Review: Gosh Mineral Colour Pigments

Deze zitten al langer in mijn collectie: de Gosh Mineral Colour Pigments. Toen ik ze kocht hadden ze geloof ik nog een andere naam, de Powder Effects. De producten van Gosh kan je al een lange tijd niet meer kopen in mijn kruidvatfiliaal, maar er zijn nog veel andere kruidvatfilialen waar je ze wél nog kan kopen. Gosh was indertijd – toen het nog te vinden was in mijn hometown – een geliefd merk, de producten waren niet zo goedkoop als essence of Catrice, maar ook niet zo duur als L’Oréal Paris of Maxfactor. Je kon mij dus vaak vinden aan het Gosh-schap, en deze pigments vond ik er altijd heel leuk uitzien. Vandaag bespreek ik dus drie Mineral Colour PigmentsCopperBlaze en Holographic Silver

Gosh Mineral Colour Pigments Copper - Blaze - Holographic Silver

Gosh Mineral Colour Pigments
Copper – Blaze – Holographic Silver

Gosh Mineral Colour Pigments Copper - Blaze - Holographic Silver

Gosh Mineral Colour Pigments
Copper – Blaze – Holographic Silver

De Gosh Mineral Colour Pigments zien er erg professioneel uit. De verpakking is simpel en strak: kleine glazen potjes met een zwart dekseltje. Ze zijn heel schattig en klein, en nemen daarom niet heel veel plaats in in je lade. Ik heb al veel gehoord over de pigments van MAC, en die zijn veelbesproken. Pigments kan je een beetje vergelijken met losse oogschaduw. Het zijn potjes waarin poeder zit met heel veel pigment. Ze werken ietwat moeilijk, want ze zijn los en je morst dus gemakkelijk, en ze blijven het beste plakken als je ze nat aanbrengt of over een basis. Maar met een beetje voorzicht krijg je ze wel mooi op je oogleden.

Gosh Mineral Colour Pigments Copper

Gosh Mineral Colour Pigments
Copper

Copper is mijn favoriet van de drie. Het is een prachtige goud-koperen kleur met een metallic finish. In het potje ziet het pigment er erg glad en glanzend uit.

Gosh Mineral Colour Pigments Copper

Gosh Mineral Colour Pigments
Copper

Als je het dekseltje van het pigment van het potje draait, zie je dat er nog een siliconen dekseltje onder zit. Dat is ergens wel handig, want zo mors je enerzijds minder, maar langs de andere kant is het iets minder gemakkelijk want alle poeder blijft aan het siliconen dekseltje hangen, en daarom mors je net een beetje meer. Er zit een klein beetje poeder in het dekseltje, en het ziet er heel glitterend en goud uit.

Gosh Mineral Colour Pigments Copper

Gosh Mineral Colour Pigments
Copper

Hierboven zie je hoe het potje eruitziet als ik het siliconen dekseltje er af heb gehaald. Zoals je kan zien zit er een siliconen vliesje over waar een paar gaatjes zitten, zodat je een beetje product in het dekseltje kan strooien en je niet te veel product verliest. Ergens had ik wel liever gewoon een potje met één dekseltje gehad, waar je je penseeltje in kan stoppen, en waar je niet mee moet strooien. Dat werkt iets gemakkelijker, vind ik. Ook in het potje vind ik dat het lijkt of Copper shimmers bevat, terwijl dat eigenlijk niet zo is. Hij ziet er wel schitterend uitziet, en door ernaar te kijken krijg ik spontaan zin in een feestje.

Gosh Mineral Colour Pigments Blaze

Gosh Mineral Colour Pigments
Blaze

Hierboven zie je hoe Blaze eruitziet in het potje, dit pigment bevat wél shimmers. Hij heeft eigenlijk exact dezelfde kleur als Copper maar hij heeft enkel een andere finish. Het lijkt of er vrij weinig product in de potjes zit, maar ik denk niet dat ik ook maar één van deze pigmenten ooit zal kunnen opmaken. Omdat je ze eerder voor een feestje zou gebruiken, of voor een speciale ooglook, gebruik je er niet zo heel veel van, en doordat ze zo sterk gepigmenteerd zijn, is een héél klein beetje al genoeg.

Gosh Mineral Colour Pigments Blaze

Gosh Mineral Colour Pigments
Blaze

Als je de foto die hierboven staat – die van Blaze – vergelijkt met de foto van Copper, zie je dat deze Blaze een veel hoger shimmergehalte heeft dan Copper, die eerder metallic is.

Gosh Mineral Colour Pigments Blaze

Gosh Mineral Colour Pigments
Blaze

Blaze ziet er ook echt heel schitterend uit. Deze pigments zijn duidelijk niet geschikt voor een daglook, maar echt voor een look waarmee je je ogen wilt doen opvallen. Ik vind dat Blaze net de perfecte hoeveelheid shimmers bevat, hiermee kan ik zeker werken.

Gosh Mineral Colour Pigments jej

Gosh Mineral Colour Pigments
Holographic Silver

Als laatste toon ik jullie Holographic Silver, een hele mooie donkerzilvere oogschaduw, met shimmers in allerlei kleurtjes. Op de foto hierboven ziet hij er wel erg zilvergrijs uit, maar in het echt is hij wat donkerder.

Gosh Mineral Colour Pigments Holographic Silver

Gosh Mineral Colour Pigments
Holographic Silver

Ik heb een paar korreltjes in het dekseltje gestrooid en wat me opvalt zijn vooral zilveren glitters, maar ook veel blauwgekleurde shimmers. Hij ziet er heel leuk uit, maar ik vind wel dat hij niet heel veel kleur heeft.

Gosh Mineral Colour Pigments Holographic Silver

Gosh Mineral Colour Pigments
Holographic Silver

Wauw, op de foto hierboven zie je echt shimmers in alle kleuren! Het ziet er echt heel leuk uit, zo. Holographic Silver is echt het product dat ik op antwoord zou geven op de vraag: welk makeupproduct doet je het meest denken aan een discobol? Gelukkig hou ik van discobollen.

Tijd voor de swatches!

Gosh Mineral Colour Pigments Swatches Blaze - Copper - Holographic Silver

Gosh Mineral Colour Pigments
Swatches zonder flits
Blaze – Copper – Holographic Silver

Gosh Mineral Colour Pigments Swatches mét flits Blaze - Copper - Holographic Silver

Gosh Mineral Colour Pigments
Swatches mét flits
Blaze – Copper – Holographic Silver

Zo mooi! Vooral Copper, het koper met de metallic finish ziet er echt prachtig uit. Het is echt een unieke kleur, het lijkt echt of er op de huid op mijn arm puur goud zit. Blaze is ook een hele mooie oogschaduw, hoewel ik hem iets minder uniek vind dan Copper. Ik ben een klein beetje teleurgesteld door Holographic Silver, hij geeft erg weinig kleur, en het lijkt bij dit pigment veel meer om de shimmer te gaan dan om het ‘pigment’. Dat is erg jammer, al moet ik wél toegeven dat de shimmers erg mooi zijn.

Blaze is een heel mooie oogschaduw die ik als accentkleur zou gebruiken op het bewegend ooglid, tussen de highlightkleur in de binnenste ooghoek en de donkere kleur in de buitenste ooghoek. Copper zou ik zelfs durven gebruiken over heel mijn bewegend ooglid, bij bijvoorbeeld een cut crease (een ooglook waarbij je je crease heel scherp aanzet). Dan lijkt het of je ooglid is echt goud! Holographic Silver, ten slotte, denk ik wel te kunnen gebruiken in mijn binnenste ooghoek, en om shimmers aan te brengen over een andere oogschaduwkleur of een eyeliner. De drie oogschaduws zijn dus heel goed bruikbaar.

Conclusie: de Gosh Mineral Colour Pigments zijn niet echt héél handig in gebruik, maar ben je iemand die wat meer gevorderd op het vlak van make up, denk ik toch dat ze een meerwaarde geven aan je collectie. Ze geven een speciaal effect en lijken me erg geschikt voor avondlooks. De koperen pigmenten lijken me fantastisch bij blauwe ogen, omdat koper je ogen een beetje doen poppen. Zal ik deze pigments opnieuw kopen? Waarschijnlijk niet, omdat ik me moeilijk kan voorstellen ze ooit te kunnen opmaken.

Heb jij pigments in je collectie?

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

  • tammip schreef:

    Leuke post! Ze zien er idd fantastisch uit! Persoonlijk heb ik liever pigments te kopen van een iets duurder merk (Mac cosmetics) omdat ik meer gerust ben dat deze meer pigment bevatten… Maar allezins, ze zien er goed uit. X Tamara

  • Hap schreef:

    Beste Silke,

    Weet jij waar je bovenstaande powders nog wel kunt krijgen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.