Benefit Benetint

Een van de bestsellers van mijn favoriete makeupmerk Benefit is de bekende blush BenetintBenetint is een roze lip- en cheekstain met een heel vloeibare consistentie. Andere lip- en cheekstains van Benefit zijn ChachatintLollitint en PosietintBenetint is de meest klassieke en de meest roze tint van de vier stains. Vandaag schrijf ik over deze prachtige blush/lipkleur die ik al jaren in mijn collectie heb en die ik aan iedereen wil tonen.

Benefit Benetint Het flesje

Benefit Benetint
Het flesje

Benetint zit in een glazen flesje, met een draaidop met daaraan een kwastje. Het lijkt net een nagellak, zo in het flesje, maar de consistentie is veel vloeibaarder, bijna net zo vloeibaar als water. Doordat de blush zo vloeibaar is, is hij een beetje moeilijk te hanteren, maar als je voorzichtig te werk gaat lukt het je wel om de blush op de juiste plekken te krijgen.

Benefit Benetint

Benefit Benetint

Het kwastje dat aan de dop vastzit is heel dun, maar dat is niet zo heel erg. Hoe ik het gebruik vind ik dat het het gemakkelijkst gaat. Ik schud eerst met het flesje, zodat het kwastje goed doordrenkt is met blush, dan draai ik het flesje open en zet met het kwastje een paar streepjes op mijn wang waar ik de blush wil. Vervolgens zet ik het flesje neer en blend ik de blush zo snel mogelijk uit door zachte kloppende bewegingen te maken. Ik raad aan om eerst de blush op de ene wang aan te brengen en direct die wang uit te blenden, en daarna pas blush aan te brengen op je andere wang. Omdat de blush echt een stain is, trekt hij in je huid en als je dus niet snel genoeg begint te blenden, krijg je streepjes op je wangen. Nee, dat willen we niet.

Benefit Benetint Swatches op mijn arm Links: zonder flits - rechts: met flits

Benefit Benetint
Swatches op mijn arm
Links: zonder flits – rechts: met flits

Op de foto hierboven zie je een swatch op mijn pols. Ik heb twee streepjes aangebracht, de eerste (links op elke foto) heb ik niet vervaagd, de tweede (rechts op elke foto) wel. Het effect dat de blush geeft is heel subtiel, maar je kan altijd meer laagjes aanbrengen als je een roder effect wilt bereiken.

Benefit Benetint Mijn lippen zonder iets op

Benefit Benetint
Mijn lippen zonder iets op

Benefit Benetint Mijn lippen met één laagje Benetint

Benefit Benetint
Mijn lippen met één laagje Benetint

Benefit Benetint Mijn lippen en wangen met één laagje Benetint

Benefit Benetint
Mijn lippen en wangen met één laagje Benetint

Op de foto van mijn lippen kan je goed zien dat Benetint een stain is en dus geen dekking geeft (je kan het extra goed zien aan mijn pigmentloos vlekje rechtsbovenaan mijn bovenlip). Ik hou van het effect dat een stain geeft, want het oogt altijd heel natuurlijk. Met één laagje Benetint zien mijn lippen er al een stuk roder uit, maar toch lijkt het of ik niks op m’n lippen heb. Ook op mijn wangen geeft hij een heel natuurlijk effect. Het leuke aan een blush in stain-vorm vind ik dat het door de waterachtige consistentie het poedereffect op je wangen wegneemt. Ik vind hem heel mooi, en door de neutrale rode kleur past hij goed bij heel veel huidskleuren.

Wat vind jij van een stain voor je wangen? 

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.