Real Techniques Core Collection Kit

Als mensen aan mij vragen of ik een goed kwastenmerk ken dat ik kan aanraden, stel ik meestal voor dat ze Real Techniques eens proberen. Misschien heb je wel al eens gehoord van Real Techniques, het is namelijk een kwastenmerk dat ontworpen is door de meisjes van Pixiwoo, een Youtube-kanaal waarop ze allerlei make-uptutorials tonen. De Real Techniques kwasten worden door menig beautykenner gebruikt en ook ik wou ze heel graag uitproberen. Ik heb mijn Core Collection Kit al 8 maanden, en vandaag wil ik ze graag aan je tonen. 

Real Techniques Core Collection Kit Het etui

Real Techniques Core Collection Kit
Het etui

Dit is hoe het etui waar de kwasten in zitten eruit ziet. Het lijkt een beetje op een boekje dat je kan sluiten door een velcro strip. Ik vind dat het etui er best professioneel uitziet. Het voelt ook echt heel kwaliteitsvol aan.

Real Techniques Core Collection Kit De kwasten in het etui

Real Techniques Core Collection Kit
De kwasten in het etui

Als je het etui openslaat, zie je de kwasten er op deze manier in zitten. Ze zitten stevig vast door de elastiekjes, en ze worden goed beschermd door het stevige omhulsel. Ik koos 8 maanden geleden voor de Core Collection omdat ik heel graag de borstel om te contouren wou. Ik had hem al vaker voorbij zien komen in de filmpjes van Pixiwoo – en ook bij veel andere Youtubers – en ik wist dat het iets voor mij zou zijn.

Real Techniques Core Collection Kit Het etui opengeplooid

Real Techniques Core Collection Kit
Het etui opengeplooid

Je kan het etui ook omplooien en vastmaken door het touwtje dat aan de rug hangt, zodat het goed blijft staan. De borstels die in de set zitten zijn de contour brush, de pointed foundation brush, de detailer brush en de buffing brush. Het zijn eigenlijk vier basic kwasten. Eigenlijk zou je je hele makeup kunnen doen met deze vier kwasten, als het ooit nodig zou zijn.

Real Techniques Core Collection Kit Contour brush

Real Techniques Core Collection Kit
Contour brush

Real Techniques Core Collection Kit Contour brush

Real Techniques Core Collection Kit
Contour brush

De contour brush is zoals de naam zegt ideaal om mee te shapen. Door de ronde vorm en de grootte van het borsteltje past hij perfect onder de jukbeenderen. Hij is heel zacht en fluffy dus je kan je contour ook heel gemakkelijk blenden. De contour brush heb ik de voorbije 8 maanden bijna elke dag gebruikt, heel soms wisselde ik hem af met een borsteltje dat nog iets kleiner is.

Real Techniques Core Collection Kit Pointed foundation brush

Real Techniques Core Collection Kit
Pointed foundation brush

Real Techniques Core Collection Kit Pointed foundation brush

Real Techniques Core Collection Kit
Pointed foundation brush

De pointed foundation brush is een platte foundationborstel die speciaal gemaakt is om alle hoekjes van je gezicht te bereiken. Met hoekjes bedoel ik de zijkanten van je neus en rondom je ogen. Het is een vrij stevige borstel die foundation en concealer gemakkelijk aanbrengt. Ik gebruik hem niet heel vaak omdat ik hem nogal klein vind. Het duurt vrij lang om heel mijn gezicht met foundation te bedekken met zo’n klein borsteltje. Voor concealer vind ik hem dan weer wél ideaal, vooral omdat hij in een punt loopt.

Real Techniques Core Collection Kit Detailer brush

Real Techniques Core Collection Kit
Detailer brush

Real Techniques Core Collection Kit Detailer brush

Real Techniques Core Collection Kit
Detailer brush

De detailer brush is een lang, fijn kwastje dat je kan gebruiken om je concealer aan te brengen op moeilijk bereikbare plekjes, maar je kan hem natuurlijk ook gebruiken om je lipstick mee aan te brengen. Dat laatste is ook waar ik hem voor gebruik. Omdat hij heel stevig is, kan ik er mooie strakke lijnen mee zetten. Dit is weer een borstel die ik zeker niet elke dag gebruik, hoewel ik er steeds heel tevreden over ben.

Real Techniques Core Collection Kit Buffing brush

Real Techniques Core Collection Kit
Buffing brush

Real Techniques Core Collection Kit Buffing brush

Real Techniques Core Collection Kit
Buffing brush

De laatste borstel van de kit is de buffing brush die dient om poeder of minerale foundation aan te brengen. De haartjes van deze kwast staan vrij dicht op elkaar, waardoor hij veel poeder kan opnemen en een mooie dekking geeft. Ik gebruik deze borstel het vaakst – ik gebruik hem echt elke dag – en ik vind hem heel fijn om transparant poeder mee aan te brengen. Op plekken die niet veel poeder nodig hebben strijk ik met de borstel over mijn huid, en op plekken die ik extra mat wil maken (mijn T-zone) dep ik de borstel op mijn huid. Hij is perfect voor de beide handelingen.

Conclusie: de Real Techniques kwasten van de Core Collection Kit zijn echte essentials. De kwaliteit is onberispelijk en ze gaan al 8 maanden mee zonder een haartje te verliezen. Je kan Real Techniques vinden op allerlei webshops, ik kocht mijn kwasten op FeelUniquewaar ze €27,19 kosten. Dat is echt goedkoop voor zulke goede kwasten. Top!

Welke kwasten zijn jouw favorieten?

Heb je deze al gelezen?

4 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.