Frontcover Rainbow Eyes

Onlangs besprak ik al een staaltje van Frontcover dat ik kreeg van Sephora. Ik had nog nooit iets getest van het merk Frontcover, maar ik was na het testen enorm onder de indruk van de zachtheid van de oogschaduws en het pigment van de lipsticks. Vandaag bespreek ik de Rainbow Eyes-kit van Frontcover, een kitje met oogschaduws en een speciale eyeliner: de Shadowline. Met de Shadowline kan je elke oogschaduwkleur transformeren in een eyeliner. Een geniale uitvinding, maar werkt het wel zo goed als beweerd wordt? Lees snel verder!

Frontcover Rainbow Eyes Het doosje

Frontcover Rainbow Eyes
Het doosje

Frontcover Rainbow Eyes

Frontcover Rainbow Eyes

Het doosje ziet er heel leuk uit. Het is kleurrijk, en de Shadowline is zichtbaar zelfs al is het doosje nog dicht. Bovendien is het oog dat op de voorkant staat in een soort 3D-effect gedrukt: als je recht naar het doosje kijkt, zie je dat het oog open is, en als je langs boven naar het doosje kijkt, is het oog dicht. Origineel! Dit doosje trekt echt de aandacht omdat het zo uniek is. Ik hou meestal meer van minimalistischere verpakkingen, dat ziet er iets professioneler uit. Toch kan ik deze look ook wel appreciëren. Hij valt extra goed op tussen de zwarte paletten.

Frontcover Rainbow Eyes Het doosje geopend

Frontcover Rainbow Eyes
Het doosje geopend

Het palet bevat véél oogschaduws: eerst klap je het palet open als een boek, en dan kan je de onderkant er nog eens onderuit schuiven zodat er nog meer oogschaduws tevoorschijn komen. Het palet bevat 18 verschillende oogschaduws, een kwastje met twee uiteinden en een Shadowline. Voor de prijs die je ervoor betaalt, krijg je echt heel veel. Met al deze kleuren kan je veel verschillende combinaties maken, vooral omdat er felle kleuren én natuurlijke tinten in zitten. Dit palet is echt iets voor mensen die creatief met makeup bezig zijn.

Frontcover Rainbow Eyes Het kwastje

Frontcover Rainbow Eyes
Het kwastje

Het kwastje ziet er leuk uit, maar zoals het bijna altijd is bij kwastjes die bij een product zitten, is de kwaliteit niet overdreven hoog. De borsteltjes zijn wat ruw en de haartjes zijn ook niet allemaal even lang, waardoor het moeilijk is om een kleur op een bepaalde plaats aan te brengen. Wat ik wél moet toegeven is dat ik blij ben dat het geen sponsapplicator is, want daar kan ik al helemaal niks mee. Op zich kan ik dit borsteltje nog wel gebruiken, om kleine lijntjes te blenden.

Frontcover Rainbow Eyes De felle oogschaduws

Frontcover Rainbow Eyes
De felle oogschaduws

Frontcover Rainbow Eyes Swatches van de bovenste rij felle oogschaduws

Frontcover Rainbow Eyes
Swatches van de bovenste rij felle oogschaduws

Frontcover Rainbow Eyes Swatches van de onderste rij felle oogschaduws

Frontcover Rainbow Eyes
Swatches van de onderste rij felle oogschaduws

Wat ben ik weer onder de indruk van de oogschaduws. Het pigment is echt optimaal, zelfs de lichtste oogschaduws stralen op de swatches. Alle felle oogschaduws hebben een satijnen finish en voelen ongelooflijk zacht aan. Bovendien zijn ze helemaal niet kruimelig, wat verder betekent dat de fall-out minimaal is als je ze aanbrengt op je oogleden. Alleen maar positieve punten, dus!

Frontcover Rainbow Eyes De oogschaduws in natuurlijke tinten

Frontcover Rainbow Eyes
De oogschaduws in natuurlijke tinten

Frontcover Rainbow Eyes De bovenste rij van de natuurlijke oogschaduws

Frontcover Rainbow Eyes
De bovenste rij van de natuurlijke oogschaduws

Frontcover Rainbow Eyes De onderste rij van de natuurlijke oogschaduws

Frontcover Rainbow Eyes
De onderste rij van de natuurlijke oogschaduws

De meeste van de oogschaduws die in het onderste schuifje zitten hebben een matte finish, met uitzondering van oblivion en mossy rock, die een satijnen finish hebben, en crême brule die shimmers bevat. Met deze acht prachtig gepigmenteerde oogschaduws kan je heel gemakkelijk een mooie naturelle ooglook creëren. Ze brengen echt heel gemakkelijk aan en ze blenden vlot. Ook de natuurlijke oogschaduws zijn heel erg zacht, ze lijken wel een crème-consistentie te hebben.

Frontcover Rainbow Eyes De Shadowline

Frontcover Rainbow Eyes
De Shadowline

Frontcover Rainbow Eyes De Shadowline

Frontcover Rainbow Eyes
De Shadowline

Het concept van de Shadowline is simpel maar innovatief. Het potje ziet eruit als dat van een liquid liner, maar in het potje zit geen gekleurde substantie, maar een transparante gel. Het is de bedoeling dat je met het puntje van de liner oogschaduw opneemt, en dan kan je hem gewoon gebruiken als eyeliner. Het handvat is heel lang, waardoor het penseeltje goed in de hand ligt en het heel gemakkelijk is om een strakke lijn te zetten.

Frontcover Rainbow Eyes De Shadowline in de oogschaduw dippen

Frontcover Rainbow Eyes
De Shadowline in de oogschaduw dippen

Als je het puntje van de liner in de oogschaduw dipt, moet je ervoor zorgen dat ook op de zijkanten van de eyeliner genoeg kleur zit, zodat je het gehele penseeltje kan gebruiken voor je eyeliner. Ik merk dat er een deukje in de oogschaduw komt als ik de Shadowline erin dip, maar als je voorzichtig te werk gaat, kan je dat wel vermijden. Zorg ervoor dat je niet te hard in de oogschaduw duwt, maar dat je er eerder langs glijdt met de applicator. Het opnemen van de oogschaduw gaat vrij vlot.

Frontcover Rainbow Eyes Een lijn zetten met de Shadowline

Frontcover Rainbow Eyes
Een lijn zetten met de Shadowline

Frontcover Rainbow Eyes Een eyeliner met aurora en cajun heat

Frontcover Rainbow Eyes
Een eyeliner met aurora en cajun heat

Frontcover Rainbow Eyes Een eyeliner met aurora en cajun heat

Frontcover Rainbow Eyes
Een eyeliner met aurora en cajun heat

Op de foto’s hierboven kan je zien dat de eyeliner heel goed gepigmenteerd op mijn ooglid komt. De Shadowline neemt precies de juiste hoeveelheid oogschaduw op om een gladde, strakke lijn te maken. Ik krijg heel veel zin om dingen uit te proberen: een gradient-eyeliner, een witte eyeliner, een dubbele eyeliner, ik ga het allemaal testen! Ik ben zonder twijfel fan van de Shadowline: met één enkel product creëer je oneindig veel mogelijkheden. Ik vind het een schitterende uitvinding, en na deze Rainbow Eyes-kit te hebben getest, komt FrontCover toch op mijn favoriete-makeupmerken-lijstje te staan. Dit is echt een topper!

Conclusie: als je op zoek bent naar zachte oogschaduws met veel pigment, en oneindig veen mogelijkheden in één doosje, dan is deze Rainbow Eyes van Frontcover zonder twijfel iets voor jou! Het palet is bovendien ook erg mooi geprijsd: voor slechts €19,00 heb je een eyeliner in élke kleur. Frontcover kan je kopen op de website van Sephora, of in de winkel zelf, maar dan moet je jammer genoeg wel naar het buitenland.

Is dit palet iets voor jou?

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.