Tutorial: volle lippen

Van nature ben ik niet gezegend met de meest volle lippen. Klagen doe ik niet, maar toch ben ik soms jaloers op de zwoele look die mensen met die prachtige, volumineuze lippen hebben. Gelukkig bestaan er enkele trucjes waarmee je je lippen er net dat beetje voller kan doen uitzien. Er zijn twee dingen die je kan doen: als eerste kan je je lippen plumpen, dat wilt zeggen dat je de bloeddoorstroming in je lippen bevordert zodat ze voller gaan worden. Dit effect is heel natuurlijk, maar wel tijdelijk. Ten tweede kan je ook aan de slag gaan met makeup. In dit artikel laat ik jullie zien hoe je je lippen er voller kan doen uitzien in enkele simpele stappen!

Tutorial: volle lippen De benodigdheden

Tutorial: volle lippen
De benodigdheden

Je hebt enkele basic dingen nodig:

  1. Met een tandenborstel ga je je lippen eerst scrubben.
  2. Je hebt ook een highlighter nodig, om de echte rand van je lippen te vinden.
  3. Een klein kwastje om de highlighter en de bronzer aan te brengen.
  4. Een lippotlood in de kleur van je lippen, het mag ook een felle kleur zijn of dezelfde kleur als je lipstick.
  5. Eventueel een lipstick om wat kleur toe te voegen.
  6. Een bronzer, gebruik gewoon de kleur die je gebruikt om je contour aan te brengen.
  7. Een concealer, liefst in een tint lichter dan je huidskleur.
Tutorial: volle lippen Mijn lippen voor het proces

Tutorial: volle lippen
Mijn lippen voor het proces

Tutorial: volle lippen Mijn lippen voor het proces

Tutorial: volle lippen
Mijn lippen voor het proces

Hierboven zie je hoe mijn lippen eruit zien voordat ik ze voller maakte. Mijn lippen zijn zichtbaar, maar vol kan je ze niet echt noemen.

Tutorial: volle lippen Stap 1: scrubben

Tutorial: volle lippen
Stap 1: scrubben

Stap één is je lippen grondig scrubben. Door dat te doen ga je je lippen niet alleen ontdoen van dode huidcellen, zodat ze heel glad en zacht worden, maar je zorgt er ook voor dat je lippen geplumpt wordt. Je bevordert de bloedsomloop in je lippen zodat ze direct een stuk groter worden.

Tutorial: volle lippen Stap 2: je lippen omranden met highlighter

Tutorial: volle lippen
Stap 2: je lippen omranden met highlighter

Stap twee heeft enige uitleg nodig. Je hebt eigenlijk twee verschillende lipranden: je hebt de grens waar de kleur van je lippen stopt, maar je hebt ook een tweede grens. Die tweede grens bevindt zich tussen de huid rond de mond, en het punt waar lippen écht beginnen. Om het duidelijk te maken, voel je best eens met je vingers langs je liprand. De liprand die je voelt, komt vaak niet overeen met de plek waar de lipkleur ophoudt.
In stap twee breng ik daarom met een kwastje highlighter aan rond heel mijn mond, zodat de lijn rond mijn lippen zichtbaar wordt. Je moet eigenlijk op zoek gaan naar het reliëf. De highlighter toont het verschil aan in diepte tussen je lippen en de huid rond je mond.

Tutorial: volle lippen Stap 3: je lippen omlijnen

Tutorial: volle lippen
Stap 3: je lippen omlijnen

Om je lippen voller te doen lijken, is het de bedoeling dat je je lippen verder dan je liplijn omlijnt. En met die liplijn bedoel ik de lijn waar je lipkleur stopt. Doordat je de highlighter rond je lippen hebt gezet, zal je gemakkelijk zien waar je je lippotlood exact moet aanbrengen.

Tutorial: volle lippen Mijn lippen half omlijnd links: omlijnd - rechts: niet omlijnd

Tutorial: volle lippen
Mijn lippen half omlijnd
links: omlijnd – rechts: niet omlijnd

Hierboven kan je zien wat een verschil een lippotlood kan maken. De linkse helft van mijn lippen ziet er veel voller uit. Ook ziet de liplijn er veel scherper uit.

Tutorial: volle lippen Stap 4: contouren

Tutorial: volle lippen
Stap 4: contouren

In stap vier gaan we onze lippen contouren. Net zoals je schaduw kan aanbrengen op je gezicht om diepte te brengen, kan je dat ook voor je mond doen. De plek waar je schaduw wilt hebben is net onder je onderlip. Breng daar dus een beetje bronzer aan zodat het lijkt of je onderlip meer naar voor steekt.

Tutorial: volle lippen Stap 5: concealer rond de randen

Tutorial: volle lippen
Stap 5: concealer rond de randen

Stap vijf is de randjes van je lippen er strakker te doen uitzien. Dit doen we door concealer aan te brengen net naast de liprand. Breng de concealer niet aan op de plek waar je je contour hebt gezet in de vorige stap, maar zeker wel op je cupidoboogje (het boogje bovenaan je bovenlip) zodat dat plekje extra licht vangt en je bovenlip er voller gaat uitzien.

Tutorial: volle lippen Mijn lippen na het proces

Tutorial: volle lippen
Mijn lippen na het proces

Tutorial: volle lippen Mijn lippen na het proces

Tutorial: volle lippen
Mijn lippen na het proces

Mijn lippen zien er niet onnatuurlijk dik uit, maar ik vind wel dat ze er iets opvallender uitzien en dat mijn blik er automatisch zwoeler uitziet. Dit is niet iets dat ik elke dag doe – veel te veel werk, en ik ben eerder lui – maar voor een feestje of een event waar je er extra goed wil uitzien, vind ik dit best leuk om te doen.

Wat vind jij van deze technieken?

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.