Review: Glamglow Supermud Clearing Treatment

Ik zag het al bij een behoorlijk aantal beauty-guru’s, maar het heeft even geduurd voordat ik hem zelf heb aangeschaft omdat hij zo’n hoge prijs heeft: de GlamGlow Supermud Clearing Treatment. Het is een soort kleimasker dat je kan gebruiken als masker over je gehele gezicht, of als spot treatment, op onzuiverheden. Op de verpakking staat dat deze Clearing Treatment de volgende problemen aanpakt: poriën, onzuivere huid, onzuiverheden, puistjes, breakouts, mee-eters, gerstekorrels, ingegroeide haren en bultjes door het scheren. Indrukwekkende lijst, niet? Ik keek er natuurlijk heel erg naar uit om hem te testen!

Glamglow Supermud Clearing Treatment

Glamglow Supermud Clearing Treatment

Glamglow Supermud Clearing Treatment

Glamglow Supermud Clearing Treatment

Het masker zit in een grote doos die er buitengewoon glamoureus uitziet. De doos heeft een achthoekige vorm en is wit van kleur, met zilverkleurige opdrukken. Op de doos staat de lijst met problemen die het masker zou oplossen. De doos alleen al ziet er imposant uit.

Glamglow Supermud Clearing Treatment

Glamglow Supermud Clearing Treatment

Wanneer je het deksel van de doos haalt, zie je het volgende dekseltje waar heel opvallend ‘Hello Sexy’ opstaat. Wat leuk, ik voel me meteen al een stuk sexy’er!

Glamglow Supermud Clearing Treatment

Glamglow Supermud Clearing Treatment

Als je het tweede dekseltje opent, zie je het foldertje zitten, waar de informatie over de ingrediënten in staat. Ik vind het wel heel leuk dat er een foldertje in zit, want ik vind het altijd wel belangrijk om te weten wat ik precies op mijn gezicht smeer.

Glamglow Supermud Clearing Treatment Het foldertje

Glamglow Supermud Clearing Treatment
Het foldertje

Er zijn vier aspecten die het Glamglow masker speciaal maken: acnecidic-6pore-matrixbio-life-cell-science en tea-oxi. Klinkt heel wetenschappelijk en prestigieus!

Acnecidic-6

New Acnecidic-6 4,4%. The world’s first clearing treatment with a proprietary 6 acid blend. AHA & BHA acids are perfectly PH-balanced for mind-blowing faster results.

 • Glycolic: helpt bij het herstellen van de beschadigde huid en verbetert de huidtextuur.
 • Salicylic: helpt de poriën te ontstoppen om ze te verkleinen en verjongt de huid.
 • Lactic: helpt bij de pigmentatie, hydratatie, stimulatie en het collageen van de huid.
 • Mandelic: vermindert het uitzicht van fijne lijntjes en rimpels en verbetert de elasticiteit van de huid.
 • Pyruvic: vermindert het uitzicht van littekens en zorgt voor een egalere huid.
 • Azelaic: bestrijdt follikel-bacteriën en werkt tegen onzuiverheden.

Pore-matrix

Onze actieve x-houtskool is een extreem absorberende koolstof, trekt giftige stoffen aan in de massa bij alle huidtypes, zelfs in de diepste en moeilijkste gebieden. Onze nieuwe gepatenteerde K17-klei gaat het overtollige talg, bacteriën en toxines in kapsules stoppen in een gecontroleerde toestand, waardoor ze gemakkelijk weggespoeld kunnen worden en zo een porie-vrije huid onthullen.

Bio-life-cell-science

Bio-life-cell-science gebruikt natuurlijk voorkomende ingrediënten, voor gevorderde wetenschappelijke gezichtsverzorging.

 • Eucalyptus bladeren: bestrijden de giftige huidproblemen.
 • Zoethoutwortel: reguleert en vermindert een onzuivere huid.
 • Pepermuntplant: controleert bacteriën en irritaties.
 • Kamille: vermindert ontsteking en bevordert vernieuwing.
 • Goudsbloem: bestrijdt virale en bacteriële problemen.
 • Smeerwortelkruid: bevordert een pijnstillend herstel.
 • Aloë vera: zal de huid genezen en verjongen.
 • Klimop: vermindert jeuk en maakt de huid strakker.
 • Komkommer: helpt de huid te verzachten en kalmeren.

Teaoxi

Teaoxi is een baanbrekend patent aangevraagd door Glamglow. Het levert dagelijks verse, natuurlijke eucalyptol, natuurlijke linaloololie en krachtige flavonoïden die direct in de formula worden verwerkt, met echte stukken eucalyptusblad.

Glamglow Supermud Clearing Treatment

Glamglow Supermud Clearing Treatment

Als je het foldertje weghaalt, zie je eindelijk het potje Glamglow Supermud Clearing Treatment zitten. Het zit stevig vast in het karton, zodat je het veilig met je kan meedragen. Het potje is wat kleiner dan ik had verwacht, zeker omdat het in zo’n grote doos zit.

Glamglow Supermud Clearing Treatment

Glamglow Supermud Clearing Treatment

Het potje heeft een grote ster op het deksel, dat is dan ook het ultieme teken van Glamglow. Het potje is wit, lijkt van metaal gemaakt te zijn en ziet er erg luxueus uit. Het voelt ook vrij zwaar aan. Dit is kwaliteit!

Glamglow Supermud Clearing Treatment

Glamglow Supermud Clearing Treatment

Als je het potje opendraait, zie je een donkergrijze substantie zitten. De kleur doet me denken aan de folder, waarin wordt gezegd dat er houtskool inzit. Daar heeft het wel wat van weg. Op het eerste zicht lijkt er niet heel veel product in het potje te zitten, maar ik heb het nu al een aantal keren gebruikt en ik denk dat ik er wel lang mee kan doen. Doordat het masker zo duur is, ga je er automatisch ook erg spaarzaam mee om.

Glamglow Supermud Clearing Treatment

Glamglow Supermud Clearing Treatment

Hierboven zie je hoe het masker eruitziet wanneer ik het net heb aangebracht. Very pretty. Het is nog helemaal nat en heeft op mijn gezicht dezelfde donkergrijze kleur. Je hoeft het natuurlijk niet over je gehele gezicht aan te brengen, je kan het ook op probleemzones aanbrengen. Het is de bedoeling dat je het masker zo’n 15 à 20 minuten op je gezicht houdt. Dat is genoeg tijd voor het masker om te drogen.

Glamglow Supermud Clearing Treatment

Glamglow Supermud Clearing Treatment

Als het masker droog is, ziet het eruit zoals op de foto hierboven. Ik heb op de foto heel erg mijn best gedaan om te lachen, maar omdat het masker vrij hard wordt, is dat niet echt mogelijk. Toen ik het masker ophad, voelde ik wel dat het op sommige plaatsen vrij hevig begon te prikken. Dat komt omdat het een kleimasker is, dat de huid een beetje gaat uitdrogen. Op de meest droge plekjes van mijn gezicht voelde het een beetje onaangenaam.

Het masker afvegen is een hele klus, ik doe het meestal door een natte doek over mijn gezicht te wrijven, waardoor het masker weer nat wordt en je het er gemakkelijker kan afvegen. Ik raad sterk aan om na het masker gedragen te hebben, een hydraterende crème of zelfs een hydraterend masker te gebruiken. Ik vind namelijk dat mijn huid wel erg droog voelde nadat ik het masker er had afgehaald.

Ik heb de Glamglow Supermud Clearing Treatment nu al een paar weken na elkaar gebruikt, ongeveer eens per week, en dit is mijn oordeel: hoewel het masker mijn huid iets te hard uitdroogt, merk ik wel verbetering in mijn huidtextuur. Mijn huid gaat minder glimmen en onzuiverheden gaan veel sneller weg. Wat ik heb opgemerkt is dat wanneer ik een onzuiverheid krijg, ik niet meer panikeer, omdat ik weet dat het snel weer zal verdwijnen. Dat is echt heel leuk, ik voel me veel geruster nu ik weet dat ik altijd het masker kan gebruiken. Ik ben van plan om het masker zeker elke week te gebruiken, maar misschien niet over mijn gehele gezicht, omdat de huid op mijn jukbeenderen net iets te droog aanvoelt na het masker. Ik denk dat ik het ga gebruiken op mijn neus, mijn kin en kaak en eventueel op mijn probleemzones als ik last heb van onzuiverheden.

Voordelen:

 • Het ziet er echt superluxueus uit, je voelt je al mooier door er enkel naar te kijken
 • Het werkt heel goed tegen onzuiverheden
 • Ik voel me geruster over mijn onzuiverheden, omdat ik kan vertrouwen op Glamglow

Nadelen:

 • DE PRIJS!
 • Droogt de huid uit

Conclusie: ik ben heel tevreden met mijn aankoop, ik had het veel eerder moeten doen! Ik ben ervan overtuigd dat ik dit product opnieuw zal kopen wanneer het op is. Ik ben van plan om het wekelijks te gebruiken, maar niet op mijn jukbeenderen. Dit masker krijgt van mij een 9/10 omdat ik al van de werking overtuigd was voordat ik het gebruikte, en omdat het resultaat geeft! Je kan de maskers van Glamglow kopen bij Ici Paris XL en de Supermud Clearing Treatment kost er €49,95. Dat is best een grote hap uit mijn budget, maar het is het voor mij zonder twijfel waard.

Heb jij al gehoord over de Glamglow maskers?

Heb je deze al gelezen?

4 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.