Review: Urban Decay Primer Potions

In september kocht ik in Frankrijk het Naked 2 oogschaduwpalet van Urban Decay, en wat ben ik er nog altijd blij mee! Ik gebruik bijna elke dag wel een Naked-palet, en ik word ze nooit beu. Je kan er zo veel verschillende dingen mee creëren, op een heel neutrale en natuurlijke manier. Als je een Naked 2 oogschaduwpalet koopt, krijg je er bovendien ook nog een setje testertjes bij van de bekende Urban Decay Primer Potions. Deze oogschaduwprimers zijn door velen geliefd en ook ik moet toegeven dat ik heel regelmatig mijn potje Primer Potion gebruik. Maar tegenwoordig zijn er wel vier verschillende soorten primer potions! Ik vond ze de moeite waard om ze elk eens te testen. Lees snel verder om erachter te komen wat ik ervan vond!

Urban Decay Primer Potions Het doosje

Urban Decay Primer Potions
Het doosje

Zoals ik al zei, zijn de primer potions van Urban Decay heel bekend én geliefd. Dat is niet zomaar, en ik kan het weten: bij mijn Naked – de eerste – die ik jaren geleden kocht, kreeg ik een miniatuur van de original primer potion en ik heb hem vaak gebruikt. Bij mijn Naked 2-aankoop, kreeg ik daarbij nog eens een setje van testertjes van vier verschillende primer potions, en ik wat was ik blij: met elk testertje kan je tot een week lang toekomen, dat betekent dat ik voor wel vier weken primers had gekregen! Feest!

Urban Decay Primer Potions Het doosje opengeslagen

Urban Decay Primer Potions
Het doosje opengeslagen

De primers zaten in een kartonnetje dat je kon openslaan als een miniboekje. De vier verschillende primers hebben elk een eigen plekje. Als eerste heb je natuurlijk de Original, die droogt onzichtbaar op en zorgt ervoor dat je oogschaduw tot 24 uur stand houdt. Eden spreekt mij het meest aan, het is namelijk een primer met een nude-kleur, en een prachtige matte finish. Ik vind mat er altijd goed uitzien, dus dat vind ik al in orde. Doordat hij gekleurd is, zal hij bovendien mijn ooglid voorzien van een egale kleur, zodat roodheden en adertjes minder zichtbaar worden. Rechts vanboven zie je Sin, die – net als de oogschaduw met de naam Sin in het Naked-palet – shimmers bevat. Ten slotte zit er in het doosje ook nog de primer potion in de anti-age variant. Die ziet er hetzelfde uit als de original primer potion, maar bevat ingrediënten die ervoor zorgen dat rimpels en fijne lijntjes minder zichtbaar worden nadat je hem een tijdje gebruikt hebt.

Ik heb vier dagen lang elke dag één primer gebruikt en ik heb telkens wat oogschaduw aangebracht om te zien hoe de primer bepaalde aspecten verbeterde.

Original

Urban Decay Primer Potions Original op mijn ooglid

Urban Decay Primer Potions
Original op mijn ooglid

Hierboven zie je hoe Original eruitziet op mijn ooglid. De foto is eigenlijk totaal overbodig, want Original is onzichtbaar. Wat ik er wel over kan zeggen, is dat de primer potion enorm zacht aanvoelt, waardoor hij heel comfortabel op mijn ogen voelt. Ik vind dat het gevoel wel lijkt op dat van een primer met siliconen, omdat het heel glad voelt.

Urban Decay Primer Potions Original met oogschaduw, eyeliner en mascara

Urban Decay Primer Potions
Original met oogschaduw, eyeliner en mascara

Ik heb een heel simpele ooglook gemaakt, met enkel Papaya Don’t Preach van Catrice in mijn arcadeboog, een zwarte eyeliner aan de buitenste helft van mijn bovenste wimperrand en mascara. Door de primer brengt de oogschaduw iets gemakkelijker aan, omdat de primer mijn ooglid heeft gladgestreken. De oogschaduw is gemakkelijk te blenden en blijft goed zitten. Aan het einde van de dag zitten mijn oogschaduw en eyeliner er nog smetteloos op en dat is eigenlijk het belangrijkste voor een primer. Voor mij is het duidelijk: de Original Primer Potion van Urban Decay is een zachte primer die je oogschaduw urenlang perfect houdt.

Eden

Urban Decay Primer Potions Eden op mijn ooglid

Urban Decay Primer Potions
Eden op mijn ooglid

Op de foto hierboven zie je Eden op mijn ooglid. Eden is niet onzichtbaar, maar heeft een nudekleur en een matte finish. Je ziet hem wel een beetje zitten op mijn ooglid, vooral op mijn wimperrand hoopt hij en beetje op. Bovendien benadrukt hij wat de velletjes aan de binnenkant van mijn wenkbrauw. Ik heb het geluk om geen droge oogleden te hebben, dus al bij al valt dat nog wel mee. De primer heeft een vrij hoge dekkingsgraad, hij bedekt alle donkere plekjes op mijn oogleden. Jammer genoeg is de consistentie wat stroef – dat komt doordat hij mat is – en is het niet heel gemakkelijk om hem egaal over mijn oogleden te verdelen. Het positieve daaraan is wel dat, zodra je hem hebt uitgesmeerd, hij niet meer te bewegen is. Hij zit enorm stevig vast op mijn oogleden, en dat geeft mij veel vertrouwen.

Urban Decay Primer Potions Eden op mijn ooglid met oogschaduw, eyeliner en mascara

Urban Decay Primer Potions
Eden op mijn ooglid met oogschaduw, eyeliner en mascara

De ooglook die ik op de tweede dag maakte, maakte ik met het Naked 3 oogschaduwpalet van Urban Decay. Ik vind dat de matte finish die de primer geeft er heel mooi uitziet. Het aanbrengen van de oogschaduws ging tegen alle verwachtingen in erg vlot. De oogschaduw ‘pakt’ ook heel goed op de matte ondergrond, waardoor hij heel goed blijft zitten. Je moet wel wat snel te werk gaan: op tijd blenden, want eens alles vastzit, zit alles ook echt vast. Op het einde van de dag zat alles er nog perfect op, het leek zelfs alsof ik alles nog maar net had aangebracht. Ook wanneer ik mijn ogen reinigde, moest ik wat extra moeite doen om alles los te krijgen. De Urban Decay Primer Potion in Eden zorgt er dus voor dat je ooglook muur- en muurvast blijft zitten, alleen vind ik het jammer dat hij wat stroef aanbrengt en velletjes benadrukt.

Sin

Urban Decay Primer Potions Sin op mijn ooglid

Urban Decay Primer Potions
Sin op mijn ooglid

Sin is de variant met shimmerfinish. Ik was wat bang dat de shimmers ruw zouden aanvoelen op de delicate huid van mijn ogen, maar dat is gelukkig niet het geval. De primer potion brengt erg zacht aan, en geeft mijn ogen een prachtige glans. Ik hou van het oplichtend effect dat Sin aan mijn ogen geeft. Ik zie er meteen wakkerder en frisser uit.

Urban Decay Primer Potions Sin op mijn oogleden met oogschaduw, eyeliner en mascara

Urban Decay Primer Potions
Sin op mijn oogleden met oogschaduw, eyeliner en mascara

Ik heb Sin gebruikt onder een look die je binnenkort op mijn blog kan zien. De oogschaduw bracht opnieuw heel vlot aan en de shimmers zorgden ervoor dat de glanzende oogschaduws extra glanzen, wat mijn ooglook nét wat intenser maakt. Mijn oogschaduw blijft ook stevig op zijn plaats zitten, en de kleuren vervagen in geen geval. Lees binnenkort op mijn blog hoe je deze ooglook maakt.

Anti-age

Urban Decay Primer Potions Anti-age op mijn oogleden

Urban Decay Primer Potions
Anti-age op mijn oogleden

De Anti-age variant van de Primer Potions is net als de Original onzichtbaar. Qua consistentie lijkt jij ook erg op de Original: hij voelt erg glad en zacht en hij zit heel comfortabel op mijn oogleden. Ik kan natuurlijk niet oordelen over zijn anti-agekrachten, want ik heb hem nog maar één dag gedragen.

Urban Decay Primer Potions Anti-age op mijn ooglid met oogschaduw, eyeliner en mascara

Urban Decay Primer Potions
Anti-age op mijn ooglid met oogschaduw, eyeliner en mascara

Ik maakte opnieuw een look met het Naked 3 palet, en opnieuw was het heel gemakkelijk om de oogschaduws aan te brengen. Ze bleven – net als bij de Original – prima zitten en vervaagden helemaal niet. Bovendien trokken de oogschaduws bij geen enkele van de Primer Potions in de lijntjes van mijn oogleden.

Conclusie: ik moet net als zo veel anderen toegeven dat de Urban Decay Primer Potions uitstekende – misschien zelfs wel de beste – oogschaduwprimers zijn. De beste vind ik nog steeds de Original, omdat je die onder elke look kan gebruiken, maar ook Eden vind ik prachtig en sublimeert mijn ooglook. Het enige minpuntje aan de Primer Potions is het feit dat ze niet heel gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Hier in België weet ik niet direct een fysieke winkel waar je de producten van Urban Decay kan vinden, maar je kan ze wel vinden op de website van Feelunique, en op de website van Sephora. Jammer genoeg kon ik de fullsize tubes in de Eden– en de Sin-variant niet direct vinden, maar ik weet dat ze in de fysieke winkel van Sephora hetzelfde kosten als de Original.

Edit: dankzij Demi vond ik ze dan toch, op de webshop Beautybay.com! Daar betaal je voor 11ml €20,60. 

De Original Primer Potion kost bij Sephora €19,50, net als Eden en Sin en voor de Anti-Age variant betaal je er €24,50.

Draag jij altijd een primer onder je oogschaduw? 

Heb je deze al gelezen?

3 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.