Tutorial: basic ooglook in 4 stappen

Het is weeral even geleden sinds ik laatst een ooglook tutorial liet zien, maar vandaag heb ik er weer een klaarstaan voor jullie. Ik wou even helemaal back to basics gaan en een heel eenvoudige en snelle ooglook tonen. Deze look heb ik de laatste tijd heel vaak in films en series gezien, en ik vind dat het er altijd erg gepast uitziet, bij elke huidskleur, oogkleur of oogvorm dan ook. De ooglook die ik vandaag laat zien is heel neutraal, maar doen je ogen net een klein beetje meer opvallen, doordat je een beetje diepte in je ogen gaat brengen. Lees snel verder om te zien hoe ik deze simpele ooglook maak!

Tutorial: basic ooglook in 4 stappen

Tutorial: basic ooglook in 4 stappen

Beginnen doen we zoals steeds met een naakt oog. Ik heb een klein beetje oogcrème rond mijn oog aangebracht, maar ik gebruik geen primer omdat dit een look is voor iedere dag, en primer gebruik ik enkel wanneer ik een opvallende look maak. Voor deze ooglook heb je niet veel nodig: 3 oogschaduws, een mascara en een borsteltje. Ik gebruikte voor deze look mijn Naked 2-palet van Urban Decay, en het daarbijhorende kwastje.

Tutorial: basic ooglook in 4 stappen Kleur 1: een koper- of goudkleur

Tutorial: basic ooglook in 4 stappen
Kleur 1: een koper- of goudkleur

Tutorial: basic ooglook in 4 stappen Stap 1: koperkleur in de arcadeboog

Tutorial: basic ooglook in 4 stappen
Stap 1: koperkleur in de arcadeboog

Als eerste kleur kies ik een koperkleur. Je kan ook kiezen voor een peach- of goudkleurige oogschaduw, het hangt er maar van af welke oogschaduwkleuren je bij de hand hebt, en welke kleur je mooi vindt. Ik zorg ervoor dat de kleur die ik voor mijn arcadeboog kies niet te donker is, want ik wil de hele ooglook licht en fris houden. Met een fluffy borsteltje breng ik de koperkleur aan in mijn arcadeboog. Ik blend de kleur mooi uit zodat er geen harde lijn meer staat. Met deze stap wil je een klein beetje diepte aan je arcadeboog geven.

Tutorial: basic ooglook in 4 stappen Kleur 2: een highlighter

Tutorial: basic ooglook in 4 stappen
Kleur 2: een highlighter

Tutorial: basic ooglook in 4 stappen Stap 2: highlighter onder wenkbrauw en op ooglid

Tutorial: basic ooglook in 4 stappen
Stap 2: highlighter onder wenkbrauw en op ooglid

Nadat we diepte hebben gecreëerd, kiezen we voor een highlightende oogschaduw om bepaalde delen van het oog te accentueren. Ik koos voor een matte crèmekleur, maar je kan ook gaan voor een lichte kleur met shimmers of een satijnfinish. Ik breng deze kleur aan met een plat borsteltje (of met hetzelfde fluffy borsteltje als in stap 1) onder mijn wenkbrauw en op mijn bewegend ooglid, net onder de koperkleur die ik aanbracht in stap 1. Nadat ik highlighter heb aangebracht op mijn oog, zien mijn ogen eruit alsof ze meer open zijn.

Tutorial: basic ooglook in 4 stappen Kleur 3: een donkere kleur

Tutorial: basic ooglook in 4 stappen
Kleur 3: een donkere kleur

Tutorial: basic ooglook in 4 stappen Stap 3: donkere kleur aan de wimperrand

Tutorial: basic ooglook in 4 stappen
Stap 3: donkere kleur aan de wimperrand

De derde oogschaduwkleur die ik gebruik is een donkere kleur, ik gebruikte een intens zwarte kleur. Je kan natuurlijk ook kiezen voor iets minder donker, zoals donkerbruin of -grijs. Met een klein borsteltje breng ik de donkere kleur aan op de buitenste helft van mijn wimperrand. Zorg ervoor dat het lijntje dat je maakt zo dun mogelijk is langs de binnenkant, en naargelang je verder naar de buitenste ooghoek werkt, mag het lijntje wat dikker worden. Breng de oogschaduw iets verder aan dan waar je wimperrand stopt, zodat je je ogen een verlengend effect geeft, waardoor je oogopslag er net wat zwoeler gaat uitzien. Door deze donkere kleur aan de wimperrand te zetten, zullen je wimpers er ook een stuk voller gaan uitzien.

Tutorial: basic ooglook in 4 stappen Stap 4: mascara aanbrengen

Tutorial: basic ooglook in 4 stappen
Stap 4: mascara aanbrengen

De laatste stap is simpelweg om mascara aan te brengen. Ik gebruikte hiervoor eerst de essence get BIG! Lashes volume mascara en daarover de essence Lash Princess mascara. Dat vind ik de perfecte combinatie voor volle en lange wimpers.

Tutorial: basic ooglook in 4 stappen

Tutorial: basic ooglook in 4 stappen

Hierboven zie je hoe mijn ogen eruit zien wanneer de look is afgewerkt. Zoals je ziet zien mijn ogen er niet overdreven opgemaakt uit, maar hebben ze wel een klein beetje kleur en ook een beetje diepte. Ik vind bovendien dat mijn ogen er wat langer, en daarom zwoeler uitzien door het zwart aan mijn wimperrand, en dat vind ik altijd goed! Probeer deze look ook eens uit, ik ben er zeker van dat ook jij er fantastisch mee zal staan!

Wat is jouw ultieme basic eye routine?

Heb je deze al gelezen?

3 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.