Review: Remington Shine Therapy Straightener

Ik moet een bekentenis doen. Ik heb veel stijltangen. Ik heb ze even geteld en ik heb zes straighteners en daarbij heb ik nog twee krultangen en één waver. Ik weet het, het zijn er veel, maar aan elke tang hangt een bijzonder verhaal! Zo heb ik één straightener in een verdacht winkeltje in Kreta, omdat ik de mijne was vergeten in te pakken. En nee, ik kan niet zonder een straightener! Mijn haar steekt vaak alle kanten op, en om het er een beetje toonbaar te doen uitzien, is er even doorgaan met een tang een noodzaak. Ik heb jarenlang een straightener van Philips gebruikt, en ik was er enorm tevreden van. Maar hij was erg versleten, dus kocht ik een paar maanden geleden de Remington Shine Therapy Straightener. Lees snel verder om te weten te komen wat ik ervan vond!

Remington Shine Therapy Straightener

Remington Shine Therapy Straightener

De keuze was heel moeilijk geweest, er zijn ontzettend veel verschillende straighteners op de markt, en een keuze maken was niet zo evident als eerst leek. Op zich wou ik eerst gewoon dezelfde Philips Salon Straight Pro kopen die ik al jaren had, waar de bovenkant volledig van was afgebladerd. Maar natuurlijk was die al zo vreselijk oud dat ik hem nergens meer kon vinden. Ik had nog nooit een apparaat van Remington gehad, maar ik had er al veel goeds over gehoord. Ik ging dus snel naar de website van Remington en hoopte dat dat merk een goede opvolger voor mijn oh zo geliefde Philips Salon Straight Pro kon bieden.

Remington Shine Therapy Straightener

Remington Shine Therapy Straightener

Er zijn er in totaal maar liefst 15 verschillende soorten straighteners. Je kan je dus voorstellen dat het niet enorm gemakkelijk was voor mij om een keuze te maken. Zo heb je de Frizz Therapy Straightener, waarvan de platen geïmpregneerd zijn met verzorgende ingrediënten, maar ik was bang dat die mijn haar te plat zouden maken. Dan had je ook nog de Wet2Straight, die je kan gebruiken op je natte haar, maar dat vond ik te angstaanjagend. Mijn haar is me dierbaar, en ik wil het geen pijn doen, en met een warme tang op mijn natte haar, dat zag ik nog niet zitten. Daarom koos ik voor de Shine Therapy Straightener, want we willen allemaal wel prachtig glanzend haar, niet? De platen van deze straightener zijn geïmpregneerd met Marokkaanse Arganolie, een olie waar ik al lang enorme fan van ben, en na even nadenken, vertrok ik uit de winkel met mijn nieuwe Remington Shine Therapy Straightener.

Remington Shine Therapy Straightener

Remington Shine Therapy Straightener

Aan de kabel van het apparaat hangt een klein kaartje, waarop staat dat de stijltang wel tot 230°C warm wordt. Dat is 25 graden warmer dan mijn vorige stijltang, en die vond ik al zo warm worden! Verder staat er op het kaartje ook dat mijn haar 86% meer zal glanzen, wat me wat overdreven lijkt, maar toch vind ik het leuk als een product me zo hard probeert te overtuigen van zijn krachten.

Remington Shine Therapy Straightener Het schermpje

Remington Shine Therapy Straightener
Het schermpje

Ik vind dat de straightener er erg professioneel en strak uitziet, en de lichtblauwe kleur geeft het een beetje een speelse look. Hij is heel licht en vrij compact, dus hij is ideaal om mee te nemen. Mijn vorige stijltang was dat allesbehalve, hij was zwaar en dik, dus ik nam hem dan ook nooit mee. Dat is ook de reden waarom ik een mini-straightener in mijn collectie heb, trouwens, zodat ik mijn haar kon steilen als ik ergens bleef slapen. Hierboven zie je het kleine schermpje dat aan de bovenkant van de straightener zit. De tang kan je dus digitaal instellen, en de temperatuur is altijd zichtbaar op het LCD-schermpje. Ik vind het erg handig als ik de temperatuur gemakkelijk kan instellen, en dat het altijd duidelijk is hoe warm mijn tang is. Ik wil mijn haar immers niet verbranden.

Remington Shine Therapy Straightener De knopjes langs de zijkant

Remington Shine Therapy Straightener
De knopjes langs de zijkant

Op de zijkant staan drie knopjes. Op de foto langs links zie je de aan-/uitknop, die je één keer kort moet indrukken om de tang aan te zetten, en als je hem wilt uitzetten, moet je hem ongeveer 2 of 3 seconden ingedrukt houden. Als je de aan-/uitknop kort indrukt wanneer de tang aan staat, lock je de straightener, en dan kan de temperatuur niet meer veranderd worden. Dat is handig voor als je tijdens het steilen steeds perongeluk op de knopjes drukt. Als je dan nog eens kort drukt op het aan-/uitknopje, unlock je hem weer. De plus- en minknop dienen natuurlijk om de temperatuur in te stellen, en die gaat van 150°C (wat vrij laag is, voor mensen met fijn of breekbaar haar) tot wel 230°C (ideaal voor mensen met heel krullen, dik of stug haar). Ik stijl mijn haar meestal op 190°C, en als het een ‘steekdag’ is, soms ook op 200°C.

Remington Shine Therapy Straightener De platen

Remington Shine Therapy Straightener
De platen

De platen van de straightener zijn blauw (zo mooi) en zijn, zoals ik al zei, geïmpregneerd met arganolie, en wat voor mij belangrijker is: ze hebben een keramische coating. Dat is erg jammer, want dat betekent dus dat de platen niet helemaal keramisch zijn. Je wilt de platen van je stijltang keramisch hebben, want keramische platen houden de temperatuur constant op elke plaats. Als je platen niet keramisch zijn, kan het dus zijn dat de plaat op één plek heel warm wordt, en op de andere plek slechts lauw. Het probleem met een keramische coating is dat die coating vaak snel afslijt, zodat er enkel aluminium platen overblijven. Ik heb de Remington Shine Therapy Straightener nu al een aantal maanden in gebruik, en gelukkig heb ik bemerkt dat de coating vrij lang blijft zitten. Ik hoop dat hij me niet snel zal verlaten, want dan moet ik misschien weer op zoek naar een opvolger!

Remington Shine Therapy Straightener De platen

Remington Shine Therapy Straightener
De platen

Een positief punt van de platen is dat de platen heel flexibel bewegen, zodat de druk op het haar dat tussen de platen ziet gelijk blijft. De afmetingen van de platen vind ik prima, mijn vorige straightener had een stuk grotere platen, maar met deze tang is het zeker doenbaar om al mijn haar snel te steilen.

Verder warmt de Remington Shine Therapy Straightener enorm snel op, hij heeft slechts 15 seconden nodig om helemaal warm te worden, en schakelt hij automatisch uit na een uur. Dat is heel veilig, stel je eens voor dat je stijltang heel de dag op 230°C warmt ligt te zijn! Het snoer draait, wat de gehele straightener erg flexibel maakt. Je krijgt bij de aankoop ook een hittebestendige opbergtas, die ik niet op de foto heb gezet omdat ik die natuurlijk niet vond.

Voordelen

  • Warmt snel op
  • Heel licht en compact
  • Niet overdreven duur
  • Wordt heel warm!
  • Er zit een hittebestendige opbergtas bij
  • De platen zijn flexibel

Nadelen

  • Geen keramische platen, enkel een keramische coating

Conclusie: de Remington Shine Therapy Straightener is een prima stijltang voor mensen die houden van glad en glanzend steil haar, en die niet meteen hopen geld willen uitgeven. Jammer genoeg zijn de platen niet keramisch, dus ik denk dat het een goed idee is om te investeren in een duurdere, maar keramische straightener. De Remington Shine Therapy Straightener kan je kopen bij veel elektronicazaken, die van mij kocht ik bij Vandenborre, maar je kan hem ook online bestellen, op Bol.com, bijvoorbeeld, en daar kost hij €54,95.

Gebruik jij een stijltang/straightener? Welke?

Heb je deze al gelezen?

5 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.