Review: Lush droogshampoo

Als er iets is dat ik haat, dan is het wel vet haar! Mijn haar is vrij snel vet en dan ligt het heel plat, ziet het er onverzorgd uit en dan voel ik me miserabel. Ik ga vrijwel nooit met vet haar de deur uit, en daarom is droogshampoo ook een van mijn beste vrienden. Ik panikeer wanneer ik geen bus droogshampoo in huis heb, ik zou het vreselijk vinden om me in het openbaar te vertonen met vet haar. Ik gebruik regelmatig de droogshampoo in spuitbus van Kruidvat, maar die gaan heel snel op. Gelukkig zit ik nooit zonder droogshampoo: ik kocht jaren geleden namelijk een fles No Drought droogshampoo van het prachtige merk Lush. Ik doe er al zo lang mee, dat ik besloot er iets over te schrijven.

Lush droogshampoo Het flesje

Lush droogshampoo
Het flesje

Zoals je kan lezen op het flesje, heb ik een Franse versie. Er staat in witte letters op het zwarte etiket Poudre de Perlimpinpin, ik heb geen enkel idee wat dat betekent, maar ik vermoed dat het gewoon de No Drought droogshampoo is, aangezien dat de enige droogshampoo van Lush is.

Lush droogshampoo Het flesje open

Lush droogshampoo
Het flesje open

Als je de dop van de fles droogshampoo opendoet, zie je dat het gewoon een simpele dop is, met in het midden een gat erin. Het ziet er net uit als een échte shampoo. Het is dus de bedoeling dat je het poeder uit de fles schudt. De meeste bussen droogshampoo hebben een spraykop, waardoor het gemakkelijk is om het poeder gelijkmatig over je haar te verdelen. Met deze droogshampoo is dat een iets moeilijkere opdracht, omdat je te maken krijgt met de zwaartekracht!

Lush droogshampoo Het poeder in de palm van mijn hand

Lush droogshampoo
Het poeder in de palm van mijn hand

Lush droogshampoo Het poeder uitgeveegd

Lush droogshampoo
Het poeder uitgeveegd

Ik schudde een beetje van het poeder in mijn hand en veegde het vervolgens uit. Het poeder is absoluut wit, en ik kan het niet voldoende uitblenden om het poeder helemaal onzichtbaar te maken. Het poeder voelt erg droog aan, en dat is positief: ik wil dat het de overtollige olie op mijn hoofdhuid en vooral op mijn haarwortels goed absorbeert. Een extra voordeel van deze droogshampoo is dat hij erg fris ruikt, hij heeft echt een zachte citrusgeur. Met deze droogshampoo zal je je haar dus ook frisser kunnen doen ruiken. Niet slecht!

Lush droogshampoo De toepassing op mijn haar

Lush droogshampoo
De toepassing op mijn haar

Zoals ik al zei is het een beetje moeilijk om de droogshampoo fatsoenlijk aan te brengen. Je moet het poeder op je hoofd schenken. Voor de bovenkant van mijn hoofd is dat niet direct een probleem, maar waar mijn haar het snelst vet wordt, is net boven mijn oren. Stel je maar eens voor hoe het eruit zie als ik het poeder op de zijkanten van mijn hoofd probeer te strooien. Er zijn natuurlijk manieren waarop je de applicatie iets gemakkelijker kan maken. Zo kan je bijvoorbeeld het poeder eerst op je hand strooien en dan op je hoofd aanbrengen. Wat ik ook wel handig vind, is om het poeder op een handdoek te strooien, en dan met de handdoek over mijn haar te wrijven.

Het poeder absorbeert het overtollige vet op mijn haar erg snel en grondig. Hoewel het moeilijk is om alle plekken effectief te bereiken, wordt mijn haar wel erg mat op de plekken waar ik het poeder heb gestrooid. Hij doet z’n werk dus erg goed. Misschien zelfs een beetje té goed, want ik merk dat ook mijn handen enorm droog aanvoelen als ik het poeder in mijn haar heb gemasseerd. Je handen na gebruik wassen en handcrème aanbrengen, is dus een must. Verder moet ik ook opmerken dat ik het gevoel van droogshampoo in mijn haar wanneer ik er met mijn handen doorga echt haat, en bij deze droogshampoo is dat gevoel wel extra sterk. Ik zal dus niet met mijn handen door mijn haar proberen te glijden wanneer ik deze droogshampoo heb gebruikt.

Wat betreft de witte waas die achterblijft nadat je droogshampoo hebt gebruikt: die is aanwezig. En zelfs vrij duidelijk. Ik heb geluk dat mijn haar vrij licht is, en als ik droogshampoo in mijn haar heb, ziet het er slechts een klein beetje lichter uit, maar ik denk dat mensen met donker haar lang bezig zullen zijn met het uitborstelen van de droogshampoo.

Voordelen:

 • Absorbeert overtollige olie snel en goed
 • Je doet er echt heel lang mee
 • Hij is niet duur voor de hoeveelheid die je krijgt

Nadelen:

 • Hij laat een vrij sterke witte waas achter
 • Je haren (en ook je handen) voelen droog aan na gebruik
 • Hij is niet enorm gemakkelijk in gebruik

Conclusie: zou ik deze droogshampoo opnieuw kopen? Ja. En wel omdat hij steeds weer mijn redder in nood is. Wanneer mijn spray-droogshampoo op is, kan ik steeds op deze strooi-droogshampoo rekenen. Ik moet wel toegeven dat ik liever droogshampoos in een spuitbus gebruik, dat gaat gewoon sneller, maar ik ben wel altijd tevreden als ik hem in mijn kast zie staan. De Lush No Drought droogshampoo kan je kopen in elk Lush-filiaal voor €6,95 voor 50g, of €12,70 voor 100ml.

Gebruik jij soms droogshampoo? En wat is jouw favoriete droogshampoo?

Heb je deze al gelezen?

5 Comments

 • beautybitsblog schreef:

  Ik kan ook echt niet zonder droogshampoo. Ik vind de zomerblond versie van Andrelon hele fijn! Zo’n poedervorm lijkt me idd fijn om achter de hand te hebben maar niet voor dagelijks gebruik.

 • tammip schreef:

  Leuke post. Ik kende enkel spray droogshampoos. Wel eens leuk om een ander variant te ontdekken. x Tamara

 • Luca schreef:

  Wat een fijn en duidelijk artikel! Ik koop zelf altijd de droogshampoo’s van Andrelon. Ik vind het fijn om deze te gebruiken tegen vettig haar, maar gebruik het eigenlijk ook bijna dagelijks als stylingproduct om meer volume (‘stroefheid’) bij de aanzet te creëren.
  Nu ben ik op zoek naar een zuiniger product, zowel voor mijn portemonnee als het milieu en ik vroeg me af: zorgt deze droogshampoo naast de werking ook voor wat stroever haar en daarmee volume? Dan zou dit echt een vondst zijn namelijk!

  • silkeblogs schreef:

   Ik vind dat hij mijn haar wel stroef maakt, maar hij geeft niet héél veel volume. Om echt volume te geven aan mijn haar gebruik ik toch liever andere producten. Misschien moet je eens babypoeder proberen, dat van Zwitsal geeft écht veel volume! Het is een beetje vreemd, ik weet het, maar ik vind wel dat het goed werkt én het is enorm zuinig! =D

   • Luca schreef:

    Aah wat een fijne tip! Ik stond al op het punt een pak maizena te kopen en een strooiertje ergens. Maar dan ga ik nu voor babypoeder van Zwitsal! Bedankt voor de tip 🙂 x

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.