Beautyvragen beantwoord

Ik krijg vaak vragen over allerlei beautygerelateerde dingen. Ik probeer ze altijd zo goed mogelijk te beantwoorden, maar omdat er veel vragen zijn die vaak terugkomen, dacht ik dat het wel een goed idee zou zijn om een rubriek te maken op mijn blog waarin ik die meest gestelde vragen probeer te beantwoorden. In dit artikel beantwoord ik dus drie vragen die ik al een paar keer heb gehoord, op een korte, duidelijke manier. Als je zelf vragen hebt, kan je die altijd achterlaten in de comments, en dan zal ik ze behandelen in het volgende beautyvragen beantwoord artikel. 

Hoe kan ik voorkomen dat mijn lipstick uitloopt en in de lijntjes rond mijn mond gaat zitten?

Dit is een bekend fenomeen dat zich heel vaak voordoet als je niet de juiste voorzorgen neemt. Als je rode lipstick draagt, kan hij gaan bloeden, zodat de kleur in de fijne lijntjes rond je mond gaat zitten. Dit komt doordat er geen barrière is tussen de plek waar de lipstick niet moet zitten, en waar hij net wél moet zitten. Het is niet zo moeilijk om die grens te creëren. In principe hoef je enkel een vettig lijntje aan te brengen rond je lipstick die de lijntjes opvult, waardoor je lipstick niet kan ontsnappen. Dat lijntje kan je heel gemakkelijk zetten met een lipliner of lippotlood. Kies een lippotlood in dezelfde kleur als je lipstick, om de kleur extra opvallend te maken. Je kan ook gaan voor een lippotlood dat dezelfde kleur heeft als je lippen, of zelfs een transparant lippotlood, dat bij elke lipstickkleur past.

Als ik foundation draag, zie je die altijd zitten en ziet het er heel cakey uit. Hoe kan ik dit oplossen?

Caeky is een woord dat we gebruiken om te beschrijven hoe je makeup eruitziet wanneer je foundation er heel dik uitziet. Het plamuur-effect krijg je nog eens zo hard wanneer je een dikke laag poeder over je foundation heen aanbrengt. Ik heb enkele tips om dit te verhelpen. Ten eerste, breng een dun laagje foundation aan. Foundation dient om je huid te egaliseren, oneffenheden en vlekjes bedekken kan je doen met een concealer. Verder gebruik je best geen poederfoundation over je vloeibare foundation, zo krijg je ook teveel dekking. Gebruik eerder een matterend poeder. Als laatste kan je nog een face mist over je gehele gezicht sprayen, zodat het poedereffect verdwijnt.

Als ik mijn nagels lak, ben ik altijd te ongeduldig en kan ik niet wachten tot mijn nagellak opgedroogd is, met als gevolg dat ik altijd putjes in mijn nagellak heb. Wat kan ik hieraan doen?

Dit probleem ken ik maar al te goed. Ik vind het vreselijk om te moeten wachten tot mijn nagellak droog is. Gelukkig zijn er enkele tips waarmee je het droogproces van je nagellak kan versnellen. Je kan beginnen met je nagellak aan te brengen in verschillende dunne laagjes, in plaats van in één dikke laag. Zo krijgen de laagjes meer kans om te drogen. Wanneer je je nagels mooi hebt gelakt, kan je om ze uit te harden, ze even onder koud stromend water houden, zodat ze sneller gaan drogen. Ten derde kan je een paar dingen proberen te verzinnen die je kan doen terwijl je nagels drogen, zodat je even niets hoeft te doen met je handen. Kijk bijvoorbeeld een aflevering van je favoriete serie! Ten slotte zijn er nog een heleboel middeltjes op de markt die je nagellak sneller zouden doen drogen. Je hebt sneldrogende top coats, een spray waarvan je nagellak sneller droogt, en je hebt ook nagellakken die extra snel drogen. Mijn favoriet zijn de nail dry druppeltjes van essence. Ze zijn heel gemakkelijk in gebruik en natuurlijk ook goedkoop!

Zo, dit waren de eerste drie beautyvragen die ik wou beantwoorden. Laat jouw beautygerelateerde vragen of problemen hieronder achter in de comments, en ik probeer je een antwoord te geven!

Heb je deze al gelezen?

3 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.