Review: Rimmel London Velvet Matte Nailpolish 017-Matte-Itude

Matte nagellakjes, wat zijn ze toch altijd prachtig! Ik vind ze er altijd heel stijlvol uitzien, en ik draag ze echt graag. Ik heb daarom ooit een topcoat gekocht die elke nagellak mat maakt. Jammer genoeg vind ik dat die matte topcoat ervoor zorgt dat de nagellak die eronder zit er iets minder diep gaat uitzien. Zo wordt donkerrood koraalrood en intens zwart eerder donkergrijs. Je kan je dus al inbeelden hoe blij ik was toen ik zag dat Rimmel London op de markt kwam met matte nagellakjes. Ik nam meteen de mat-zwarte lak mee naar huis. Maar hoe beviel hij me? Lees snel verder.

Review: Rimmel London Velvet Matte Nailpolish 017-Matte-Itude

Review: Rimmel London Velvet Matte Nailpolish 017-Matte-Itude

Van alle matte nagellak die je je kan inbeelden vind ik de zwarte de mooiste. Ik ben sowieso al een grote fan van zwarte nagellak: het staat goed bij alles, het ziet er elegant uit, je kan er allerlei topcoats over aanbrengen. Als het dan ook nog eens gaat over een mat-zwarte nagellak, ben ik al helemaal opgewonden. Ik hou van de schoolbord-look die zwarte nagellakjes hebben. Het ziet er altijd zo leuk uit. Ik ben blij dat ik eindelijk ook de trotse eigenaar ben van een mat-zwarte nagellak.

Het flesje ziet er vrij massief uit, de dop is langs boven schuin afgesneden. Ik vind de dop een beetje aan de dikke kant, zo ligt hij niet gemakkelijk in de hand. Mijn favoriete nagellakdoppen zijn die van de essence colour & go nagellakjes, die kan je echt goed vasthouden. Gelukkig ben ik al een vrij ervaren nagel-lakker en is de dop niet zo’n groot probleem voor mij.

Review: Rimmel London Velvet Matte Nailpolish 017-Matte-Itude De nagellak als hij nog nat is

Review: Rimmel London Velvet Matte Nailpolish 017-Matte-Itude
De nagellak als hij nog nat is

Review: Rimmel London Velvet Matte Nailpolish 017-Matte-Itude De nagellak opgedroogd

Review: Rimmel London Velvet Matte Nailpolish 017-Matte-Itude
De nagellak opgedroogd

Ik vind het altijd leuk om te zien hoe de nagellak transformeert wanneer hij opdroogt. Als hij nog nat is, ziet hij er glanzend uit, zoals een gewone nagellak. Maar wanneer hij begint op te drogen ziet hij er steeds matter uit. De Rimmel London Velvet Matte Nailpolish 017-Matte-Itude droogt verbazingwekkend snel, hij had maar een minuutje nodig om te drogen. Een korte droogtijd is altijd een pluspunt voor mij, omdat ik wel eens ongeduldig kan worden tijdens het laten uitharden van mijn nagellak.

Review: Rimmel London Velvet Matte Nailpolish 017-Matte-Itude

Review: Rimmel London Velvet Matte Nailpolish 017-Matte-Itude

Review: Rimmel London Velvet Matte Nailpolish 017-Matte-Itude

Review: Rimmel London Velvet Matte Nailpolish 017-Matte-Itude

Review: Rimmel London Velvet Matte Nailpolish 017-Matte-Itude

Review: Rimmel London Velvet Matte Nailpolish 017-Matte-Itude

Wat ziet hij er ook mooi uit op mijn nagels! Hij lakt vrij gemakkelijk en het feit dat hij snel droogt stoort niet tijdens het lakken.En wat is hij dekkend: ik heb op de bovenstaande foto’s slechts één laagje aangebracht! Hij is dekkender dan eender welke nagellak die ik ooit gebruikte. Dat kan ik je zonder twijfel vertellen.

Maar wanneer ik de nagellak een paar uur ophad, begon de horror: hij bladderde zonder schroom af. Tegen de avond leek het of ik had al weken rondgelopen met dezelfde nagellak. Hij was er al voor bijna de helft af. Wat een tegenvaller! En er is ook geen enkele manier om het op te lossen: ik kan er geen topcoat over aanbrengen, want dan is het mat effect tenietgedaan. Wat erg. Ik kan er niet van over. Ik ben zo teleurgesteld. Ik kan deze nagellak onmogelijk ooit dragen, behalve misschien voor een evenement waar ik maar een uur moet zijn en waar ik niets moet aanraken. Dit is echt een misser voor mij.

Voordelen:

 • Hij is mat.
 • Hij is zwart.
 • Hij droogt snel als de wind.

Nadelen:

 • Hij is aan de prijzige kant voor een drogisterij-nagellak.
 • HIJ BLIJFT NIET LANG ZITTEN.

Conclusie: zou ik deze nagellak ooit opnieuw kopen? Hm, even denken. NEE. Ik heb heel sterke nagels en doorgaans blijft nagellak heel stevig zitten op mijn nagels. Zo kan ik gemakkelijk een week doen met een essence-lakje. Maar deze Rimmel London Velvet Matte Nailpolish 017-Matte-Ittude is na een paar uur al voor een groot deel verdwenen. Bovendien is hij niet eens zo goedkoop: je betaalt voor een flesje Velvet Matte nagellak €6,99 bij de drogisterij of online, op bijvoorbeeld Bol.com.

Wat vind jij van matte nagellak, en specifieker van mat-zwarte nagellak?

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

 • beautybitsblog schreef:

  Fijne review! Mooie nagellak ik houd wel van dat matte effect!

 • Bibiane schreef:

  Matte donkere kleuren vind ik ook prachtig. Maar het is typisch voor matte nagellak om niet lang te blijven zitten. Doordat ze matte eigenschappen hebben, worden er bepaalde stoffen uitgelaten die je nagellak normaal langer laten zitten. Zijn wel eens mensen die er een matte topcoat over doen, maar ik vind dat effect niet mooi en hij blijft ook niet langer zitten in mijn ogen

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.