Review: 3x Budget Mascara

Ik was even door mijn make-upkast aan het rommelen, en in mijn mascarabakje zag ik een paar mascara’s liggen. De meeste ervan zijn nog nooit gebruikt, maar omdat ik al wekenlang dezelfde mascara gebruik, blijven ze maar in het bakje liggen. Het werd dus tijd om ze eens grondig te testen en dat deed ik ook. Ik nam er drie budgetmascara’s uit, twee van essence en één van NYC. Kunnen deze goedkope mascara’s mij bekoren? Lees snel verder wat ik ervan vind.

Review: 3x Budgetmascara NYC Big

Review: 3x Budgetmascara
NYC Big Bold Curl – essence get BIG! Lashes triple black – essence the Lash curler volume & curl

De mascara’s die ik vandaag ga reviewen zijn de New York Color Big Bold Curl mascara, de essence get BIG! Lashes Triple Black mascara, en de the Lash Curler Volume & Curl mascara. De NYC mascara is een mascara met een dik borsteltje, de get BIG! mascara is een extra-zwarte mascara en de Lash Curler zou je wimpers extra moeten krullen. Ik moet dit er even bij vertellen: ik heb net de perfecte mascara-combinatie voor mijn wimpers gevonden, dus het zal moeilijk worden voor deze mascara’s om indruk te maken op mij!

Review: 3x Budgetmascara Mijn wimpers zonder mascara

Review: 3x Budgetmascara
Mijn wimpers zonder mascara

Hierboven zie je hoe mijn wimpers eruit zien zonder mascara. Ik heb redelijk gemakkelijke wimpers, ze zijn vrij vol en aan de lange kant, dus veel mascara vind ik wel oké bij mijn wimpers. Natuurlijk heb ik de laatste maanden veel mascara’s getest en ben ik ongelooflijk kritisch geworden! Ik zal de mascara’s testen op een aantal dingen: hoe gemakkelijk ze aanbrengen, of ze genoeg lengte geven, of ze genoeg volume geven, of ze mijn wimpers genoeg krullen en of ze niet te hard klonteren. Let’s do this.

New York Color Big Bold Curl

Review: 3x Budgetmascara

New York Color Big Bold Curl

De New York Color Big Bold Curl mascara heeft een dikke, robuuste huls. Het mascaraborsteltje is vrij dik en is een beetje gebogen. Doordat het kwastje zo dik is, verwacht ik dat de mascara voor veel volume zal zorgen. En doordat het borsteltje gebogen is, krijgt het een beetje de vorm van een lepeltje. Ik hou wel van mascaraborsteltjes die gebogen zijn, want als je met de binnenkant van het lepeltje langs je wimpers glijdt, kan je een mooi gekruld effect bekomen.

Review: 3x Budgetmascara New York Color Big Bold Curl

Review: 3x Budgetmascara
New York Color Big Bold Curl

Het aanbrengen van de mascara is niet heel gemakkelijk. Dat komt omdat het borsteltje wel heel dik is. Je morst gemakkelijk op je oogeleden en wimperrand. Bovendien is het moeilijk om al mijn wimpers te ‘grijpen’ met de borstelhaartjes. Toch lukt het om het merendeel van mijn wimpers van een laagje mascara te voorzien, en het effect is niet verkeerd: mijn wimpers hebben veel volume, en de mascara voegt heel wat lengte toe. Toch vind ik hem maar zo-zo: ik heb al betere mascara’s getest. Deze mascara krijgt van mij een 6/10. Hij is oké, hij hoort bij de goede budgetmascara’s, maar zeker niet bij de beste budgetmascara’s. De NYC Big Bold Curl mascara kan je kopen bij de drogist voor €3,99.

essence get BIG! Lashes Triple Black

Review: 3x Budgetmascara essence

Review: 3x Budgetmascara
essence get BIG! Lashes Triple Black

De essence get BIG! Lashes Triple Black mascara is een een variatie op de essence get BIG! Lashes volume mascara. Deze laatste besprak ik een tijd geleden en sinds ik hem testte, gebruik ik hem bijna elke dag. Deze extra zwarte variant zou nog beter kunnen worden, omdat hij zo extreem zwart is. Het borsteltje is vrij dik, niet zo dik als het borsteltje van de NYC mascara, maar het lijkt wel of ik er genoeg volume mee kan krijgen. Het borsteltje is wat dunner in het midden, maar ik weet niet goed waarom dat juist is. Even testen.

Review: 3x Budgetmascara essence get BIG! Lashes Triple Black

Review: 3x Budgetmascara
essence get BIG! Lashes Triple Black

Het aanbrengen van de mascara gaat al een stuk makkelijker dan de vorige. Het is gemakkelijk om Ik moet toegeven dat ik het volume erg mooi vind, maar ik vraag me af waarom de mascara Triple Black heet. Ik vind namelijk niet dat mijn wimpers er zwarter uitzien dan met een andere mascara. Ik vind wel dat mijn wimpers mooi gesepareerd zijn en dat mijn wimpers ook mooi gekruld zijn. Deze mascara krijgt van mij een 8/10. Je kan de get BIG! Lashes Triple Black mascara kopen bij Kruidvat voor €2,39.

the Lash Curler Volume & Curl mascara

Review: 3x Budgetmascara the Lash Curler Volume & Curl mascara

Review: 3x Budgetmascara
the Lash Curler Volume & Curl mascara

Deze mascara is de meest bijzonder ogende mascara van de drie. Aan de dop van de mascara zit een acryl buisje dat kan ronddraaien. Het is niet heel gemakkelijk om erachter te komen hoe je het precies moet gebruiken, maar blijkbaar is het de bedoeling dat je het acryl gedeelte vasthoudt met je pink, ringvinger en middelvinger, terwijl je met je duim en wijsvinger het borsteltje doet ronddraaien. Wat een onpraktisch systeem, dan vind ik het handiger om gewoon mijn borsteltje rond te draaien.

Review: 3x Budgetmascara the Lash Curler Volume & Curl mascara

Review: 3x Budgetmascara
the Lash Curler Volume & Curl mascara

Toen ik de mascara aan het aanbrengen was, probeerde ik ook om het borsteltje vast te houden aan het acryl gedeelte, zodat het borsteltje vanzelf zou ronddraaien. Dat gebeurde jammer genoeg niet, maar ik vind toch dat mijn wimpers er gekruld uitzien, ondanks het onpraktische concept. Ik zou zelfs kunnen zeggen dat ik onder de indruk ben van de krul die in mijn wimpers zit, ze zijn nog nooit zo gekruld geweest! Ik geef deze mascara ook een 8/10. Je kan de the Lash Curler Volume & Curl mascara ook kopen bij Kruidvat voor €3,39.

Conclusie: als ik tussen de drie mascara’s moet kiezen, zou ik toch opteren voor de get BIG! lashes triple black mascara, die geeft me genoeg volume en lengte en krult mijn wimpers nét genoeg.

Gebruik jij soms budgetmascara’s?

Heb je deze al gelezen?

4 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.