La Roche-Posay Effaclar DUO +

Ik heb nu al een maand een nieuwe dagcrème en ik ben er zo tevreden over, dat ik het niet kon laten om er iets over te schrijven. Ik ben een nieuwe trouwe gebruiker van de Effaclar DUO+ dagcrème van La Roche-Posay. Ik las er onlangs over op Beautylab en wist meteen dat het iets voor mij zou zijn. Nu ik hem even heb kunnen testen, kan ik jullie er mijn mening over geven. Lees snel verder, misschien is het ook iets voor jou!

La Roche-Posay Effaclar DUO+ Het doosje en de tube

La Roche-Posay Effaclar DUO+
Het doosje en de tube

De Effaclar-lijn van La Roche Posay is een verzorgingslijn speciaal voor de vette huid. In de lijn zijn er drie verschillende gezichtsreinigingsproducten, een micellair water, vier verschillende verzorgingscrèmes en een spot treatment. De producten bestrijden de problemen die bij een vette huid komen: onzuiverheden en verstopte poriën, overmatig glimmen, een onregelmatige huidtextuur en enkele producten verzorgen de huid die broos is geworden door uitdrogende behandelingen. Dat laatste vind ik heel interessant: om onzuiverheden te bestrijden gaan mensen vaak uitdrogende crèmes, maskers en peelings gebruiken. Daarmee verminder je misschien wel onzuiverheden, maar je krijgt er wel een ontzettend droge huid van. En als je die droge huid niet goed verzorgt, kan je net méér onzuiverheden krijgen. De producten van Effaclar zijn voor zulke gevallen erg gepast.

La Roche-Posay Effaclar DUO+ Het doosje

La Roche-Posay Effaclar DUO+
Het doosje

De DUO+ dagcrème is een corrigerende en diepreinigende verzorging tegen onzuiverheden, en werkt tegen littekens. Het actieve bestanddeel is Procerad, dat uitdrukkelijk tegen littekens werkt. Nog enkele voordelen: de crème is niet comedogeen (verstopt de poriën niet), bevat geen parabenen, is hypo-allergeen en is speciaal ontworpen voor mensen met een nikkelallergie. De crème is niet vet, en hij trekt erg snel in. Ik heb persoonlijk wel wat last van een glimmende T-zone (voorhoofd, neus, kin) en ik merk dat de DUO+ het niet erger maakt. Vaak gebeurt het dat een verzorgende dagcrème de huid nét iets vetter maakt en dat mijn huid er extra glimmend gaat uitzien. De geur van de crème is heel aangenaam, hij heeft een heel licht parfum dat fris en schoon ruikt.

La Roche-Posay Effaclar DUO+ De tube

La Roche-Posay Effaclar DUO+
De tube

Na de crème een maand te gebruiken, kan ik heel goed oordelen over de effecten op lange termijn. En ik moet toegeven dat ik echt onder de indruk ben. Al na de eerste week begon mijn huid er egaler uit te zien, en na een maand kan ik niet eens meer zeggen dat ik een probleemhuid heb (wat daarvoor wél zo was). Ik heb altijd veel last gehad van onzuiverheden, en daarom ging ik steeds op zoek naar producten die mijn onzuiverheden uitdrogen. Jammer genoeg droogden die producten mijn huid ook sterk uit, en bleef ik achter met een droge huid mét onzuiverheden. Met de Effaclar DUO+ droog ik mijn huid niet uit, ik verzorg haar juist, maar toch worden mijn onzuiverheden bestreden. Ook kan ik zeggen dat mijn poriën wat kleiner zijn geworden. Mijn huid glimt bovendien ook een stuk minder. Alleen maar voordelen, dus!

Voordelen:

  • Trekt snel in en is niet vet
  • Vermindert onzuiverheden
  • Ruikt lekker

Nadelen:

  • Alleen te verkrijgen bij de apotheek

Conclusie: heb jij een ietwat vette huid met onzuiverheden? Dan is de Effaclar DUO+ verzorging van La Roche-Posay zeker het proberen waard. De Effaclar DUO+ krijgt van mij 9/10. Je kan de Effaclar DUO+ (en alle andere Effaclarprodcuten) vinden bij de apotheek. Ik heb de DUO+ in Frankrijk gekocht voor €10,90, hier kost hij tussen de €10 en de €15. Hij is het geld zeker waard!

Heb jij al iets geprobeerd van de Effaclar-lijn?

Heb je deze al gelezen?

3 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.