreft: het is natuurlijk zo dat je de pareltjes eerst in het licht moet houden, zodat ze kunnen ‘opladen’. Als je dat even doet, zijn ze zeker zichtbaar in het donker. Het lichtgevend effect duurt echter niet zo lang (een halfuurtje ofzo?), maar als je een zaklamp hebt in je gsm, kan je ze elke keer weer opladen. Dat is wel leuk, dus.

Het enige dat ik echt verschrikkelijk vind, is dat de pareltjes vreselijk ruw aanvoelen. Ik hou van alles wat glad is, en ik haat het als ik met mijn nagels ergens aan blijf hangen. Ik betwijfel dus sterk of ik deze pearls opnieuw zou gebruiken, zeker omdat ze zo onhandig zijn om aan te brengen.

Voordelen:

  • Ze blijven goed zitten
  • Ze geven licht in het donker
  • Je hebt een relatief gemakkelijke nail-art
  • Goedkoop: ik denk dat ze zo’n €1,99 kosten

Nadelen:

  • Ze voelen ruw aan
  • Na ze te gebruiken liggen de pareltjes overal
  • De pareltjes die uit het potje zijn gevallen, krijg je er niet weer in

Heb jij al een van de special effects van essence geprobeerd?

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.