Essence Trend Editie: Rock Out!

Je hebt ze misschien al zien liggen: de nieuwe producten van de Rock Out!-trend editie van essence. Ze trokken meteen mijn aandacht, met hun felle kleurtjes. De trend editie die je bij Kruidvat kan kopen tot eind november staat helemaal in het teken van de MTV European Music Awards. Essence is namelijk officieel sponsor van de EMA’s. Ik testte een lipgloss van de trend editie, een nagel top coat, twee haarkrijtjes en een schoenaccessoire. Heb ik je interesse gewekt door de ietwat speciale productkeuzes? Lees dan snel verder!

Essence trend editie: Rock Out!

Essence trend editie: Rock Out!

Van links naar rechts zijn dit de producten die ik testte:

  • De Shoe Accessories in de kleur 01 – EMAzing Performer
  • De Hair Dye Powders in de kleuren 01 – Best Pop en 02 – Best Female
  • De Vinyl Shine Lipgloss in de kleur 01 – Best Pop
  • De Glow in the Dark Top Coat in de kleur 01 – Biggest Fan

Shoe Accessory 01 – EMAzing Performer

De Shoe Accessories in de kleur 01 - EMAzing Performer

De Shoe Accessories in de kleur 01 – EMAzing Performer

Dit is het product waar ik het meest benieuwd naar was. De plaatjes zien er heel bizar uit, je weet niet direct wat je ermee moet aanvangen. Gelukkig staat op de achterkant een afbeelding waarop wordt getoond dat je de veters van je schoenen door de gaatjes moet halen. Op de afbeelding wordt het accessoire helemaal vooraan op de schoen aangebracht, maar ik vind het er maar wat raar uitzien. Ik hoop dat het er in het echt wat beter uitzien.

De Shoe Accessories in de kleur 01 - EMAzing Performer

De Shoe Accessories in de kleur 01 – EMAzing Performer

Op de onderste foto heb ik het accessoire aangebracht zoals het op de afbeelding wordt getoond, maar ik vond het er iets passender uitzien als ik het vanboven aan de veters aanbracht – zoals je kan zien op de bovenste foto. Ik had gehoopt dat het plaatje iets beter bij de schoenkleur zou passen, maar dat is helaas niet zo. Misschien had ik ze toch beter gepast bij mijn wijnrode schoenen (dit zijn die van Jordi). Maar creatief als ik ben, heb ik een manier gevonden waarop je ze kan dragen bij elke schoen!

De Shoe Accessories in de kleur 01 - EMAzing Performer

De Shoe Accessories in de kleur 01 – EMAzing Performer

Ik heb het plaatje simpelweg omgedraaid. Zo vind ik dit belachelijke accessoire er toch iets leuker uitzien. Ik denk dat ik ze met de gekleurde kant naar boven niet echt zou dragen, zo hebben ze iets te veel swag voor mij, maar met de zwarte kant naar boven misschien wel. Vooral op een witte all-star kan het er leuk uitzien, denk ik.

Hair Dye Powders 01 – Best Pop en 02 – Best Female

Hair Dye Powders in de kleuren 01 - Best Pop en 01 - Best Female

Hair Dye Powders in de kleuren 01 – Best Pop en 02 – Best Female

De Hair Dye Powders vond ik er echt leuk uitzien. Ik vind dat het paars en het roze samen een mooi effect geven. Ik testte al eerder een haarkrijt, en daar was ik best wel tevreden over, dus ik hoopte natuurlijk dat deze twee poedertjes me even tevreden zouden stellen.

Hair Dye Powders 01 - Best Pop en 02 - Best Female

Hair Dye Powders 01 – Best Pop en 02 – Best Female

Als je de kartonnen dekseltjes van de doosjes haalt zie je het poeder zitten. Het lijken wel twee grote doosjes oogschaduw. Het paars is vrij licht van kleur, dus ik vrees een beetje dat het pigment en vooral de zichtbaarheid niet erg goed zullen zijn. Het roze poeder ziet er dan weer wél erg fel uit. Tijd om te testen!

Hair Dye Powders 01 - Best Pop en 02 - Best Female

Hair Dye Powders 01 – Best Pop en 02 – Best Female

Op de foto’s hierboven heb ik geprobeerd een soort ombre te creëren. Ik wou graag dat mijn punten vanonder roze werden en daarboven paars. Zoals ik al verwachtte is het paarse poeder niet erg zichtbaar. Toch vind ik het een leuk product, omdat het een beetje een grijze schijn aan mijn haar geeft. Dat ziet er wel heel cool uit (en vooral heel koel), en daar hou ik wel van. Het roze is zonder twijfel goed zichtbaar en het ziet er best leuk uit!

Hair Dye Powders 01 - Best Pop en 02 - Best Female Voor het kammen - na het kammen

Hair Dye Powders 01 – Best Pop en 02 – Best Female
Voor het kammen – na het kammen

Ik heb mijn haar doorgekamd nadat ik het poeder in mijn haar had gebracht. Na het doorkammen ziet alles er net wat smoother uit, maar de kleur is iets minder fel geworden. Toch vind ik dat het poeder vrij stevig in mijn haar zit. Dat had ik niet verwacht voor die prijs! Het haarkrijt maakt mijn haarpunten wel een beetje droog, maar niets te extreem. Het is toch niet mijn bedoeling om elke dag mijn haar roze te kleuren.

Vinyl Shine Lipgloss 01 – Best Pop

Vinyl Shine Lipgloss in de kleur 01 - Best Pop

Vinyl Shine Lipgloss in de kleur 01 – Best Pop

De lipgloss die ik meenam zag er ook een beetje speciaal uit: hij lijkt erg dekkend met een zilveren kleur en shimmers. De titel Vinyl Shine betekent zonder twijfel dat hij erg hard glanst, daar was ik natuurlijk ook erg benieuwd naar.

Vinyl Shine Lipgloss in de kleur 01 - Best Pop

Vinyl Shine Lipgloss in de kleur 01 – Best Pop

Het kwastje dat erbij zit is een sponsapplicatortje met een deuk in het midden. Ik weet nooit goed hoe ik dit soort applicators moet gebruiken, ik heb altijd de neiging om het kwastje met de deuk op mijn lippen te leggen, maar dan komt er lipgloss in mijn mond. En nee, de binnenkant van mijn mond hoeft niet te glanzen. Toch vind ik dat hij goed aanbrengt, hij is niet enorm plakkerig en hij is vooral niet schurend. Dat kan namelijk wel eens voorkomen bij lipglossjes met shimmers.

Vinyl Shine Lipgloss in de kleur 01 - Best Pop Mijn lippen zonder iets op

Vinyl Shine Lipgloss in de kleur 01 – Best Pop
Mijn lippen zonder iets op

Vinyl Shine Lipgloss in de kleur 01 - Best Pop

Vinyl Shine Lipgloss in de kleur 01 – Best Pop

Vinyl Shine Lipgloss in de kleur 01 - Best Pop

Vinyl Shine Lipgloss in de kleur 01 – Best Pop

Essence zelf omschrijft het product als een erg dekkende en glanzende lipgloss. Glanzend is hij wel, vooral door de shimmers blinkt hij erg, maar hij dekt echt totaal niet. Het effect van de lipgloss op mijn lippen vind ik niet erg indrukwekkend. Vanop een afstand ziet het er zelfs uit alsof ik een lipstick met parelmoerfinish draag. Dat vind ik er niet erg flatterend uitzien. Misschien dat hij er wel leuk uitziet over een lipstick heen, maar voorlopig gebruik ik hem niet meer. Ik had verwacht dat hij er veel zilverder zou uitzien. Spijtig.

Glow in the Dark Top Coat 01 – Biggest Fan

Glow in the Dark Top Coat in de kleur 01 - Biggest Fan

Glow in the Dark Top Coat in de kleur 01 – Biggest Fan

Onlangs besprak ik al de glow in the dark effect nails pareltjes van essence, maar daar was ik niet erg over te spreken. Toch vind ik glow in the dark nagels heel leuk en daarom besloot ik deze top coat te testen.

Glow in the Dark Top Coat in de kleur 01 - Biggest Fan

Glow in the Dark Top Coat in de kleur 01 – Biggest Fan

De top coat heeft een lichtgroene kleur en er zitten glimmende sterretjes in het flesje. Op de foto hierboven kan je de sterretjes goed zien, maar ze zaten eigenlijk alleen langs een kant. Het zijn er dus minder dan op bovenstaande foto lijkt. Ik merkte tijdens het aanbrengen dat er helemaal niet veel sterretjes mee uit het flesje kwamen, zelfs niet wanneer ik er moeite voor deed. Ik vind het altijd erg moeilijk om grove glitters te plaatsen, en met deze sterretjes was dat al helemaal een probleem. Als het er meer waren geweest, zou ik gewoon elke nagel lakken zonder op de sterretjes te letten en zou ik de plaats van de sterretjes door het lot laten bepalen. Omdat er maar één sterretje uit het flesje komt per 2 à 3 nagels, moet je al goed nadenken over waar je het sterretje kleeft. Wat een first world problem, te weinig sterretjes in een nagellak!

Glow in the Dark Top Coat in de kleur 01 - Biggest Fan

Glow in the Dark Top Coat in de kleur 01 – Biggest Fan

Hierboven heb ik één laagje top coat aangebracht over twee laagjes witte nagellak. Zoals je kan zien is de top coat zo goed als transparant. Dat vind ik wel aangenaam, want ik vind dat de lichtgroene kleur er maar flets uitziet. Ik heb op dit hand één sterretje op mijn duim gekregen, en ééntje op mijn middelvinger.

Glow in the Dark Top Coat in de kleur 01 - Biggest Fan

Glow in the Dark Top Coat in de kleur 01 – Biggest Fan

Glow in the Dark Top Coat in de kleur 01 - Biggest Fan

Glow in the Dark Top Coat in de kleur 01 – Biggest Fan

Hierboven heb ik foto’s gemaakt van mijn nagels in het donker. Ik heb mijn nagels eerst even laten opladen in fel zonlicht, en toen ik in een donkere kamer ging staan was het effect echt heel graaf! Het flesje heb ik ook even in het zonlicht gehouden en ik kon hem daarna bijna gebruiken als zaklamp! Nee, dat is natuurlijk overdreven maar ik vind het er toch heel erg leuk uitzien.

Conclusie: de Rock Out! trend editie van essence heeft enkele hoogtepunten (lees: de nagellak en het haarkrijt) maar ook wat mindere producten. De lipgloss was niet speciaal en de schoenaccessoires zijn een beetje raar. Toch vind ik vooral het kleurenpalet van de trend editie super mooi, en eindelijk heb ik een glow in the dark top coat! De prijzen: de shoe accessories kosten €3,39, de haarkrijtjes €2,99 per stuk, de lipgloss kost €1,99 en voor de top coat betaal je €1,99. Allemaal mooie budgetproducten, dus.

Ga jij iets scoren van de Rock Out! trend editie?

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.