Review: Babyliss warmterollers

Mijn haar is vrij stijl van zichzelf. Als ik het droogblaas, is het kaarsrecht, met vanachter een paar misplaatste golfjes erin. Maar wat zou ik graag grote, volumineuze krullen hebben! Ik had al vaak gehoord van warme rollers: ze geven prachtige, natuurlijke krullen en heel veel volume. Toen ik even geleden deze Babyliss Krulset zag staan, kon ik die dus niet laten liggen. Lees snel verder als je wil zien hoe ik mijn haar krul met de Babyliss warme rollers.

Babyliss warme rollers

Babyliss warme rollers

Ik wou heel graag de doos laten zien waarin de hele krulset kwam, maar natuurlijk was die nergens te vinden! Hierboven zie je dus een afbeelding van de krulset. Zoals je kan zien is het een grote, kunststof doos, met een doorzichtig deksel dat je door middel van scharniertjes naar boven kunt heffen. Ik hou wel van de pastelkleur van de set, al spreekt de vorm me iets minder aan. Het ding is heel groot en log, en ik heb tot op de dag van vandaag nog geen plek gevonden om de krulset te zetten. Voorlopig staat hij nu eens onder mijn bureau, dan weer bij het raam.

Babyliss 3060E Krulset, €44

Babyliss warme rollers

Babyliss warme rollers

In de doos zitten in totaal 20 rollers. De middelste roller vooraan heeft een klein rood bolletje op de bovenkant. Het is de bedoeling dat je de stekker van de krulset in het stopcontact stopt en dat de doos dicht is. Het doorzichtige deksel moet dus gesloten zijn. De eerste keer dat ik de rollers wou gebruiken, had ik het deksel open gelaten, en het leek of er iets mis was: heel de kamer rook verbrand. Hou dus zeker het deksel dicht, zo kan de warmte zich ook goed verspreiden tussen de rollers.

De rollers staan stuk voor stuk op een metalen cilindertje dat warm wordt, en zo de warmte doorgeeft aan de rollers. De warmte zit dus vooral vanbinnen in de roller, maar als je het deksel dicht laat, worden de rollers ook wel vrij warm aan de buitenkant. Het opwarmen duurt ongeveer een halfuur (lang!) en wanneer de rollers op de juiste temperatuur zijn, kleurt het rode bolletje op de middelste roller vooraan wit. Ik moet toegeven dat ik vind dat de opwarmtijd extreem lang is, zelfs na een halfuur is het bolletje nog een beetje rood. Als je deze krulset wilt gebruiken, raad ik daarom aan dat je hem eerst insteekt, en dan eerst iets anders gaat doen, bijvoorbeeld je make up. Want wachten op deze krulset is écht verschrikkelijk (zeker als je zo ongeduldig bent als ik).

Babyliss warme rollers

Babyliss warme rollers

De rollers hebben drie verschillende afmetingen. Er zijn acht grote rollers, zes middelmatige rollers en zes kleine rollers. Voor mij kunnen de rollers niet groot genoeg zijn, want ik vind het heel belangrijk om veel volume in mijn haar te krijgen. Deze rollers zijn niet overdreven groot, maar de grootste zijn net groot genoeg om wat volume te creëren op mijn kruin. Ik gebruik de grootste rollers vanboven op mijn hoofd, en aan de haarlijn. De kleinste rollers gebruik ik om mijn onderste lokken mee te krullen en de middelmatige gebruik ik voor het haar dat dan overblijft. Hoewel ik veel en dik haar heb, zitten er zeker genoeg rollers in de set voor mij. Dat vind ik wel goed, want ik was een beetje bang dat ik er niet genoeg zou hebben.

Babyliss warme rollers

Babyliss warme rollers

Je krijgt ook 20 clips bij de krulset. Hierboven zie je hoe de clipjes eruitzien. Zoals je kan zien zijn ze niet heel groot, en vooral niet breed. Ik vind het heel moeilijk om een roller vast te zetten met deze kleine clipjes. Ik had liever breder clipjes met kammetjes gehad. Deze clipjes zijn niet gemakkelijk aan te brengen: door hun brede onderkant, kan je ze niet goed door je haar duwen, waardoor de roller wat los hangt. Ik vind het gemakkelijker om twee clips per roller te gebruiken, maar daar zijn dan weer niet genoeg clips voor. Ik los het als volgt op: de grote en de middelmatige rollers zet ik vast met twee clipjes, en voor de kleine rollers gebruik ik één clip. Zo lukt het nét.

Het is tijd om de rollers in mijn haar te gebruiken. Ziehier hoe mijn haar eruit ziet voordat ik de rollers heb gebruikt.

Babyliss warme rollers Mijn haar voor het krullen

Babyliss warme rollers
Mijn haar voor het krullen

Babyliss warme rollers Mijn haar voor het krullen

Babyliss warme rollers
Mijn haar voor het krullen

Mijn haar is erg stijl, en hoewel het wel vrij veel volume heeft, zou ik toch graag wat meer beweging in mijn haar willen. Tijd dus om de rollers erin te zetten!

Babyliss warme rollers De rollers in mijn haar

Babyliss warme rollers
De rollers in mijn haar

Het kostte mij ongeveer een kwartiertje om alle rollers in mijn haar te krijgen. Ik vind het vanboven op mijn hoofd vooral belangrijk om volume te krijgen, terwijl de onderste lokken eerder gekruld moeten worden. Dit is dus voor mij de ideale manier om de rollers te gebruiken. Ik denk dat het gemakkelijker is om de rollers bij iemand anders te zetten, want het is nogal moeilijk om met alles tegelijk rekening te houden: je moet de juiste lok haar nemen, je moet je haar rond de roller krijgen, je moet de roller naar de juiste kant krijgen én je moet nog eens zien dat je de roller stevig kunt vastzetten. Ik denk dat een extra arm geen luxe is bij het aanbrengen van deze rollers.

Babyliss warme rollers De rollers eruit halen

Babyliss warme rollers
De rollers eruit halen

Ik heb de rollers ongeveer een halfuur – misschien drie kwartier – laten zitten. De rollers zaten vrij goed vast, en ik kon ondertussen andere dingen doen (lees: een stukje Dexter kijken en een artikel schrijven). Het uitrollen van de rollers is gelukkig heel gemakkelijk: het clipje losmaken en de roller voorzichtig naar buiten laten rollen.

Babyliss warme rollers

Babyliss warme rollers

Hoewel ik op de bovenstaande foto een beetje verdrietig kijk, was ik wel blij. De krullen zagen er veelbelovend uit, en ik was ook opgelucht dat de rollers eruit mochten: na een tijd beginnen ze zwaar door te wegen.

Babyliss warme rollers

Babyliss warme rollers

Babyliss warme rollers

Babyliss warme rollers

Babyliss warme rollers

Babyliss warme rollers

De rollers hebben mijn haar echt een heel mooie vorm gegeven. Zowel het volume als de krullen zitten goed. Ik vind het niet erg dat de krullen niet perfect zijn, zo ziet het er natuurlijker uit. Ik ben met mijn handen wat door de krullen gegaan om ze los te schudden, voor een messy look. Ik ben erg tevreden van het resultaat. Jammer genoeg had ik geen haarlak gebruikt om mijn kapsel vast te zetten, en na een uur of twee was het grootste deel van de krullen er al weer uit. Als ik deze rollers nog eens ga gebruiken ga ik het als volgt doen:

 1. Ik steek de rollers in het stopcontact
 2. Ik ga mijn makeup doen, met de hond wandelen en mijn nagels lakken
 3. Ik borstel mijn haar door
 4. Ik neem een lok en spuit er haarlak op
 5. Ik rol de lok rond een roller
 6. Ik doe hetzelfde bij de rest van mijn haar
 7. Als alle rollers erin zitten, spray ik mijn gehele haar met haarlak
 8. Ik laat de rollers een uur zitten
 9. Ik haal de rollers eruit en spray opnieuw met haarlak
 10. Ik breng mijn haar in model en spray het voor een laatste keer met haarlak

Zo zou alles wel goed moeten blijven zitten, toch? Oh ja, je kan misschien ook wat mousse in je haar doen voordat je de rollers gaat gebruiken, zodat je haar wat meer textuur heeft. Het resultaat mag er zijn, al moet je om het echt goed te doen wel wat omslachtig te werk gaan.

Voordelen:

 • De rollers zijn niet zo warm als een krultang, en zullen je haar minder beschadigen
 • Ze geven een natuurlijk, volumineus resultaat

Nadelen:

 • De opwarmtijd is heel lang

Conclusie: zou ik deze Babyliss krulset opnieuw kopen? Dat is eigenlijk een moeilijke vraag. Ik denk dat als ik een betere krulset zou kunnen vinden, ik deze niet opnieuw zou kopen. Maar ik weet uit ervaring dat een goede krulset kopen erg moeilijk is en daarom denk ik net wél dat ik de Babyliss krulset opnieuw zou kopen. Ik vind het wel jammer dat de krullen niet heel goed blijven zitten, maar ik denk dat bij fijner haar dat probleem zich niet echt voordoet. Zeker niet als je voldoende haarlak gebruikt!

Babyliss 3060E Krulset, €44

Wat vind jij van warme rollers?Heb je deze al gelezen?

6 Comments

 • beautybitsblog schreef:

  Fijne uitgebreide review! Misschien is deze set ook wel wat voor mij aangezien ik wel wat volume kan gebruiken!

 • Esmée schreef:

  Fijne review! Het gekrulde haar staat je mooi 🙂 Ik gebruik nu een soort multi föhn van Philips (dacht ik), waarbij je meerdere opzetstukken krijgt voor verschillende doeleinden (krullen, stijl, slag naar buiten, gewoon droog blazen…), echt ideaal! I love volume 😉 x

 • tammip schreef:

  Leuke review! Ik heb al krullend haar, dus voor mij is dit niet ideaal om te kopen, maar voor mensen met slank haar is dit wel een leuke hebbeding om wat meer volume te hebben… Spijtig dat de krullen er snel uit zijn. Hopelijk blijft het langer zitten met haarlak. X Tamara

 • Caitlyn schreef:

  Leuke review. Met mijn grote haar zijn zo’n roller niet echt een uitkomst, maar ik moet zeggen dat ik het effect bij je wel heel mooi vind. Alleen duurt het zo te horen wel ongelooflijk lang. De combinatie opwarmen – inrollen – laten zitten – uithalen duurt zo te horen anderhalfuur, dat is echt heel lang.
  xx

  • silkeblogs schreef:

   Bedankt, Caitlyn! Ja, het is echt wel een gedoe, niet meteen een aanrader als je veel en lang haar hebt. Wellicht is dit iets voor mensen met halflang of wat dunner haar! x

 • Jannie schreef:

  Ik heb deze set tweedehands gekocht en wil de rollers eerst goed schoonmaken voor gebruik. Hoe kan ik dat doen? Ik een bakje water met shampoo gooien? Of zit er in de rollers zelf ook iets van metaal wat niet nat mag worden?,

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.