Kruidvat Superfoods

Gezond eten is moeilijk. Kan je eigenlijk wel écht helemaal gezond eten? Er bestaan zoveel boeken en websites over ‘het perfecte dieet’, die allemaal iets anders verkondigen. Té veel informatie, dus ik begin er niet aan om uit te zoeken wat het beste is. Ik ben wel te vinden voor lekkere of leuke dingen die me gezonder doen eten. Onlangs zag ik dat je bij Kruidvat zakjes met superfoods kan kopen, Superfoods zijn voedingsmiddelen die een enorme hoeveelheid vezels, vitaminen, ijzer of andere voordelige bestanddelen bevatten. Wat zagen de zakjes er leuk uit, en bovendien is er momenteel een actie waarbij je het tweede zakje aan halve prijs kan kopen. Lees snel verder om erachter te komen wat ik er van vond. 

Kruidvat Superfoods

Kruidvat Superfoods

Ik had al één zakje thuis staan, en ik heb er met de actie nog twee bij gekocht. Het zakje dat hierboven op de foto helemaal links staat, is chia zaad, daarnaast zie je een zakje gojibessen staan, en in het rechtse zakje zitten cacao nibs. Het zijn alledrie superfoods met elk hun eigen voordelen. Op de voorkant van de zakjes zie je wat er zo goed is aan elke superfood, en op de achterkant van de zakjes vind je een korte beschrijving van het product en ook – en dat vind ik wel heel leuk – een paar ideeën waar je de voedingsmiddelen in kan verwerken.

Kruidvat Superfoods Chiazaad

Kruidvat Superfoods
Chiazaad

Als eerste probeerde ik de chiazaadjes uit. Chiazaadjes zijn kleine zaadjes, vergelijkbaar met sesamzaadjes, die rijk zijn aan omega-3-vetzuren en meervoudige onverzadigde vetzuren. Ze zijn een uitstekende bron van eiwitten en vezels. Chiazaad is een heel bekende vorm van superfood en lijkt me ook gemakkelijk te gebruiken in gerechten.

Kruidvat Superfoods Chiazaad

Kruidvat Superfoods
Chiazaad

De smaaktest! Ik heb voor de ultieme smaaktest eerst een paar van de zaadjes puur geproefd. De zaadjes hebben vrijwel geen smaak, maar hebben dezelfde structuur als sesamzaad. Ik hou van sesamzaad, dus deze zaadjes kan ik zeker binnenkrijgen. Hm, wat zou ik ermee maken?

Kruidvat Superfoods Chiazaad

Kruidvat Superfoods
Chiazaad

Mijn favoriete ontbijt: een rijstwafel met geplette avocado. Thuis had ik lang een grote zak sesamzaad (héérlijk vind ik dat) en daarvan strooide ik altijd een paar zaadjes van op mijn rijstwafel met avocado. Superlekker en ook gezond! Daarom dacht ik dat het wel een leuk idee zou zijn om het chiazaad als vervanger voor mijn teergeliefde sesamzaad te gebruiken. En ja, hoor. Het smaakte me. Ik denk dat ik dit chiazaad nog wel regelmatig ga gebruiken, zeker omdat het zo weinig smaak heeft. Het lijkt me perfect voor in brood, in slaatjes en natuurlijk op mijn rijstwafels!

Kruidvat Superfoods Gojibessen

Kruidvat Superfoods
Gojibessen

Misschien heb je al eens gehoord van gojibessen, dat zijn besjes die uit Azië komen, en hoewel ze heel klein zijn, hebben ze een grote voedingswaarde. Gojibessen zijn een uitstekende bron van vezels. In deze zak zit een aanzienlijke hoeveelheid gedroogde gojibessen. Is dit lekker genoeg om door mij gebruikt te worden?

Kruidvat Superfoods Gojibessen

Kruidvat Superfoods
Gojibessen

Ik proefde een besje en ik was onder de indruk. Ik had niet verwacht dat dit zulke lekkere gedroogde besjes zouden zijn. Ik ben over het algemeen wel snel blij te maken met gedroogd fruit, het is lekker zoet, en deze besjes hebben een lekkere diepe smaak. Hm. Laten we er iets mee maken.

Kruidvat Superfoods Gojibessen

Kruidvat Superfoods
Gojibessen

Ik maakte een smoothie! Ik gebruikte voor mijn smoothie een banaan, 4 aardbeien en een klein handjevol van de gojibessen. Ik voegde een beetje appelsap toe en blendde de smoothie tot het grootste deel van de brokjes niet meer te zien was.

Kruidvat Superfoods Gojibessen

Kruidvat Superfoods
Gojibessen

Wat een heerlijke smoothie! Het enige dat ik moet opmerken is dat de gedroogde gojibessen niet heel goed blenden. Er zaten nog redelijk grote brokjes van de besjes vanonder in de smoothie. Ik vond het eigenlijk wel leuk dat er een paar kleine stukjes in zaten, die gaven de smoothie wat bijt. De gojibessen ga ik nog vaak in mijn smoothies doen! Je kan er ook thee mee maken, trouwens.

Kruidvat Superfoods Cacao Nibs

Kruidvat Superfoods
Cacao Nibs

Als laatste probeerde ik de cacao nibs. Het zijn gewoon kleine stukjes cacao, en ze zijn biologisch. De cacao nibs zijn een bron van ijzer en vezels. Dat kan nooit kwaad, natuurlijk. De cacao nibs leken me het lekkerst van de drie superfoods, zou het naar chocolade smaken?

Kruidvat Superfoods Cacao Nibs

Kruidvat Superfoods
Cacao Nibs

Ik proefde één schilfertje cacao en ik wou het meteen weer uitspuwen. Op zich is de smaak niet zo vies, het smaakt eigenlijk wel naar chocolade, maar het heeft een enorm bittere bij- en nasmaak, waardoor ik er niet van kon genieten. Misschien dat dit iets is voor mensen die heel graag pure chocolade lusten, want daar had het wel wat van weg.

Kruidvat Superfoods Cacao Nibs

Kruidvat Superfoods
Cacao Nibs

Ik maakte een bananenshake en voegde een paar schilfertjes cacao toe.

Kruidvat Superfoods Cacao Nibs

Kruidvat Superfoods
Cacao Nibs

Wanneer de shake geblend was, zag het er om eerlijk te zijn echt lekker uit. Het leek wel een straciatellamilkshake. Even proeven en ik was blij verrast met het resultaat. Door het zoete van de bananen was de milkshake niet zo bitter als ik verwacht had. Het smaakte een beetje minder zoet dan een gewone bananenmilkshake, en er zat een beetje die chocoladesmaak bij. Niet slecht.

Conclusie: de Kruidvat Superfoods zijn kleine zakjes vol lekkers (of niet-lekkers). Je kan er veel kanten mee op, eet ze gewoon zo uit het zakje of voeg ze toe aan gerechten. Zou ik deze superfoods opnieuw kopen? De gojibesssen wel, het chiazaad waarschijnlijk en de cacao nibs waarschijnlijk niet. Van mij krijgen de Kruidvat Superfoods een 9/10, want ik vind het altijd leuk als ik nieuwe dingen kan testen, die nog eens gezond zijn ook!

De Kruidvat Superfoods kan je kopen bij – jawel – Kruidvat. Het chiazaad kost €4,29, de gojibessen kosten je 3,09 en de cacao nibs kosten 4,29. Dat is helemaal niet duur voor de hoeveelheid die je krijgt.

Wat vind jij van deze zogenaamde Superfoods?

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.